Direktlänk till inlägg 28 oktober 2008

det vi alla lever under

Av bfalk - 28 oktober 2008 13:40


har ni tänkt på en sak?

vilken sjuk stor press vi lever under, både killar och tjejer. utséendet ska vara perfekt, kläderna ska sitta perfekt och vara från rätt ställe och man ska göra det och det och vara på dom coolaste festerna/krogarna. bortsett från det här, som man endå kan välja själv, så har man ju även utbildningen.

visst, den kan jag påverka - om jag har rätt poäng.

redan i 9an ska vi välja vad vi ska bli. vilken utbildning vi ska ha, som vi sedan ska jobba inom. är inte det sjukt? när jag gick i 9an hade jag ingen som helst erfarenhet av sådana saker (praktik i 2 veckor räknas inte enligt mig). jag var en töntig liten skit, som trodde jag var bäst i hela världen och som skulle kastas in i något jag egentligen inte fattade något av.

jag kan inte matematik och det står jag för. jag skäms inte över det, varför ska man? det var betyget 'ig' som satte mig på iv, första året efter 9an. det låter konstigt men jag är endå glad att jag hamnade där, att jag hade ig i matten. för, där fick jag tänka och ta det lugnt. jag som knappt hade varit på skolan under två år, skitit i allt, nu fick jag en lärare som kunde lyssna på mina problem och jag kunde ta det lugnt med pluggandet.

under ett år gick jag på iv, sedan fick jag godkänt i matten - som jag nu, tyvärr inte har kvar. men så det kan gå! man kan inte vara bra på allt. jag vet vad jag är bra på, jag är bra på att ta hand om människor.

på iv valde jag att gå antigen barn och fritid eller omvårdnad. jag kom in på båda, men valde att gå omvårdnad. det är mycket plugg, men jag gillar det! och för första gången i mitt liv vet jag nog vad jag vill jobba inom. jag har en plan så att säga. det är jag väldigt glad över. det kommer nog ta år innan jag riktigt är det jag vill vara, men jag är nöjd. det är det som räknas.


för några år sen hade jag ingen aning om vad jag ville bli, var verkligen omvårdnads programmet något för mig?

jag vet hur paniken känns, hur det känns att inte veta vad man vill göra med sitt liv. och det är inte lathet, för jag är säker på att dom som ligger hemma och skräpar känner ångesten över vad dom ska göra också.

jag är glad att jag kommit på vad jag ska göra under skoltiden, att jag faktiskt kan söka jobb efter studenten.

men jag fattar fortfarande inte hur man kan säga till omogna tonårspuckon att välja utbildning och jobb redan i 9an..? och allt hänger på hur mycket poäng man har, har man inte en viss summa - nej, tyvärr då får du inte göra det du brinner för.

det kommer nog aldrig att ändras, men det är dåligt. ännu en sak att lägga under 'pressen'.


jag är glad att jag har valt själv vad jag vill gå, inte pga någon annan. jag kan gå i vilka kläder som helst, bara jag tycker dom är snygga. jag kan se ut hursomhelst i ansiktet och i håret, bara jag mår bra av det. jag går på vilken fest som helst, bara det är bra människor där.


att välja själv - det som inte alla kan.


 
 
Ingen bild

Snuff

28 oktober 2008 22:34

Ja, det är så sant det där. Och vad bra att du vet vad du ska göra senare i ditt liv! Jag har dock ingen anning alls.. Men det tror jag man kommer på så småningom faktiskt. Och det lär nog jag också göra, precis som du har gjort nu!

Och det där med matten, jag har också ramlat tillbaka till ett ig. Typiskt nog. ^^

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bfalk - 28 februari 2013 02:35


    Eftersom man alltid ska skryta om saker man gör bra så ska jag tamefan också göra det.  Detta är ingen comeback för mig. Jag ska alltså bara skryta här litegrann..  Jag har sedan jag blev medlem på Ester&co, 15 februari, tränat varje da...

Av bfalk - 14 februari 2013 13:53


Jag har kommit fram till att min lust att blogga har försvunnit totalt, så är the end of an era här. Eftersom det knappt är någon som läser den här bloggen så behöver jag ju ändå inte ha den kvar. Jag kanske återkommer med en ny blogg, som endast b...

Av bfalk - 11 februari 2013 21:47


Mamma har dumpat sitt fotbad hon fick i julklapp hos mig, hon säger att vi ska ha delad vårdnad om den, haha. Åååå det är så grymt härligt alltså. Mina onda fötter blir genast gladare och avslappnade, tror det är bra medicin för dom som har ont i fos...

Av bfalk - 11 februari 2013 12:45

"The world goes on and you're gone. The best revenge is to live on and prove yourself." Eddie Vedder ...

Av bfalk - 10 februari 2013 18:30


  FYFAN vilken huvudvärk jag har! Det är inte ofta det händer men när det väl smäller till, PANG! Så göre så ont så det känns som allt ska sprängas. Väldigt oskönt må jag säga.  Och i två dagar har jag städat med mamma hos min bror som ska hyra ...

Presentation


peace, love, rock'n'roll madness

Omröstning

Anser du att man ska få skriva vad som helst i en blogg "min blogg, mina tankar", sålänge det inte kränker någon?
 Ja
 Bara vid enstaka tillfällen
 Nej

Fråga mig

25 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13 14
15
16 17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Sök i bloggen

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards