Direktlänk till inlägg 25 januari 2010

Verklighetens JW

Av bfalk - 25 januari 2010 16:30

Jag hittade en väldigt bra artikel för ett tag sen, jätte bra läsning! Här är ett urdrag:


Så levde och dog verklighetens JW.

"Jag har träffat verklighetens JW. Han var en kille i 25-års åldern med invandrarbakrund som festade på Stureplan, drog kola på östermalmsfesterna och lånade 90 000 kronor av en nära kompis för att kunna fortsätta festen. Han var noga med att dölja sin riktiga identitet, noga med att poängtera i kretsarna där han bodde på övre Östermalm. Men egentligen bodde han i förorten hos sin mamma.

Han pratade flytande svenska men kunde inte förlika sig med sin klasstillhörighet eller sin ekonomiska ställning. Han hade gjort en klackring av guld med ett släktvapenmärke i. Han sa att det tillhörde den rika avlägsna släkten i något främmande land.

 

Denna mycket vänliga kille jobbade på posten när ingen såg. Han hade ett helt vanligt jobb för att kunna fortsätta hänga med i festen. Han skämdes för sitt arbete, skulle hellre dö än att leva med att sanningen kom fram. Han hade inte hunnit fatta att arbetarklassen byggt husen vi bor i och gatorna vi vandrar på.

Han hade aldrig insett utan en arbetarklass finns ingen civilisation.

Han hade aldrig stannat upp och fattat läget, stannat upp och njutit av vinden och regnet. Upplevt glädjen och tacksamheten över att leva. Förstått att allt är möjligt för den som är beredd att arbeta för det. Han hade bara levt kvar i den innehållslösa bubblan av fester och falska identitetstillhörigheter.

Blivit ett med själva festen. Ormens skalle i gråskalornas paradis. Blivit en med lögnerna han delade bord med på festerna.

 

Det finns ingen som drar mycket kola som inte ljuger och får en förvrängd självbild. Han ville vara som dom andra på festen utan att känna dom. Bara känna deras kolapersonlighet. Den personlighet som ger dödskallemärkt ångest.

Men JW jag träffade ville vara som dom trots ångesten. Som dom med rika föräldrar som fått det sagt till sig att de måsta vara kreativa och kämpa själva. Att inget kommer gratis i livet trots ett fett bankkonto hos föräldrarna.

Han levde likt JW på premissen att han inte skulle bli upptäckt. När festen var slut efter ett par år orkade han inte med sitt eget bedrägeri och tog livet av sig. Han hittades död i sin mammas kök i förorten, han hade hängt sig i taket. Hans ansikte var vitt och tungan blå, och byxorna troligen fulla av avföring och urin. Kanske hade han tagit av sig klackringen med det instansade familjevapnet, kanske inte.

På bordet intill kroppen stod en urdrucken whiskeyflaska och på bordet låg ett handskrivet brev. I det bad han sina anhöriga om förlåtelse för att han tänkte ta sitt liv. I självmordsbrevet stod det att han inte orkade leva med skulderna längre, speciellt inte den till hans närmaste vän, en skuld på 90 000 kronor.

Jag skulle inte bli förvånad om han hade kokain i blodet när han dog. Att detta var en av alla dessa mornar efter festen på Östermalm. Att han tog beslutet efter ytterligare en ångestnatt. Att det var planerat sen länge framkom av brevet han skrev. Han orkade inte leva med lögnerna och skulden till bästa vännen längre.

Där har ni slutet för verklighetens JW även om regissören Daniel Espinosa fångat realismen på ett fantastiskt sätt."

Joel Kinnaman som JW i Snabba Cash.

 

Artikeln är skriven av Liam Norberg och här kan du läsa hela artikeln.

 
 
jennifer

jennifer

25 januari 2010 16:47

Hej! Fin blogg du har.. Kolla gärna in mig och hör av dig om du hittar intresse och vill följa mig.. För jag följer gärna dig också :)

http://WWW.INTEKLOKIHUVUDET.BLOGG.SE

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bfalk - 28 februari 2013 02:35


    Eftersom man alltid ska skryta om saker man gör bra så ska jag tamefan också göra det.  Detta är ingen comeback för mig. Jag ska alltså bara skryta här litegrann..  Jag har sedan jag blev medlem på Ester&co, 15 februari, tränat varje da...

Av bfalk - 14 februari 2013 13:53


Jag har kommit fram till att min lust att blogga har försvunnit totalt, så är the end of an era här. Eftersom det knappt är någon som läser den här bloggen så behöver jag ju ändå inte ha den kvar. Jag kanske återkommer med en ny blogg, som endast b...

Av bfalk - 11 februari 2013 21:47


Mamma har dumpat sitt fotbad hon fick i julklapp hos mig, hon säger att vi ska ha delad vårdnad om den, haha. Åååå det är så grymt härligt alltså. Mina onda fötter blir genast gladare och avslappnade, tror det är bra medicin för dom som har ont i fos...

Av bfalk - 11 februari 2013 12:45

"The world goes on and you're gone. The best revenge is to live on and prove yourself." Eddie Vedder ...

Av bfalk - 10 februari 2013 18:30


  FYFAN vilken huvudvärk jag har! Det är inte ofta det händer men när det väl smäller till, PANG! Så göre så ont så det känns som allt ska sprängas. Väldigt oskönt må jag säga.  Och i två dagar har jag städat med mamma hos min bror som ska hyra ...

Presentation


peace, love, rock'n'roll madness

Omröstning

Anser du att man ska få skriva vad som helst i en blogg "min blogg, mina tankar", sålänge det inte kränker någon?
 Ja
 Bara vid enstaka tillfällen
 Nej

Fråga mig

25 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Sök i bloggen

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards