Direktlänk till inlägg 1 december 2009

Hur kan du gå osminkad?!

Av bfalk - 1 december 2009 22:00

Förut gick jag aldrig osminkad, jag mådde nog trots allt ganska dåligt och ville inte att omgivningen runt om mig skulle kunna se att jag gick ut och var en 'normal människa'. Första gången jag gick osminkad på skolan så kände en killkompis inte igen mig, jag undrar hur mycket spackel jag egentligen hade?! Jag får mardrömmar när jag tänker på det nu.

Jag tror att alla är osäkra, mer eller mindre. Jag tror ingen har perfekt självförtroende och om någon går ut och skriver/säger det så hoppas jag att alla vet att det är bara ljugeri. Alla har dagar då dom hatar sitt utséende, bara vill bränna upp sitt hår och undrar varför man inte ser ut som den där andra tjejen, hon som är så perfekt.

Ju äldre jag har blivit så har jag insett att jag inte kan göra så mycket åt mitt utséende (jag skulle aldrig, aldrig lägga mig under kniven!!) och jag måste lära mig att leva med det. Dagarna går och jag inser att jag är rätt nöjd. Jag får kommentarer av kända som okända ansikten som säger att dom tycker jag är söt, fin och har snygg stil. Vad mer kan man begära, självförtroendet stiger ju till toppen. Men ändå så tar man åt sig mer av en elak kommentar än 100 bra, varför är det så..?

 

Jag började tänka på tjejer häromdagen. Vad vi gör för att försöka se bra ut inför andra, vad vi handlar och hur vi kan stå i flera timmar och försöka göra att ögonskuggan ser likadan ut som på andra ögat. Ibland kan jag vara så men jag kan även skita i allt och bara tycka att det är extremt härligt att gå osminkad med mjukisbyxor och en stor tröja.

Mamma berömde mig för någon vecka sedan för att jag gick helt ofixad på en buss, "att du kan gå osminkad på bussen, bra gjort!". För mig var det inget fel alls, jag ville ju gå så trots allt.

Jag tycker det är så fel att tjejer fixar sig och håller på, fast vissa kanske inte ens vill det, men gör det bara för att det ska se bra ut i andras ögon. Det är hemskt att vi ska behöva granska varandra från topp till tå och media som skriker ut att vi måste se perfekta ut.

Jag tror att om man har bra självförtroende och mår bra med sig själv så skiter man i om man ser bakis ut eller är jätte fixad. För det är det inre som räknas, trots allt.

Jag gör saker för att jag gillar det, jag märkte ofta när jag var yngre att jag inte mådde bra med saker för jag gjorde det för att andra hade det eller att det bara skulle vara så - nu mår jag mycket bättre, när jag har min egen stil och går osminkad hur mycket jag vill!

Nu är det ju självklart att jag inte går och tycker att jag är super snygg osminkad, eller sminkad för den delen, men ni förstår va..?


Jag tycker alla är värda att ha ett bra självförtroende, bra vänner och en underbar familj runt sig, så man slipper vara osäker och bara kan vara som man själv vill.

Och kom ihåg mina sötisar, man fixar sig för sin egen skull inte någon annans. Det blir så mycket bättre då!


Och ja, jag är osminkad på pressbilden i bloggen!  


 
 
Maddo

Maddo

7 december 2009 23:56

Detta inlägg är värt att höja i skyarna! Bra inlägg, bra skrivet! Mkt tänkvärt!

http://blogg.dreammaddo.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bfalk - 28 februari 2013 02:35


    Eftersom man alltid ska skryta om saker man gör bra så ska jag tamefan också göra det.  Detta är ingen comeback för mig. Jag ska alltså bara skryta här litegrann..  Jag har sedan jag blev medlem på Ester&co, 15 februari, tränat varje da...

Av bfalk - 14 februari 2013 13:53


Jag har kommit fram till att min lust att blogga har försvunnit totalt, så är the end of an era här. Eftersom det knappt är någon som läser den här bloggen så behöver jag ju ändå inte ha den kvar. Jag kanske återkommer med en ny blogg, som endast b...

Av bfalk - 11 februari 2013 21:47


Mamma har dumpat sitt fotbad hon fick i julklapp hos mig, hon säger att vi ska ha delad vårdnad om den, haha. Åååå det är så grymt härligt alltså. Mina onda fötter blir genast gladare och avslappnade, tror det är bra medicin för dom som har ont i fos...

Av bfalk - 11 februari 2013 12:45

"The world goes on and you're gone. The best revenge is to live on and prove yourself." Eddie Vedder ...

Av bfalk - 10 februari 2013 18:30


  FYFAN vilken huvudvärk jag har! Det är inte ofta det händer men när det väl smäller till, PANG! Så göre så ont så det känns som allt ska sprängas. Väldigt oskönt må jag säga.  Och i två dagar har jag städat med mamma hos min bror som ska hyra ...

Presentation


peace, love, rock'n'roll madness

Omröstning

Anser du att man ska få skriva vad som helst i en blogg "min blogg, mina tankar", sålänge det inte kränker någon?
 Ja
 Bara vid enstaka tillfällen
 Nej

Fråga mig

25 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Sök i bloggen

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards