Direktlänk till inlägg 16 december 2011

De kom, de sågs, de var Motörhead

Av bfalk - 16 december 2011 11:45

Lemmy och hans Motörhead visade att de kunde fortfarande under spelningen i sporthallen i Sundsvall i går kväll. Kvällen avslutades med en riktigt svettig rökare i Overkill.

Recension från ST. Motörhead fick 4 plus.


Sakta men säkert fylldes Sporthallen med folk och redan innan förbandet Jorn klivit på scenen stod publiken ivrigt väntande på hårdrocksikonerna. Säkert varannan besökare iförd Motörheadtröja.


Flyglarmet ljuder och sedan släpps bombaren lös. Det existerar bara en riktning för det här bandet och det är rakt fram.

Mickey Dee är ett vilddjur bakom trummorna från första stund och Phil Campbell sätter de inledande riffen som han ska. Ikonen Lemmy Kilmister låter mer än lagom kraxig.

Det är en mäktig syn när han kliver fram och sträcken upp näven i luften innan låten Metropolis och publikresponsen kommer direkt.


Motörhead har gjort sig kända för att alltid leverera sin kompromisslösa röjarhårdrock och att ha en hög lägstanivå. Det stämmer även den här kvällen.

Mikkey Dee visar vilken grym trummis han är och vandringen som inleder The one to sing the blues är mäktig, sedan får han excellera i ett böljande solo.

Men de drömska gitarronanierna med syntbakgrund tidigare under konserten hade jag gärna varit utan trots att Phil Campbell är utsökt på sitt instrument. Som tur var höll han det kort.


One night stand är en av låtarna som sticker ut. Den har ett riktigt bra driv och svängde ordentligt. Orgasmatron var mystiskt mörk och diabolisk och förstärktes av ett grönt sken över scenen.

I klassikern Killed by death kom publiken igång rejält och Lemmys röst sattes på ordentligt prov.

Trycket ökade ju längre konserten gick och fantastiska Iron Fist avslutade det ordinarie setet perfekt.

Whorehouse blues är den låt som avviker mest. Nedstrippat till två akustiska och Lemmy på munspel är den ett skönt avbräck innan den riktiga finalen.


Det fullkomligt exploderar i odödliga Ace of spades och sedan tackar Motörhead för sig med en furiös Overkill.


Och vi tackar Motörhead för en härlig kväll.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bfalk - 28 februari 2013 02:35


    Eftersom man alltid ska skryta om saker man gör bra så ska jag tamefan också göra det.  Detta är ingen comeback för mig. Jag ska alltså bara skryta här litegrann..  Jag har sedan jag blev medlem på Ester&co, 15 februari, tränat varje da...

Av bfalk - 14 februari 2013 13:53


Jag har kommit fram till att min lust att blogga har försvunnit totalt, så är the end of an era här. Eftersom det knappt är någon som läser den här bloggen så behöver jag ju ändå inte ha den kvar. Jag kanske återkommer med en ny blogg, som endast b...

Av bfalk - 11 februari 2013 21:47


Mamma har dumpat sitt fotbad hon fick i julklapp hos mig, hon säger att vi ska ha delad vårdnad om den, haha. Åååå det är så grymt härligt alltså. Mina onda fötter blir genast gladare och avslappnade, tror det är bra medicin för dom som har ont i fos...

Av bfalk - 11 februari 2013 12:45

"The world goes on and you're gone. The best revenge is to live on and prove yourself." Eddie Vedder ...

Av bfalk - 10 februari 2013 18:30


  FYFAN vilken huvudvärk jag har! Det är inte ofta det händer men när det väl smäller till, PANG! Så göre så ont så det känns som allt ska sprängas. Väldigt oskönt må jag säga.  Och i två dagar har jag städat med mamma hos min bror som ska hyra ...

Presentation


peace, love, rock'n'roll madness

Omröstning

Anser du att man ska få skriva vad som helst i en blogg "min blogg, mina tankar", sålänge det inte kränker någon?
 Ja
 Bara vid enstaka tillfällen
 Nej

Fråga mig

25 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< December 2011 >>>

Sök i bloggen

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards