Direktlänk till inlägg 27 augusti 2010

Vilka är ni, ni som tycker såhär?

Av bfalk - 27 augusti 2010 12:30

Man kan bli upprörd över många saker, man kan fundera och ha sina egna åsikter.

Men rätten över min egna kropp kan ingen ta ifrån mig. Jag får faktiskt göra vad jag vill. Utan att människor ska diskriminera mig, frysa ut, mobba eller tycka att jag gör fel. Det jag gör - gör jag för min skull.

Alla tycker inte lika, så är det och så kommer det alltid att vara. Man har åsikter, sådant man brinner för, något man vill förändra, något man vill att andra ska ta del av.

Men när går det för långt?

Ska inte en kvinna få bestämma över sin egna kropp, få avgöra själv vad som är bäst för henne?


Sug på denna rubrik ett tag: Lastbil kör runt med bilder på döda foster.

 

Vad tror ni det handlar om?

Ja, ursäkta språket, tokjävlar som är emot abort.

Ska inte abort vara något bra? Är det inte bra att det finns?

Tänk er om en kvinna blir våldtagen och blir gravid. Tänk er en kvinna som är så ung, hon är fortfarande barn själv, och blir gravid. Tänk er en kvinna som har drogproblem, och blir gravid. Tänk er en kvinna som blir gravid, och helt enkelt inte finner att stunden är inne för att ha barn just nu.

Är det inte bra att man kan göra abort?

Visst, man ska vara försiktig, det gäller liv. Men, man ska ändå ha rätten över sin egna kropp och ingen ska säga något om det.


Varför är ni emot abort?

Helt ärligt vet jag inte riktigt vad jag ska skriva, det är förbryllande. Sverige är ett land där man själv ska få bestämma, ska vi gå bakåt i tiden - istället för framåt?


"En stor lastbil, prydd med bilder på aborterade foster rullar fram genom Sverige. Avsändaren är organisationen Människorätt för ofödda, MRO, som protesterar mot den fria aborten.

Fostrets huvud saknades, och tarmarna hade slitits ut. Texten ”Abort är mord” och ”Alla har rätt till ett liv” prydde bilen."

 

Tokjävlar.


 
 
Kii i lutt =)

Kii i lutt =)

27 augusti 2010 13:06

an får en chock när man läser om den där lastbilen... Hur sjuka människor finns det??, det e väl för helvete klart att man ska få bestämma själv om man vill ha barnet eller inte... Håller helt och hållet med dig och det kan jag säga med ärlighet jag har gjort 2 aborter i mitt liv och de står jag för.. Jag gjode en senast i måndags och satte i samband med det in en spiral som preventivmedel. Jag har 2 barn och det räcker gott det och sedan hade jag nu vid senaste gången ett utomhavandeskap vilket innebär att om jag fullföljt graviditeten så kunde jag själv ha dött på kuppen... Vilket är då bäst? ta bort ett foster som ej ännu utväcklats till ett barn eller rent av kanske själv dö på kuppen...?????? Skulle vilja veta vart du sett den där lastbilen och var man hittar bilder på den?? Detta var ett ämne jag ska skriva om i min blogg vid senare tillfälleoch kommer även då länka till din blogg då du insperedae mej.... Kram på dej tjejen!!!!

http://pullirullan.bloggplatsen.se

 
Cecilia

Cecilia

27 augusti 2010 13:12

Jag har själv genomgått en abort som väldigt ung (15 år) Jag hade mina skäl. Dels för att jag var så ung sen mycket psykiska problem och var utsatt för våld.
DET jag kan tycka är att de finns de som använer abort som ett sorts preventivmedel, för att se om dom kan bli gravida osv. Det är fel.
Men har man skäl till att inte sätta ett liv till denna värld så är det snällast emot barnet att ta bort det.
Jag är för abort så länge det sker på rätt grunder!

http://ceciliadarling.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Valkyria

27 augusti 2010 13:39

Jag är emot abort till viss del, jag tycker att det är okej att göra abort om man blir våldtagen men inte annars, ja menar vill man inte bli gravid så kan man ju skydda sej!svårare än så är det ju inte

 
Jannica

Jannica

27 augusti 2010 13:51

Jag bryr mej egentligen inte så mkt om dedära med " är de rätt eller fel " ? .
Men som du säger , om man blir våldtagen å gravid , ska man få göra abort .
Men samtidigt , varför ska ett barn/foster behöva lida för sin pappas fel ?
Men du har rätt i det du säger , det är bra att det finns abort för skulle jag bli gravid nu , vet jag inte vad jag skulle ha gjort ;p

http://jjannica.bloggplatsen.se

 
Sharp

Sharp

27 augusti 2010 14:45

Tycker detta är ett stort ämne att sammanfatta i en blogg men mycket av det du skriver är klokt. Jag tycker emellertid inte att man kan se det svart eller vitt. Abort måste givetvis finnas och att kvinnan i alla situationer ska bestämma över sin kropp håller jag med om men inte att hon i alla situationer ska bestämma om abort. Är man ett par så har även pappan rätt att säga sitt och påverka. Det kan finnas situationer där kanske läkaren eller det sociala ska kunna gå in och påverka. Svårt ämne där man måste se det ur fler vinklar och bedömma ur det enskilda fallet.

http://www.sharp.bloggplatsen.se

 
sus

sus

27 augusti 2010 18:07

Abort är okej när de sker på rätt grunder, att andvända abort som preventivmedel där emot...e inte alls okej.

http://dusisus.bloggplatsen.se

 
sanna

sanna

27 augusti 2010 19:25

skulle vilja gripa in ifrån en annan vinkel. jag var tjejen som sa: - OM JAG NÅGONSIN BLIR våldtagen, så ska jag skrika, jag ska slå, jag ska bita, jag ska ropa, jag ska skära sönder honom och jag ska anmäla honom. jag blev våldtagen. jag gjorde INGENTING. jag blev totalt paralyserad av skräck och låg på golvet som en död fisk. jag var onykter och jag skrek inte nej. jag anmälde inte och jag har gått vidare, sen var jag tjejen som alltid sa: - OM JAG NÅGONSIN BLIR MED BARN, SÅ SKULLE JAG AAAAAAALDRIG KUNNA GÖRA ABORT, GUD VA HEMSKT ATT DÖDA ETT BARN. jag blev med barn. jag gjorde abort. det var inte rätt tillfälle i livet, jag hade inte den kunskapen och modet och stadigheten att ge mitt barn det bästa, som jag drömt om att kunna göra när jag väl är mogen för barn, dit jag vill komma är att jag avskyr såna här: ÄR DU FÖR ELLER EMOT? för jag lovar er. om ni inte har varit i situationen, så kan ni verkligen inte veta. man kan ha sina åsikter visst, det hade jag också, men den som kan komma att bli mest chockad när det väl inträffar, är nog en själv.
var rädd om dig och ha det bra.
kramar

http://www.sannaengstrom.bloggagratis.se

 
Danne

Danne

27 augusti 2010 20:13

Självklart ska de vara rätt med abort!
Sen tycker jag att de är för enkelt att få göra abort i Sverige idag.
De exempel du tar upp är självklara för att få göra en abort, men sen finns de dom som använder aborten som ett premetivmedel. Korta tiden och ställ mer krav samtidigt som man bygger upp information och kring de iskolor osv redan innan graviditeten är ett faktum.
De är ett ansvar att inte bli gravid också och de får man inte glömma. De flesta idag som gör aborter (tror jag) är de som bara "slarvat lite", och de kanske kan vara ok en gång, men inte tio.
Sen tycker ja de är intressant att försöka de från en killes håll. Vad har han att säga till om ifall hans tjej tex vill göra abort? Båda bär samma ansvar att skydda sig och lika så att ta beslut om dom ska göra abort, men i de flesta fallen är de nog tjejen som gör lite som hon själv vill...
Intressant ämne.
Tack för mig!
:)

http://danneking.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Sharp

30 augusti 2010 14:28

Men Danne, inte är det så lätt att göra abort. Det är en process. Inte bara att knalla upp till sjukan och göra det. Och inte finns det de som gjort det 10 gånger. Däremot finns det ju dagen efter piller, men jag vet inte om du räknar dessa som abort. Men som sagt, det är ett stort ämne..men självklart ska möjligheten finnas. Nu ska man inte ställa saker mot varandra. Men tanken på att man som 18 åring kan skönhetsoperera sitt ansikte men inte kunna göra en "våldtäktsabort" skulle bli fel, använd medicinsk kunskap där den gör nytta.

 
bonden.axel@gmail.com

bonden.axel@gmail.com

1 oktober 2011 23:46

Hur kan man vara emot abort?

http://axelthegmail.bloggsida.se

bfalk

2 oktober 2011 21:16

Jag har ingen aning faktiskt!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bfalk - 28 februari 2013 02:35


    Eftersom man alltid ska skryta om saker man gör bra så ska jag tamefan också göra det.  Detta är ingen comeback för mig. Jag ska alltså bara skryta här litegrann..  Jag har sedan jag blev medlem på Ester&co, 15 februari, tränat varje da...

Av bfalk - 14 februari 2013 13:53


Jag har kommit fram till att min lust att blogga har försvunnit totalt, så är the end of an era här. Eftersom det knappt är någon som läser den här bloggen så behöver jag ju ändå inte ha den kvar. Jag kanske återkommer med en ny blogg, som endast b...

Av bfalk - 11 februari 2013 21:47


Mamma har dumpat sitt fotbad hon fick i julklapp hos mig, hon säger att vi ska ha delad vårdnad om den, haha. Åååå det är så grymt härligt alltså. Mina onda fötter blir genast gladare och avslappnade, tror det är bra medicin för dom som har ont i fos...

Av bfalk - 11 februari 2013 12:45

"The world goes on and you're gone. The best revenge is to live on and prove yourself." Eddie Vedder ...

Av bfalk - 10 februari 2013 18:30


  FYFAN vilken huvudvärk jag har! Det är inte ofta det händer men när det väl smäller till, PANG! Så göre så ont så det känns som allt ska sprängas. Väldigt oskönt må jag säga.  Och i två dagar har jag städat med mamma hos min bror som ska hyra ...

Presentation


peace, love, rock'n'roll madness

Omröstning

Anser du att man ska få skriva vad som helst i en blogg "min blogg, mina tankar", sålänge det inte kränker någon?
 Ja
 Bara vid enstaka tillfällen
 Nej

Fråga mig

25 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Sök i bloggen

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards