Alla inlägg under november 2008

Av bfalk - 6 november 2008 22:48


någon gång runt årskurs 5-6 hörde jag dom första gången.

när jag var en liten skit, som inte kunde mycket om världen och vad som skedde så fick jag ta del av musiken. deras musik. det var då jag även blev kär i honom. guden på gitarren.

ni som känner mig (och kanske ni andra också för den delen) vet ju att jag pratar om backyard babies och dregen - såklart.

det här är min kärleksförklaring till backyard babies och till mannen som är en del av mitt liv, mannen som jag inte ens känner.


musik är underbart. musik är allt. utan musiken skulle jag inte överleva. jag måste ha musik i mina öron vart jag än går, jag mår så bra av den. men bara om jag får lyssna på det jag gillar, det bästa: nämligen rock. jag gillar många band, det är olika stilar på hela högen och det gillar jag!

men mest gillar jag fyra grabbar från götet, dessa fyra grabbar som gör att jag kan le lite när dagen känns grå. deras musik är allt för mig.

första gången jag hörde skivan "making enemies is good" blev jag kär. jag hade inte hört något innan, men jag föll pladask. jag gillade alla låtar, men jag lyssnade mest på 'exfiles' - låten som jag trodde handlade om mig och min pappa. när den egentligen handlade om dregen och hans pappa. detta visste jag inte förns något år efter, när jag fick läsa i någon tiding om att dregen skrivit den. är det inte konstigt? nu rycker ni på axlarna och tycker att jag är allmänt dum i huvudet.

jag lyssnar på backyard babies minst en gång om dagen. jag är nog beroende. jag tycker dom är så sjukt jävla bra. dom är mitt band. dom är mina favoriter. dom är mina egna idoler. dom som jag alltid kommer ha i hjärtat, för inget band har betytt lika mycket som backyard gör.

precis som ni gillar era band/artist, den kärleken ni har, den där riktiga kärleken känner jag för dessa fyra grabbar.

jag kan alla låtar. är inte det lite sjukt, jag vägrar lära in saker som tex i skolan, eller vägrar och vägrar men det kommer inte in. men jag kan alla deras låttexter.. vissa saker fastnar kan man ju lugnt säga.


men då var det ju en sak..

han som får mitt hjärta att dunka extra hårt.

bilder på honom kan jag kolla på länge.

när han sjunger blir jag lycklig.

jag pratar om andreas tyrone 'dregen' svensson. han som jag alltid kommer vara olyckligt kär i. den enda mannen i mitt liv.

"du hittar alltid nya killar, skådespelare eller musiker som du tycker är snygga. men dregen har alltid haft en speciell plats, han som aldrig kommer försvinna" - mathias är nog den enda killen som fattar hur mycket jag verkligen gillar dregen. det är inte ett skämt, som vissar verkar ta det.

jag älskar backyard babies, jag älskar dregen.

hur kommer det vara om några år? kommer jag fortfarande ha samma känslor?

på sju år har känslorna blivit starkare och varje gång jag får se backyard live börjar jag nästan grina (jag kanske även gör detta..)


dagen då jag fick träffa dregen var helt galet. jag fick träffa killen som jag gillat i flera år. jag fick dock inte fram ett ljud, det var väl mest ett hej. men jag fick träffa hela bandet, jag var nära dom. det var mäktigt.

och 2009 ska jag få se dom ännu en gång, underbart.


"bella, hur ska man komma in i ditt hjärta - när en viss dregen redan är där?" / ett ex antal killar jag träffat genom åren.

det är ganska roande faktiskt, det har oftast varit på skämt men visst är det roligt.

när jag träffade min vän anders för första gången visste jag att vi delade samma kärlek för backyard babies. han blev nog ganska paff när han fattade hur mycket jag egentligen gillade dom, hur mycket jag vet. det är kul att träffa en person som gillar samma band lika mycket som en själv. love to love, typ.


den finaste komplimangen jag någonsin fått: du är faktiskt ganska lik dregen. hah, jag vet hur sjukt det låter, jag är ju verkligen inte det. men det var så roligt att höra, när dregen är min största idol.

han är som thåström är för mamma. jag har aldrig riktigt fattat hur mycket han betyder för mamma, nu har jag fattat. av min kärlek till dregen, fattar jag mamma's kärlek till thåström och hans musik.

jag brukar säga till mamma när hon inte riktigt förstår denna kärlek: det är samma kärlek som du har till joakim.


dregen, my man. i do love you. fortsätt göra bra musik för mina öron, så kommer allt lösa sig.

--

min kärleksförklaring kanske var knepig och svår att förstå. men jag hoppas det var en givande text iallafall.


it's love, true love - it's backyard babies.



Av bfalk - 6 november 2008 14:40


Tjolahopp! 

igår var jag bara hemma, hade ont i mitt ansikte. jag kollade lite på 'robins', han är så himla rolig när han är zlatan :'D det är nått för christoffer!

och så kollade jag på 'brokeback mountain', finfin film! både heath och jake är så bra i den filmen, snygga å.

jag kollade runt på datorn, hittade massa backyard grejer/kläder jag ska köpa så fort jag får mitt nya bankomatkort! iiih, längtar ju! sen hittade jag en as snygg AIK tröja som jag ska beställa idag, eller mor ska.. höhö.

kollade på efterlyst och sen insider.. jag blev förbannad på folk som snackade skit om psykiska störningar. hur kan man ringa polisen på dom, när dom inte gör nått? om läkarna anser att dom ska få ha permission, så ska dom ha det. tycker jag. det är hemskt att inte alla i sverige får den hjälp dom behöver, när dom mår dåligt. det finns inte pengat till att ta hand om alla, det är förjävligt. när moderaterna kom till makten sa dom att de skulle ge pengar till psyk, men pengarna har inte kommit än.. hmm. nu tänkte jag skriva något dumt.


jag har aldrig ätit så mycket mandariner som jag åt igår (bara för att säga nått annat). haha, men det är den godaste frukten tror jag allt.

somnade nån gång på natten.


idag hade jag tandläkar tid 9.10 var inte så nervös som jag brukar vara, konstigt. träffade en väldigt snäll tandtant :) hon var jätte gullig mot mig och lyssnade på mig. jag berättade om min sjukdom och att jag inte var så noga med mina tänder just då, om det hade visat sig. men det hade det inte, jag hade tydligen borstat jätte bra. men jag hade början till hål, men jag fick flourgrejs så det kommer nog försvinna.

efter det gick jag på stan, jag skulle köpa hårfärg till mamma. och en bandana, men hittade även en jätte mysig kofta som jag var tvungen att köpa :)

efter det åkte jag till nacksta, gick först på affären och handlade pepparkakor och godis till sötaste mormor. sen gick jag till henne där vi drack tè och åt massa goda mackor. vi pratade om allt mellan himmel och jord, det var så mysigt att få komma dit! man blir så avslappnad av att bara sitta och prata. och jag har världens gulligaste och goaste mormor! dock så mådde hon inge vidare idag :/ men jag hoppas att jag gjorde henne lite gladare. lovade henne att jag skulle låna lite böcker till henne, jag har ju ganska bra deckare här hemma.


jag åkte från henne vid två sen åkte jag hem!

nu har jag just laddat första tvättmaskinen, efter en vecka har vi sjukt mycket tvätt.. menmen. det går ju endå ganska snabbt. när inte mamma är hemma kan jag ju göra den tjänsten att tvätta när jag inte kan laga mat, haha.

igår fick jag kontakt med anders oxå, det var kul! det var ju skit längesedan vi pratade sist, vi har även pratat idag om byb konsären - dom kommer ju till hudik! :D då ska jag få vara med han och sova där, det är bra eftersom det är volbeat två dagar innan.. kommer nog bli stressigt men jävligt underbart.

man blir lite småglad varje gång man loggar in på msn och peter skriver: hurrraa för dig bella! att småord kan betyda ganska mycket för en.


nu har jag fyllt upp hela minnet på datorn oxå.. kanske dax att ta bort lite. nån gång.

nej, nu ska jag käka sen kanske det blir någon till text! :)


på återsèende pusspuss&kram

Av bfalk - 4 november 2008 22:25


jag har nu sett något snyggare(men nästan iallafall) än mannen i mitt liv

slipsen han har på sig!! sjukt att jag missat det förut.

är han smyg gnagare må tro?

it's love, true love - it's backyard babies


(hoppas ni gillar inlägget innan, annars. det blev lite skumt, skrev bara vad som poppade upp så att säga. nästa inlägg blir om kärleken till en viss man...)

Av bfalk - 4 november 2008 22:13


ibland kan jag bli så jävla less! ibland vill jag bara skrika åt alla och vara skit dryg. men, jag är inte det. jag kan inte göra det.

ibland känns det som att ingen i hela världen finns där för en, att man inte har någon att prata med.

den jag hade, försvann. som en storm kom han, och som en storm försvann han också. den personen man kunde prata med, finns inte där längre. personen som alltid kunde lyssna, tårka tårar och trösta har gått iväg. bara sådär, så står man där själv med alla tankar, alla tårar och all rädsla att möta allt själv - på egen hand. utan att ha sin person vid sin sida som man kan prata med om hur allt har varit, hur dagen egentligen såg ut i mina ögon.

alla kommer och går, men vissa består.

är det verkligen så?

när kärleken kommer, när någon där, när man bara växer ifrån varandra. det funkar inte. jag vill gärna ha den där personen, den där som verkligen bryr sig vid min sida.

han som vet allt om mig, som vet hur jag funkar i huvudet och i själen.


är det du eller jag som inte bryr sig?

om jag blir tröstat en gång, måste jag då trösta dig tre gånger?

ibland är vänskap svårt, lika svårt som kärleken.

man vet inte hur man ska agera, vad man ska säga, vad man ska göra.

hur gör man för att den där speciella personen ska få vara kvar i ens liv?

jag vill vara så självisk och säga att ingen bryr sig om mig, om jag försvann - vem skulle märka det? men när jag vänder mig om har jag en hel drös med vänner, som bryr sig. alla kanske inte visar det, men jag känner kärleken. att dom verkligen tycker om mig och kanske skulle göra allt för att få se mig glad.

jag har en gång hört att jag är en bra vän - jag hoppas jag är det.

jag vill vara den där speciella personen för någon.

det kanske inte blir nu, imorn eller om två år. men någon gång ska jag tammefan bli det!

jag behövs lika mycket som du gör.


när du vet allt om mig, var lycklig. då har du kommit in i mitt liv, på riktigt.

när ska jag våga låta någon in på livet, efter alla svek?



Av bfalk - 4 november 2008 21:56


igår var det första dagen på praktiken, behövde bara vara där i en timme. det var ganska skönt, jag är rätt så förvirrad när jag kommer till ett nytt ställe. alla verkade jätte trevliga :) synd bara att jag bara kommer ihåg namnen på tre än så länge, haha.

efter jag varit där så åkte jag in till stan, med sällskap av christine. jag hann bara ta ut pengar sen ringde mamma och sa att hon var på stan. jag som tänke smyghandla, hah. då åkte vi till birsta. jag letade en ny mobil, eftersom min har gått sönder.. under konstiga omständigheter..

hittade iallafall, bra och billig! jag kräver inte så mycket av en mobil, bara jag kan smsa och ringa, jag behöver inte den som mp3 eller nått sånt. så jag blev faktiskt nöjd, och nu ska jag verkligen försöka hålla den hel ;p

efter det så skrattade jag och mamma som två galningar på väg till donken, mamma och hennes saker hon har för sig.. skrattade in på donken, medans vi beställde, efteråt och på väg ut - kanske inte hela tiden, men nästan!

käkade en god chickenburgare, mådde illa och gick därifrån. vi tänkte gå runt där men vi var så trötta, så det blev bara coop sen åkte vi hem igen.

pillade lite på mobilen när jag kom hem sen duschade jag och gick och la mig.


idag var det den första riktiga dagen på praktiken. den varade från 7 till 16.00 det var ganska segt, men hoppas på att det blir lite bättre sen! jag känner att jag måste få komma in lite, innan jag börjar tokjobba eller något sånt. jag tror nog att jag kommer trivas, alla där verkar trevliga :) skönt med lång lunch oxå, då kan jag gå hem och äta.

efter jag slutat så gick jag hem, strax efter kom mamma, vi käkade sen gick vi till ica och handlade. jag har blivit beroende av wasa's hårdbrödmackor, förut avskydde jag dom men nu tycker jag att dom är goda. konstigt det där, men allt funkar om man äter det en eller två gånger för mycket.


vi kollade på kulturnyheterna med en kopp o'boy och bara segade. kollade på ett program om rökning, fick ångest. aaah.

har just kollat på hemmafruar, inte så värst intressant.


jag har jätte problem (NOWAAAY!) med min allergi, eller min påstådda allergi, men det är nog det. nu ser jag ganska dåligt och det gör jätte ont, men det klias samtidigt.. och är jätte torrt, måste köpa en ny salva. jag funderar på att skippa jobbet imorn, det är så jobbigt med det här. jag hoppas att det går över på 3 dagar. annars blir jag less.

eller, jag är redan less - men jag försöker se allt ljust. jag försöker inte tycka så synd om mig själv (men jag erkänner, visst gör jag det) för det finns andra som har det mycket värre.


på torsdag ska jag till sötmormor och kramas lite och ge henne pepparkakor, hihi.

har kommit på världens bästa presenter till mamma's födelsedag oxå! åh, ibland är man för bra.


på återsèende pusspuss&kram


Av bfalk - 2 november 2008 13:31


halloween 2008:

jag och mamma drack vin, åt kräftor och drack bubbel innan jag åkte och festade. sen så kom brorsan och gisse förbi, två gånger tillome.

vid 7 åkte jag till josse, mötte jessica och snuff där och då började vi dricka. typ vid 8 kom josse och några fler!

hade skit kul, dock så drack jag upp precis allt - så jag var väldigt rund under fötterna när vi kom till lyset.

jag har inte så mycket minnen, tur är väl det. kom på igår att jag drack tequila.. ojoj.

och så kom jag hem med mat! det var nog gott.

slocknade som en stock på natten iaf.

hade så himla roligt iallafall, tur att man inte satt hemma ^^


igår trodde jag att mina ögon ville avlida. dom var värre än dagen innan och det gjorde sjukt ont! jag hoppas verkligen inte sjukdomen är på väg tillbaka..

bortsett från det var jag ganska bakis och jag hade ont i mitt finger som nu är lila och så hade jag fått sår av mina tänder jag hade på fredagen.. allt var illa!

först låg jag i soffan och kollade på tv sen somnade jag och när jag vaknade gick jag in på rummet och kollade på sexandthecity hela kvällen. somnade runt 11, vilket var ganska skönt. innan jag somnade så läste jag lite i en bok som jag lånat av mamma, om alison (vågar inte skriva efternamnet), som är medium - serien 'medium' bygger på hennes liv. hoppas boken är bra!


idag vaknade jag runt 11.

kan inte tro det själv men har kollat lite på idol. det var bara en kille som kunde sjunga. men det är ju inte någon som man kan se som 'värsta stjärnan'.

som vanligt på söndagar så kommer gudstroende människor hit, idag hann jag gömma mig!

det klias i mina ögon, ska ta ett allergipiller och se om det blir bättre... åååh, jag vill inte se ut såhär när jag ska på praktik imorn ;o

nu börjar allvaret, hoppas jag klarar av den. jag ska vara på akut psyk i hela 6 veckor, börjar halv 3 imorn - det är väldans skönt. jag har så svårt att somna på söndagar.

jag måste köpa en ny mobil, ska försöka ta mig ut till birsta på tisdag och köpa en ny. råkade supa sönder den i fredags, den funkar ibland! jag känner mig så bra.


jaja, nu ska jag inte tråka ut er mer!

ha en bra söndag så hörs vi.


på återsèende pusspuss&kram

Presentation


peace, love, rock'n'roll madness

Omröstning

Anser du att man ska få skriva vad som helst i en blogg "min blogg, mina tankar", sålänge det inte kränker någon?
 Ja
 Bara vid enstaka tillfällen
 Nej

Fråga mig

25 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10 11 12
13
14 15 16
17
18 19 20
21
22 23
24
25 26
27
28
29
30
<<< November 2008 >>>

Sök i bloggen

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Skapa flashcards