Direktlänk till inlägg 15 december 2009

Wallander

Av bfalk - 15 december 2009 16:16

Både igår och idag har jag sett på två nya Wallander filmer, eftersom man inte har så mycket att göra om dagarna blir det mycket filmtittande..

Filmerna hette 'Prästen' och 'Läckan', alltid lika fyndiga namn!

Igår så såg jag på 'Prästen'.

En församlingspräst hittas skjuten utanför ett vandrarhem i Ystad, efter vad som ser ut som ett försök till kallblodig avrättning. Medan prästen, som tros kunna identifiera den skyldige, kämpar för sitt liv på lasarettet, söker Kurt Wallander och hans kollegor efter ledtrådar. Först när det går upp för polisen att prästen haft en utomäktenskaplig kärleksaffär, står det klart att det handlar om ett svartsjukebrott. Men var finns mordvapnet - och vem av de bedragna parterna har haft det starkaste motivet?

Filmen var väll helt okej, men det känns som de gamla Wallander filmerna var mycket bättre. Jag kom genast på vad som skulle hända, det fanns ingen spänning alls. Det som räddar alltihop är ju helt klart Krister Henriksson (Kurt Wallander), han är en sjukt bra skådis! Vissa som har mindre roller läser manuset direkt utantill, det låter så tillgjort. Det borde ju finnas några som kan det bättre kan jag tänka mig.

Men Wallanderfilmerna är alltid kul att titta på sådär, när man inte har något bättre för sig.

I "Läckan" mördas en orienterare i skogen. En bil sprängs. Kort därefter sker ett spektakulärt rån mot en värdestransport. Finns det ett samband? Ystadspolisen misstänker åtminstone det, och undersöker saken närmare med laddat resultat.

Läckan var iallafall lite bättre än den förstnämnda. Tack och lov att dom har Krister Henriksson och Lena Endre! Jag saknar Ola Rapace då de nya poliserna är skit dåliga. Den ena är klantiga än den andre och man blir bara förbannad efter ett tag. En polis kan ju inte göra så många misstag..? Det känns för mycket påhittat.

I början håller filmen ganska jämna steg med de andra filmerna, men det känns så mycket kopierat från tidigare filmer oxå. Det händer för lite efter ett tag och variationen uteblir.

Det är ett himla tjat om polisens dåliga löner, arbetstider och det tar över filmen och man glömmer fort vad filmen egentligen handlar om, vilken skurken var osv. + att det är en skånsk "skådis" (enligt mig har han aldrig gjort något bra, han stönar mest för att han är så fet) som jag inte förstår ett enda ord av vad han säger, så en kvart från filmen förstår jag inte pga dialekten.. Eller beror det på stönen..?


Det är så synd att Wallander filmerna har gått så fort neråt istället för att hålla samma tempo som förut, vad beror det på? Jag älskar Wallander, men nu blir jag hela tiden besviken på dåligt skådespel. Det borde ju finnas några riktiga skådisar i detta avlånga land?

Njae, om du inte har nått bättre för dig kan du ju kolla på dessa Wallander filmer. Annars; don't. Jag rekommenderar hellre att se på de gamla filmerna! :)


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bfalk - 28 februari 2013 02:35


    Eftersom man alltid ska skryta om saker man gör bra så ska jag tamefan också göra det.  Detta är ingen comeback för mig. Jag ska alltså bara skryta här litegrann..  Jag har sedan jag blev medlem på Ester&co, 15 februari, tränat varje da...

Av bfalk - 14 februari 2013 13:53


Jag har kommit fram till att min lust att blogga har försvunnit totalt, så är the end of an era här. Eftersom det knappt är någon som läser den här bloggen så behöver jag ju ändå inte ha den kvar. Jag kanske återkommer med en ny blogg, som endast b...

Av bfalk - 11 februari 2013 21:47


Mamma har dumpat sitt fotbad hon fick i julklapp hos mig, hon säger att vi ska ha delad vårdnad om den, haha. Åååå det är så grymt härligt alltså. Mina onda fötter blir genast gladare och avslappnade, tror det är bra medicin för dom som har ont i fos...

Av bfalk - 11 februari 2013 12:45

"The world goes on and you're gone. The best revenge is to live on and prove yourself." Eddie Vedder ...

Av bfalk - 10 februari 2013 18:30


  FYFAN vilken huvudvärk jag har! Det är inte ofta det händer men när det väl smäller till, PANG! Så göre så ont så det känns som allt ska sprängas. Väldigt oskönt må jag säga.  Och i två dagar har jag städat med mamma hos min bror som ska hyra ...

Presentation


peace, love, rock'n'roll madness

Omröstning

Anser du att man ska få skriva vad som helst i en blogg "min blogg, mina tankar", sålänge det inte kränker någon?
 Ja
 Bara vid enstaka tillfällen
 Nej

Fråga mig

25 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Sök i bloggen

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Skapa flashcards