Alla inlägg under september 2012

Av bfalk - 16 september 2012 21:15

Oj vilken helg jag har haft! Jag tror inte ens jag har hunnit landat riktigt efter Stockholmsdagarna för jag har fortsätt att vara igång hela den här helgen. 

Äntligen sitter jag i fotöljen, glor på partaj och dricker vatten. Dock med en väldigt ond mage.. Så allt är inte tipptopp.


I fredags så mådde jag som jag förtjänade, min mage är ju så otroligt känslig och den kände nog av alla dagar av luncher och middagar man äter när man är bortrest. Jag trodde en stund att jag åkt på magsjuka, men det försvann nog isåfall. 

På kvällen hade jag jätte tråkigt, precis då hör min bror av sig och berättar att han kommit till stan med en av hans militärkompisar. Han vill att jag ska komma och dricka vin med dom, så jag fixar mig lite snabbt och åker sedan dit. Vi lyssnade på musik, glodde på youtube och surrade. Ett liiitet psykbryt och prat med min Jessica så var vi redo att gå ner på krogen. Vi hann med tre krogar och jag blev bjuden på massa drinkar eftersom jag fyllt år. Sista krogen vi var på, dallan, så träffade jag min fina gudfar som jag kramades en massa med. På natten så fick jag skjuts med en taxi för han inte ville att jag skulle gå hem själv, haha.


På lördagen mådde jag rätt hyffsat, mamma kom förbi med lite saker hemifrån. Jag fick även ett tvättställ, eftersom jag inte kan/vill hänga tvätt nere i tvättstugan.

Jag gjorde sedan det dumma valet och somnade i soffan = blev bakis. Några kräkningar senare så lyckades jag ta mig till Jessica, som fyllde 23 år!! Hon fick presenter av mig, sedan åt jag några mattuggor och sedan var festen igång. Det var rätt mycket folk där, dock så skiljdes vi åt när det var dax för krogen (som det oftast blir). 

Jag fick i mig väldans mycket alkohol men kände inte av det, väldigt konstigt! Detta var då väldigt skönt eftersom jag inte alls var bakis idag. Det var en helt konstig känsla... 


Vi har mest svullat i oss väldigt mycket chips, dricka och godis idag. Samt tjockismat. Men jag tror man får det på söndagar och är med fina vänner! 


Så, helgen blev lyckad tillslut även fast min mage har krånglat väldigt mycket. Jag ska ta det lugnt nu och förhoppningsvis varva ner lite så man får ordning på det här.

OCH bäst av allt denna söndag, föresten: AIK tog Djyrgården idag med 3-0!!! Så otroligt underbart! Sista derbymatchen på Råsunda.. AIK ligger just nu 2 poäng från första plats i Allsvenskan. Härligt.

Avslutar dett söndagsinlägg med en bild på Malmgren och min gulliga bror!


 



Av bfalk - 14 september 2012 15:00

Så nu var det dax får mina läsare att få gnugga sig i ögonen och läsa om min resa. Jag lyckades även ta massa kort (för första gången ever tror jag). Jag lägger ut det som miniatyrer, så det är bara att klicka på bilderna så blir de större.

Jag har haft jätte härliga dagar i huvudstaden med min fina mamma, det här behövde vi verkligen! Jag avstod från både shoppingen mitt i stan, jag kan inte berätta hur skönt det var att slippa alla människor där på Drottninggatan. Jag insåg att jag sett samma skit i flera år, så jag behöver inte slösa pengar och tid på sånt. Jag avstod även mycket från min mobil, jag la ut lite saker på facebook men jag kollade aldrig vad andra skrivit, samma sak på andra sidor. Jag tror jag tog avstånd från allt som gör mig stressad på den här resan - och hur kul är det för mamma om jag bara pillar på mobilen jämt?!


Vi åkte ju då i lördags; jag var jätte trött, så jag sov hela resan till Stockholm. När vi kom fram gick vi till väldigt dyra O'learys och köpte oss en öl/cider. Så gjorde vi jämt förut så varför inte återuppliva just det! Vädret var varmt och skönt och jag älskade varje minut av att slippa blåsten hemma i S-svallet. Vi åkte till hotellet, lämnade grejer och gick sedan runt i Gamla Stan, där det inte är så mycket folk (jo det finns gator där det är lugnt), så mysigt! Sedan kom jag på en usel idé om att gå och käka kinamat.. För det första så fick vi inte ens det vi ville ha utan var tvugna att käka buffè, en buffé som var så jäkla äcklig! Äcklig kyckling, äckligt kött, äcklig sushi (första och sista gången jag käkar det), allt var äckligt! Vi åt inte många tuggor, sedan gick vi till ett ställe där vi brukar dricka lite rosé. 

På kvällen så var det dax för det första av tre saker vi hade biljetter till: De tre musketörerna.

Jag visste inte riktigt vad det var, jag trodde först att det bara var en musikal med musik men det var ju naturligtvis en teater, med musik. Det var en rockteater med musketörerna som huvudroller. De tog den gamla historien och gjorde sex, drugs and rock'n'roll av den. Och fyfan vad bra det var!! Jag älskade varje minut av det. Och den var så sjukt rolig, jag skrattade så tårarna rann ibland. Och vilken musik!! Ååååhååjaja, all gammal rockmusik var med och jag fick ståfräs. Dessutom var ju herrarna i huvudrollerna väldigt snygga.. Synd att de inte alls såg ut sådär när de var 'vanliga', jag blev lite besviken, haha. Men ack så bra det var, det där kommer jag leva länge på! Jag och mamma pratade om teatern i flera dagar och sa meningar från manus till varandra hela tiden (tänk vad folk skulle tro när de hörde oss..). De körde den typiska stilen som just killar kör när de är rockers, eller som spelar i band. I fucking love it. Man fick inte knäppa kort, men precis på slutet så tjuvknäppte jag ett kort. Synd att den blev alldeles för ljus..

Det var två nöjda Falkar som gick och la sig efter detta!!


 

      


På söndagen så var det dax för Fotografiska. Det var sista dagen för utställningen av August Strindberg och så ville mamma se någon fotograf. Jag har fått dille på Strindberg. Jag vet inte varför, men jag dras till han, hans bilder och framförallt hans texter. Jag är inte så normal och går verkligen inte efter strömmen så det kanske inte är så konstigt att jag faller för någon som denna man. Man kan faktiskt gilla någon fast det är över hundra år sedan han levde.

Utställningen var iallafall fantastisk! Väldigt många bilder på han, bilder han själv knäppt och texter.

Vi gick runt där väldigt länge, sedan shoppade vi i deras affär.


    


Det blåste rätt kallt när vi gick runt där ute, så vi åkte hem till hotellet nästan direkt efteråt. Klädde på oss lite mer kläder och åkte ner till Vasa's (favvooooriiiiitresturangen i Stockholm!!), där jag äntligen fick min goda entricote igen! Såååå gott! Och vilken paltkoma vi fick, vi åkte hem tidigt och la oss i sängen och glodde på tv samt käkade chips.


måndag så var man 'normal' igen, som man kan kalla det. Jag blir ALLTID allergisk när jag är här, jag får svullna och kliande ögon och nyser och snorar. Jag vet inte om det beror på att det är helt annorlunda i luften eller något. Jag tycker det är grymt jobbigt. Men det är bara att kämpa på!

Vi åkte ut till ljuva Solna, där det var huuuuur varmt som helst (varmare än inne i stan). Kanske för att solen alltid lyser över Råsunda.. Där gick vi in på shopen, såklart. Jag fick med mig två nya tshirt, nöjd som fan! 

Vi åkte sedan in på Vasa's och käkade lunch, både jag och mamma åt en underbar bakad potatis. Sedan för första gången i mitt liv så drack jag lite te och käkade en kaka efter maten. Detta måste skrivas upp!!!

För att inte få paltkoma igen så gick vi runt på Odenplan och strosade. Vi fann en kyrka som båda blev "dragna" till. Där mitt i allt fann vi Olof Palme's begravningsplats. Det var jätte fint. En röd ros stod där så vackert. Vi gick sedan in i kyrkan, den finaste jag hittills sett! Vi köpte 3 ljus och tände för morfar, moster och Palme. Då blev man lite gråtfärdig, för det var så fint på något sätt.


              


Solen lyste starkt på oss när vi sedan gick mot fiendeland: Östermalm, efter en smärre ångestattack av att bli intvingad i en DIF affär så gick vi till militärmuseet som tyvärr var stängt.

Med bultande och onda fötter så bestämde vi oss för att sitta ner och vila. När vi åter kom in till stan märkte vi att det fanns tält med alla sorters länder och mat, det var jätte kul att gå runt och titta!

När sedan kvällen kom smygade köpte vi med oss thaimat och käkade på hotellet. Det är sjukt skönt att faktiskt bara få slappa på hotellet också (fast det var lite äckligt där..), man behöver inte springa runt som en jäkla galning hela tiden!


                  


tisdag så skulle jag äntligen få gå in och kolla på militärmuseet och där blev jag skiträdd! De hade byggt upp på det på tre våningar: jätte gammalt, gammalt och nytt. De visade hur militärerna hade det, det var extremt mörkt där inne med ljud av skrik och vapen som avfyrades. Dessutom hade de gjort vaxgubbar.. Å fyfan va jag inte gillade det. Men det var trots detta väldigt intressant och se hur de hade det förr i tiden med boende, mat och sådant. Det hade även en visning från ställen där min bror varit, då fylldes ögonen av tårar när man fick se hur de haft det. Jag blir alltid lika stolt när jag tänker på allt min bror gör för andra människor i olika länder.

Dessutom så fann jag ett gammalt bord där någon ristat in AIK, haha. Vettetusan hur jag lyckades se det, men det var väll meningen ;)

Vi knatade sedan vidare mot ett annat museum: Strindbergmuseet! Det är inte vilket museum som helst heller, utan det är i den lägenhet han bodde och dog i. Det är Blå Tornet, närmare bestämt på Drottninggatan. Det var jätte fränt att få gå in i hans lägenhet som är lämnat precis som det såg ut när han dog 1912 (!!!). Även där hade de ljud: ljud från hans nycklar och hur han gick upp för trappan, kaffekokaren och hur han tog kaffe, toa som spolas och hur han röker och hostar i sitt arbetsrum.

Utanför lägenheten så var det fullt med bilder och information - både om hans texer och bilder men även hans liv. Det fanns filmer lite överallt som man kunde kolla på och man kunde lyssna på musik som han gjort. Det här var en riktig upplevelse och man fick som en kick av det hela! Såklart var jag tvungen att shoppa Strindberg saker när vi var klara :) 

Och det är inte alla som kan säga att man har kissat hemma hos Strindberg... Vi hittade senare en park med den häftiga statyn av Strindberg.


                 


Efteråt så käkade vi en god tacobuffé på Vasa's och drack gott. Sedan vidare mot Hovet och Jack White..

Och eftersom detta blivit ett väldigt långt inlägg så återkommer jag med text och bilder av både White och Nickelback!!


onsdagen, sista dagen man kunde hitta på något så knatade vi runt ännu en gång på stadens gator och torg. Eftersom mina fötter oftast inte vill mig väl så hade jag grymt ont, men när man är ute sådär så kämpar man på och håller käften. Jag fick dock tejpa tre tår så jag inte skulle ha så ont, snyggt som fan. 

När det var dax för lunch så köpte vi räkor, dipp, körsbär, kakor och dricka. Vi satte oss på Observatorielunden och mådde så himla gott!! Men tråkigt nog blev det lite kallt så vi sprang återigen in på Vasa's och värmde oss. Tur att det är så mysigt där!

När kvällen åter var kommen så var vi fortfarande mätta, men vi visste ju att något måste man äta om man ska se på en konsert igen. Vi gick in på BBQ resturangen där vi har börjat vara rätt mycket och åt en liten toast med skagen. Mmmm!

Sedan: dax för Nickelback på Globen! 


Jag har några helt underbara dagar, det har varit så kul att gå på museum, åka till Solna och bara gå och knata runt och hitta fina parker och den fina kyrkan! 

Och dessutom så verkar vi väldigt populära bland Stockholmarna: ALLA kom ihåg oss. Om vi varit på ett ställe och kom tillbaka kom de allt ihåg oss och ville prata. Det är alltid lika kul! :)

Tur att jag har min lilla söta mamma vid min sida, som jag alltid har roligt med! Och återigen var det så härligt att göra något annorlunda, jag tror jag har växt upp från en hel del och tar avstånd från sådant som gör mig stressad och ångestfylld. Man behöver inte göra samma saker år ut och år in, man ska göra sånt man mår bra av och dessutom får jätte kul på kuppen av!


Här är shoppingen från Estocolmo:

  

   



1. Lil Wayne linne + 2 AIK tshirts.

2. Rolling Stones vin, Sex Pistols cigggrej och bok om Sid Vicious.

3. Kort på Sid Vicious och Robert Deniro från Taxi (från fotografiska, köpte även en affisch på Strindberg).

4. Bokhållare, magnet, kort och en liten skrivbok (Strindberg).

5. Buddahgubbe.

6. Mamma skrev i min nya Strindberg bok, göll!    





Av bfalk - 14 september 2012 13:31

Not everyone is capable of madness; and of those lucky enough to be capable, not many have the courage for it.

 

— August Strindberg

Av bfalk - 13 september 2012 21:28

Och här kommer det jätte sena inlägget om min födelsedag, jag har ju inte riktigt haft tid med det här då jag varit i storstan.

Bättre sent än aldrig!!


På morgonen åt jag världens största frukost, och en väldigt lyxig en! Tyckte jag förtjänade det. Och man är aldrig så poppis på fejsbook som när man fyller år.. Ja jävlar. Jag undrar hur många som verkligen menar det där 'grattis' ordet. 

Jag hade en fin dag och kväll med mamma och Staffan, vi var hos mig på dagen sedan käkade vi på Jops och fick världens största drink på Dallan. En födelsedagsdrink sa dom. 

När jag kom hem hängde jag med Hilda, sedan kom Jessica och Alex. Lite senare även far, farmor och Katarina. Jag fick jätte fina presenter och jag är så glad att jag fick saker som jag verkligen behövde till lägenheten och sånt som man helst inte vill slösa pengar på själv..

Kvällen blev rätt lång med massa prat och fika, jag fick en helt speciell tårta av Hilda också. Det var sweet (precis som tårtan). 

Jag hade gärna haft lite vin eftersom neverna inte riktigt var i skick, men jag skulle ju upp så tidigt på morgonen dagen efter och att vara bakis på en buss till Stockholm är INTE OKEJ.


Nåja, hade en fin födelsedag. Synd att det roliga pirret är helt borta.. Det betyder ju att man är vuxen tror jag. Usch.


        

 

 

   

 

Av bfalk - 13 september 2012 17:31

Oh, det tar aldrig slut - man får vara orolig och bita på naglarna hela tiden. Ikväll kl 19 är det premiär för elitserien. Och det börjar "fint", AIK är i min hemstad och möter Timrå.
Jag hoppas verkligen på 3 poäng, helst såhär i första matchen!

AIK
Av bfalk - 12 september 2012 15:00

Och så var det dax för ännu en konsert; är inte mitt liv underbart? ;) 

Ikväll är det Nickelback som står på schemat. Det bandet har fått tagit så mycket skit. Nästan alla har nått emot dom. Jag kan faktiskt inte riktigt förstå det, visst, de har riktigt fjöliga låtar det tycker jag också men på de två senaste plattorna rockar de riktigt rejält och av det jag har sett live på tuben så är det röj som fan. Och det där med att snacka skit om band/artister är lite knepigt.. Man måste väll inte lyssna på det om man inte gillar det?!

Och jag tror och hoppas det kommer bli grymt ikväll, att de kickar alla arslen's arsel och visar vart skåpet ska stå!

Jag tycker Nickelback är riktigt bra och jag tror de är riktigt bra live.


Av bfalk - 11 september 2012 16:00

Jag har insett att köpa biljett till Jack White var ett väldigt smart drag av mig. Hans nya skiva är så äckligt jäkla bra, och på hans turné har han även spelat allt från hans andra band. 

Så, det är med nöje jag ser fram emot denna kväll! Åååååå det kommer säkert vara tokbraaaa!


Av bfalk - 8 september 2012 18:15

Ikväll är det teater/musikal; De tre musketörerna, på Stadsteatern i Stockholm. Detta har jag och mamma velat se jätte länge och äntligen fick vi biljetter till detta!

Det ska bli kul att åter vara där och det kommer nog bli riktigt kul! Den har fått riktigt bra kritik och stående ovationer.


Här kan du läsa om föreställningen om du är nyfiken.



"Delar av De Tre Musketörerna ensemblen från Stockholms Stadsteater framför här Rock The Night, ett av alla numren som fanns med i föreställningen som spelades under 2009."

Presentation


peace, love, rock'n'roll madness

Omröstning

Anser du att man ska få skriva vad som helst i en blogg "min blogg, mina tankar", sålänge det inte kränker någon?
 Ja
 Bara vid enstaka tillfällen
 Nej

Fråga mig

25 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6 7 8
9
10
11 12 13 14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
<<< September 2012 >>>

Sök i bloggen

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards