Alla inlägg under december 2008

Av bfalk - 15 december 2008 21:03


första skoldagen på 7 veckor, det kändes lite knepigt men det var så kul att träffa grabbarna och lisa! :) det var ett tag sen nu, så det blev mycket surr. dagen gick faktiskt ganska fort, var på stan med grabbsen på stan efter skolan. jag hittade lite grejer som jag tänkte köpa imorn, hoppas schemat på internet stämmer bara.. måste verkligen till um.


efter stan så åkte jag hem och sydde fast en patch på mina jeans! backyard babies patch för att vara exakt, det gick ganska fort men jag får så ont i fingrarna och i nacken av att sy. men det blir ju väldigt snyggt! nu är det AIK märket som fattas..

knäppte lite bilder, sånt som måste göras ibland! vissa dagar blir man verkligen bra på bild, andra inte.. undra vad detta beror på? dagens fråga.

vid 7 började jag tvätta och nu har jag dammsugit i rummet och fixat lite. fick panik nästan när jag såg hur rummet ser ut, det ser förjävligt ut! jag vill kasta allt och byta rum med mama. hoppas det går efter jul.


jag har inget vettigt att skriva känner jag, så det är nog dax att jag slutar.


på återsèende pusspuss&kram


den sminkande osanningen?

Av bfalk - 12 december 2008 17:50


jag har hört att man ska bjuda på sig själv. jag tror jag är ganska bra på det. mitt i allt rensade - osminkad och klädd som en hiphopper? mjukiskläder är the shit när man bara är hemma och ska ha en slapp helg!

jag bjuder, jag bjuder.

fredagsnöjet må tro?

jag längtar till backyard. och till danko jones. och volbeat. ge mig 2009!! jag lovar att jag ska bli en bättre människa och äta upp maten på tallriken.


Av bfalk - 12 december 2008 17:27


jag vet inte vad som flög i mig, men jag orkade helt enkelt inte skriva här. ibland känns det bra att veta vilka som läser, som på bilddagboken. man har ju endå ganska bra koll där.

men det lär finnas någon där ute som gillar att läsa bloggar, så varför svika? jag har ju ganska mycket att berätta, trots allt.


min söta mormor har fått åka från umeå och är nu på sundsvalls sjukhus. jag har en hemsk oro i kroppen, men försöker inte tänka allt för mycket men jag märker att det tar på mig även fysiskt. men hon verkade må hyffsat idag, det är bara på att hoppas - man kan ju inte påverka något.

jag har haft jätte ont i mina höfter dom senaste veckorna, precis som förra året så får jag jätte ont när det blir kallare! jag har ingen aning om vad det kan vara men jag läste om det i en tidning på jobbet för ett tag sen. tror det hette artros? mamma har det i knät, har jag det i höfterna? jag vill absolut inte till vårdcentralen, men en remiss till någon läkare på sjukhuset skulle inte sitta helt fel. jag har mest ont på kvällarna, när jag ska sova. då blir man lagomt glad!

förra fredagen var anders här, det var kul :) jag fick få skratta och ha kul istället för att sitta hemma själv och tänka på massa onödiga saker. det var värt.

och jag har även insett att dom man helst vill bli av med, kommer alltid att vara kvar i ens liv.. det är helt sjukt, men sant. fy.


igår (torsdag), var det min sista dag på avdelning 7. det har varit så himla kul där, jag har lärt mig så mycket om olika sjukdomar och hur människor betèer sig i olika situationer. jag har fått beröm av både personal, patienter och deras anhöriga! det värmer så mycket! jag skulle helst vilja vara där istället för skolan, då jag har insett att skolan verkligen inte är något för mig. jag är ju inte dålig i skolan, jag gör det jag ska göra. men det är ju dom här lååååååånga timmarna och alla uppgifter. jag vill hellre jobba och tjäna pengar! jag ska åka och hälsa på tjoppe och min andra handledare elisabeth oxå, det är ett måste :)

*medverkar i den psykiatriska omvårdnaden

*visar empati

*kunskap om psykiatriska arbetsuppgifter

*god kommunikations förmåga

*nyfiken

*bra bemötande av patienterna

bara för att inse att det är sant?

jag har hört att man ska få vara mallig när man känner att man gjort något bra.

när jag slutat åkte jag till mamma som var på stan, där köpte jag mig ett par jeans till mig själv sen så gick vi på dallan och drack cider och käkade nachos. brorsan och gisse kom efter en stund, vi satt där ett tag till men sen åkte vi till willys och handlade massa gott. när vi kom hem så var jag så trött, jag somnade vid 10 och sov hela natten utan att vakna? helt sjukt. jag sov till klockan 11, kände mig verkligen utvilad!


idag har jag slagit in några julklappar och så har jag rensat bland mina skor och jackor! vilket verkligen behövdes. tanken slog mig då jag kastade bort alla mina klackeskor: varför behövde jag dom? jag trodde verkligen på att dom skulle stärka min självkänsla. det låter så dumt, men det var så. det var med ett nöjd smile som jag kastade bort alla skor, för nu mår jag bra - med eller utan dom! men jag kan inte sluta tänka på alla pengar jag kastat bort.. hua. det var 10 eller 15 par jag kastade, och det syns inte ens! det är nästan dax att gå igenom garderoben igen.


just nu lyssnar jag på vains of jenna och undrar när min mor ska pallra sig hem. jag är ganska sugen på mat.

jag ska försöka städa upp lite på rummet, om jag orkar vill säga. jag har ingen aning om vad som händer ikväll, jag vill bara slappa hela helgen, det känns som jag behöver vila upp mig.

på söndag blir det iallafall julklappsshopping för hela slanten (bokstavligt talat). har ganska lite pengar då jag mest har shoppat till mig själv, men ska försöka att inte hitta något till mig själv denna gång. tur att jag vet på ett ungefär vad jag ska handla.

nu blev det en himla lång historia här, men jag hoppas att några läsare vågar sig tillbaka.


på återsèende pusspuss&kram


Av bfalk - 9 december 2008 17:59


sjukt bra låt och bra text!

han är nog min nya kille oxå, hihi.


orkar inte skriva här heller, har inte så mycket att skriva om för att det ska bli så intressant + responsen bara försvann. nej, jag är inte bitter.

jag kan ju säga att jag är den enda som inte vill tillbaka till skolan. vemfn vill tillbaka till uppgifter och lååååånga lektioner med bara genomgångar så man tror att örona ska trilla av?

jag jobbar hellre, fast helst av allt skulle man ju vara rik.


pussdå 

Av bfalk - 7 december 2008 01:23


this is the good shit.

Av bfalk - 7 december 2008 00:41


igår var det en ganska jobbig dag. fylld med oro och tårar. jag satt mest tyst i soffan, mamma försökte få mig på bra humör genom musik som jag gillar men det gick inge vidare. vi åt middag, sen frågade mamma om jag ville hänga med på dallan en stund på kvällen med henne och hennes kompis anette. jag sa ja, i hopp om att det nog är bättre än att sitta hemma själv. så jag gjorde mig klar, försökte bli lite gladare och så gav vi oss ner på stan. vi satte oss vid ett bord, pratade lite och sådär. sen så kom anders dit :) jag drack upp min cider sen så skjutsade han hem oss. vi pratade jätte länge, om allt möjligt. det kändes verkligen bra att få prata av sig lite, vi har varit med om ganska liknande saker. vi kramades en massa sen så somnade vi efter två nån gång.


idag vaknade vi vid 12, låg kvar nån timme sen så gick vi upp och käkade + att jag sminkade mig. när vi ätit så skjutsade vi mamma till nacksta och vi åkte till stan. vi åkte hem igen, vi satt i soffan och myste lite sen så åkte han hem. det var kul att han kunde komma, så jag fick tänka på lite andra saker och få ha kul :)

när anders åkt, så har jag och mamma bara glott på tv. käkade tacos, skit gott! fick se när markus vann 'stjärnor på is', tacka för det.

såg även programmet om britney spears, jag har nog ändrat uppfattning om henne. hon visade verkligen känslor, det är synd att hon måste leva ett sånt där liv som hon gör. jag skulle nog inte klara den pressen som hon och alla andra kändisar gör. att inte ha någon man kan lita på, att folk utnyttjar en och inte lyssnar, att bara ha folk som jobbar åt en bredvid sig och alltid vara övervakad och kritiseras. nej, jag är nog ganska nöjd med mitt liv.


nu lyssnar jag på musik bara, tror jag ska gå och lägga mig alldeles strax. imorn ska jag och mor på stan, jag ska shoppa till mig själv och till brorsan och gisse tänkte jag :) sen blir det middag på dallan! just det, beställde en dvd med nirvana - live konsert idag. den verkade så bra, så jag var bara tvungen!


på återsèende pusspuss&kram

Av bfalk - 4 december 2008 17:48





jag är såååååååååååååååååååååååååå trött!

Av bfalk - 3 december 2008 13:59


i  förrgår när jag och mamma gick till ica så började vi fundera på saker och ting. jag berättade om att när jag berättar att jag just nu är på psyk så reagerar vissa så negativt: "men ush, vad läskigt!" är kommentaren dessa gånger. jag fattar inte, vad är det som är så läskigt? är det läskigt med personen som mår psykiskt dåligt? ingen skulle säga att det är läskigt med folk som har hjärtfel eller som har brytit benet. är det bara för att det är psykiskt och inte fysiskt som det är så läskigt?

nu har jag snart varit på avd 7 i 6 veckor och innan jag kom så tyckte jag inte att det var 'läskigt' och ännu mindre nu. dom som är inlagda är människor, precis som du och jag. precis som han som är inlagd på sjukhuset för sina dåliga njurar.

det är så många som tycker människor som är inlagda på psyk är läskiga. men, dom som sitter i fängelset - dom måste ju då vara lika läskiga? jag vill inte bli klassad som 'läskig' om jag mår dåligt psykiskt. alla som är inom psyk är ju där för att få hjälp, precis som vilket annat ställe som helst.

nej, jag blir faktiskt smått förbannad! om man inte själv varit där och jobbat/praktiserat så kan man faktiskt inte säga något. men om man varit där och fortfarande tycker så, fine.

men tills dess: tyst!


vi pratade även om gubbarna på dallan. att det är så många som har satt upp ett märke på dallan, att det bara är alkis gubbar där osv. det fattar jag inte riktigt heller. det är en krog, alla som är 18 och över får vara där. jag tycker att dom här gubbarna är som du och jag, fast vi kanske är i ett snyggare paket. vi dricker samma sak, vi blir onyktra. jag skulle aldrig bli kallad alkis om jag satt där alla dagar, för jag ser ju inte ut som en. jag brukar vara där ofta och vad jag vet så dricker jag och gubbarna samma alkohol! jag tror inte deras är starkare ;) jag känner en av gubbarna, han är så snäll och gullig, han skulle aldrig göra någon illa. och så är det med många av dom, det är de yngre förmågorna som slåss och härjar, inte dom här.

och gubbarna går endå vid 8-9, för då är det nog för dom. sen så kommer det ju blandat folk, så att det bara sitter alkisar där är så otroligt dumt att säga!

dallan är skit bra, det är billigt och jätte god mat där. dessutom är det blandat med folk i alla åldrar, det gillar jag!

jag tror det sitter såkallade 'alkisar' på alla krogar, kolla in svenssons om man nu ska gå den vägen..


det är så svårt att få folk att ändra inställning och åsikter om saker och ting. men jag tycker man ska kolla in saker, sen kan man säga vad man tycker.


det var det. snart ska jag gå till psyket :)

byebye

Presentation


peace, love, rock'n'roll madness

Omröstning

Anser du att man ska få skriva vad som helst i en blogg "min blogg, mina tankar", sålänge det inte kränker någon?
 Ja
 Bara vid enstaka tillfällen
 Nej

Fråga mig

25 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< December 2008 >>>

Sök i bloggen

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards