Alla inlägg under juni 2012

Av bfalk - 17 juni 2012 12:30

Hej å hå!

Såhär är det va, min Facebook är jätte jätte konstig. För ungefär 2-3 veckor sedan började det. 

När jag ser att någon kommenterat/gillat min status/bild så får jag inte upp det. Det står oftast att det är otillgängligt eller borttaget. 

När jag lagt upp något så försvinner det både från första sidan och på min egna sida väldigt snabbt. Saker som folk postar till mig försvinner också och kan komma tillbaka efter nån vecka. Det är likadant på datorn som på min mobil.


Det här är sjukt störigt, och folk tror väll att jag är dum i hela skallen som inte svarar på vad de skriver. 

Jag fattar inte vad det är för fel heller, någon som har någon aning? Eller någon som vet hur jag ska få till detta..??


Tacksam för hjälp och allt sånt.


/Bella, med de franska nerverna.

Av bfalk - 16 juni 2012 19:46

  • Person: why do you love that celebrity so much, they're never gonna love you back

  • Me: why do you breathe if you know you're eventually going to die

 

Av bfalk - 16 juni 2012 14:16

Ibland sitter det som fast, känslor och tankar och allt sånt som gör en till en människa.

Vissa kan släppa på känslorna och visa hur de känner, arga, ledsna, glada eller besvikna. För vissa är det omöjligt.

Jag ligger någonstans där emellan tror jag. Ibland är det lätt för mig att visa känslor, helst om jag är arg eller ledsen. Men ibland 'sitter det fast'. Om man varit ledsen eller mått lite halvt sådär så kan det fastna och det kommer inte riktigt ut. 

Jag tror att man måste gråta om man är ledsen, skratta om man är glad, skrika om man är arg för annars kan det bli förödande för både kropp och själ om man håller allt inne. Men det är ju lättare sagt än gjort. 

Ibland kan man bygga upp alla känslor till en klump, man behöver en knuff på vägen ibland så känslorna kommer ut. 


En gång, för längesen, sa en vän som inte finns i mitt liv längre att hon brukade slå på en serie. Ibland var den rolig men ibland var det sorgset, så man fick gråta. Hon fick en anledning att släppa på känslorna och hon tog hjälp av något så simpelt som en serie. Jag tänkte då att det var sjukt, varför måste man ta hjälp av det? Varför visar man bara inte att nej, nu är det faktiskt skit?

Nu på senare tid har jag tänkt på det där då och då, och det är ett faktiskt ett bra sätt att få ut sina känslor. Man gråter, skrattar åt något på tven och sedan får man själv ut sina egna känslor. 


Ibland måste man få ut hela skiten. 


Alla mår dåligt då och då, över precis vad som helst. Det finns inte ett för litet problem, eller för stort. Inget är bara en skitsak. Är man ledsen är man. Så är det, så är livet. 

Vissa hamnar i ett oändligt mörker, för dom hoppas jag att de finner hjälp.

Vissa hamnar i perioder och behöver något för att få ut allt och sedan kunna få vara sig själv igen.


Jag är enormt tacksam för det hon en gång sa till mig. Jag har mina serier och filmer, vissa för att det bara är bra, vissa för att skratta, vissa för en tidsfördriv men dom viktigaste - att jag får släppa ut mina känslor, när det är stopp och har fastnat, då hjälper filmer och serier till.

Och jag är evigt tacksam att det finns ett sånt sätt att ta till, när det inte bara är solsken i ens liv.

Av bfalk - 16 juni 2012 12:00

Jag har, helt otroligt lyckas koka ihop ett helt eget recept. Jag bestämde mig för att bara hitta på något och som tur var blev det lyckat!

Jag tog inspiration av Jersey Shore (!!) faktiskt. De lagar riktig italiensk mat, oftast med kyckling och pasta. Så tog det och gjorde på mitt egna lilla vis.. 


Recept ala' Bella:

Koka pasta (helst penne).

Skär kycklingen i bitar och stek det tillsammans med olika kryddor (tex svartpeppar, salt och grillkrydda). Lägg sedan i baconbitar tillsammans med kycklingen.

Gör en tomatsås bestående av krossade tomater, grädde, tomatpuré, chillisås och en vitlöksklyfta. Jag älskar att ha mycket kryddor och du kan ju ta precis det du tycker om, jag använde:

salt, svartpeppar, grillkrydda, vitlökspulver, chillipulver. Låt det stå och puttra.

När kycklingen, pastan och baconet är klart så blandar du i allt det i såsen! Om det skulle bli för mycket sås så spä ut det med mjöl. 

Såser och dylikt blir mycket godare ju längre det står, jag brukar ha det på stekpannan minst 20 minuter iallafall. När du lagt i det andra så låt det puttra några minuter till. 


 

Den påhittade maten, tillsammans med wokade grönsaker.

   

Av bfalk - 15 juni 2012 14:27

Återigen fredag. Det är sjukt härligt och jag är även ledig i helgen! Jag har fått som råd att ta det extremt lugnt i helgen, alltså inte jobba.. Ja, jag måste nog kanske lyssna på det då! 

Idag var jag uppe med tuppen, åkte iväg tidigt för att hämta mina saker. Jag blev så lycklig när jag fick tillbaka min mp3, "come to mama!" skrek jag (nästan). Efter att ha blivit plågad av dansbandsmusik så har jag nog aldrig varit gladare att återfå en sak, så jag fick lyssna på riktig musik. Knatade och hämtade ut ett paket från Gina, blev lite besviken när jag öppnade det då allt var i 'visa magen' storlek, tur att jag tog större storlekar så det inte syns men ändå. Tycker dom borde skriva det på hemsidan.. Nu ska jag inte beställa mer saker därifrån tror jag allt. 

Nåja, efter det så åkte jag iväg för att hämta ut medicin till min söta mormor, sedan var jag hos henne i typ en timme och pratade om allt möjligt; roliga och tråkiga saker. Hon är så frän min momma blom, och jag tar alltid åt mig av vad hon säger, hon är en klok dam. Några kramar senare så var jag hemma igen, käkade lunch och har sedan tvättat. Snäll som jag är har jag tvättat brorsans smutstvätt. 


Det har varit riktigt fint väder idag också, lite kylig vind men det får duga. Jag satt ute och läste och tänkte att jag kanske skulle få bli lite brun men ungefär efter en halvtimme så blev jag så rastlös så jag bestämde mig för att städa mitt rum. Nu är det fint igen, hoppas jag kan hålla det fint iallafall några dagar.. 


Efter att jag har hämtat resten av tvätten ska jag slappa gärnet. Jag har köpt kex och goda ostar tills ikväll, det är ju nämligen Sverige match! De möter England och jag tror inte på mitt hemland, tyvärr. Men tur i oturen så hejar jag ju även på England (och Tyskland) i sånna här sammanhang, så jag skulle inte hänga läpp för det! Landslaget i Sverige är för dåligt för detta och jag skäms faktiskt. 

"Men är du en sån där tok i fotboll du också..?" sa mormor med leendet på läpparna. Ja jag är nog en tok, det är inte alla brudar som bänkar sig framför tven för att se två matcher per dag i några veckor!


Nu önskar jag eder alla en trevlig helg, så hörs vi.

Puss.


   

   

Av bfalk - 15 juni 2012 11:00

Jag kör som vanligt mitt race och kommer fortsätta ha svarta kläder, trots det är "sommar". Svart är enkelt och så snyggt!

Och mysiga svarta kläder.. Det slår nog allt. 


    

från h&m och monki.

Av bfalk - 14 juni 2012 19:00

Jag är väll inte den som hakar på trender, har det några månader och sen hakar jag på nästa. Dip dye har blivit väldigt poppis och jag tycker det är riktigt snyggt - så länge det matchar och passar det övriga håret såklart! Jag gillar när det inte är alltför skrikigt, som mörk blont eller mörk rött.

Dip Dye är när man färgar topparna i en annan färg, och resten av håret är i en annan färg.

Det är alltid kul att göra något annorlunda med håret, men frågan är vilken färg som passar mitt korpsvarta hår.. 


Av bfalk - 14 juni 2012 16:05

Åhååå vilken dag. 

Det blev ändringar i schemat igår så blev tvungen att jobba vaken natt istället för att jobba klart passet till mamma. Så det kan gå va.. För det första kunde jag inte sova på dagen, jag hade ont i magen och det var soligt ute. Glodde på fotboll och för första gången i mitt liv kom jag för tidigt till jobbet så jag inte skulle missa alltför mycket av kvällsmatchen. Gud vad jag älskar fotboll! Underbart!


Redan på kvällen insåg jag att ett samtal till farbror doktorn nog skulle sitta fint. När jag slutade så hörde VC av sig och sa att det nog var bäst att jag kom in. Jag sov några timmar och åkte sedan dit! Jag har gått i som en dimma och kände mig inte så sugen på att surra med en läkare. Men det gick jätte snabbt och bra, fick en medicin och hoppas nu att detta ska försvinna! Medicinen jag fick har jag redan hunnit käka några gånger i år. Detta med magen kan ha kommit upp av min ledmedicin, min mage är jätte känslig och efter att ha ätit det i nått år så orkade den väll inte längre.. Det är alltid lika trevligt att man dämpar en smärta och så dyker en till upp.. Nu ska jag verkligen ändra min kost och mina levnadsvanor, för jag vill må bra i både leder och mage! Hejja Bella!


Att åka till vårdcentralen kan vara det tråkigaste som finns, helst när man inte är på topp. Men det finns en bra sak iallafall: jag åker förbi min lägenhet, både när jag ska dit och tillbaka. Åh, vad jag längtar! :) Nu är det inte långt kvar och jag håller verkligen tummar och tår att jag får komma in lite tidigare än bestämt.. 

Nu när jag åkt så mycket buss har jag känt rastlösheten i kroppen, jag blir galen på att inte ha musik i öronen. Det första jag har att göra på min to do list imorgon är att hämta min älskade lilla mp3 innan jag kanske råkar få ett falling down och börjar skjuta vilt omkring mig. Synd att man inte har ett vapen dock. Eftersom jag har sån musikabstinens ska jag nu slå på musik och försöka slappna av, inte stressa som dom säger.. Ikväll blir det fotboll (såklart) och en tidig kväll!

Puss.


   

Oh we meet again..

Presentation


peace, love, rock'n'roll madness

Omröstning

Anser du att man ska få skriva vad som helst i en blogg "min blogg, mina tankar", sålänge det inte kränker någon?
 Ja
 Bara vid enstaka tillfällen
 Nej

Fråga mig

25 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30
<<< Juni 2012 >>>

Sök i bloggen

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards