Alla inlägg under november 2012

Av bfalk - 16 november 2012 10:00

Inatt eller kanske tidigt imorse så drömde jag om Batman.. Han räddade mig sen fick jag ta av hans mask, BOYA! Frågan är nu varför jag drömde detta, kan det ha varit en feberdröm (man drömmer ju så konstigt när man är sjuk, det verkar som att det har gått om för mig förövrigt:)) eller vill jag på något sett bli räddad..? Detta känns väldigt freudianskt nu måste jag säga. Stackars lilla tjejen vill bli räddad. NEJ SA JAG. Men om jag ska bli räddad ska det fan vara av Batman, annars får det vara. Och han måste se ut som Christian Bale. 


Och kanske är det därför jag fortfarande är singel.

Inatt löste jag både det ena och det andra märker jag, gud vad produktiv jag känner mig.


Nu ska jag faktiskt se på Batman, nya avsnitt av SOA och Jersey shore. Och bara ligga i sängen och snora och ha mig. Gott.


Ps. Jag hade jätte skoj igår på teatern, den var såååå himla bra!! Och det kändes som att herr Strindberg återuppstått och stod där på scenen, Åke var läskigt lik honom.. 


Av bfalk - 15 november 2012 15:00

Eftersom jag tjatar om Strindberg så ska jag göra det liiite mer.. Ikväll, efter lite jobb, så ska jag och mamma ner på stan och gå på teater, av Strindberg såååklart! Min favvoskådis här i Sundsvall spelar Strindberg, Åke Arvidsson. Den har redan fått jätte bra kritik så detta ska bli så kul! :) Och vi behöver nog göra nått roligt, koppla av och komma in i någon annan värld för en stund.

 

Året är 1889 och på Dagmarteatern i Köpenhamn repeteras Den starkare, skriven av August Strindberg och med hans hustru Siri von Essen i huvudrollen. Med bara några dagar kvar till urpremiären är det fortfarande långt ifrån färdigt, och denna kväll är repetitionen ytterligare försenad, för August själv ska komma på inspektion.


Stämningen är infekterad redan från början. August och Siri ligger i skilsmässa och tar varje tillfälle att attackera varandra. Strindberg hånar Siris skådespelarambitioner och förlöjligar hennes nyvunna självständighet, medan hon i sin tur slår tillbaka med att avslöja hans mest intima hemligheter. Regissören, den underdånige aktören Viggo Schiwe, får även han en släng av den berömda Strindbergssleven. Situationen ställs på sin spets när Siris motspelerska Marie David, eller som Strindberg kallar henne: ”Det lesbiska danska vidundret” gör entré.


David, som spenderat en sommar tillsammans med makarna Strindberg i Graz, ignorerar honom till en början, men snart är också hon indragen. Repetitionen kan börja, men avbryts gång på gång av de privata konflikter som ligger och bubblar under ytan, om kvinnokampen, konstnären som vampyr och mindervärdeskomplex, men framför allt kretsar det kring sommaren i Graz. Vad hände egentligen, den där sista kvällen?


Tribadernas Natt är P. O. Enquists debutpjäs från 1975 och trots att den utspelar sig under sent 1800-tal, känns den brännande aktuell även idag. Frågeställningar som jämlikhet mellan könen och inom äktenskapet, om könsmaktsordningen i hemmet och samhället, om normalitet och sexualitet samt klassamhället.


Strindbergs bild av kvinnan är omdebatterad och omskriven, i hans egna böcker har han fått stå oemotsagd under ett drygt århundrade. I denna pjäs får han däremot mothugg, kvinnorna och framför allt Siri tar bladet från munnen och hans argument blir ordentligt synade i sömmarna.


Av bfalk - 14 november 2012 19:46

.. Eller är det jag som bara är lite besatt?! Kanske båda delarna.. JAAA, tänk att jag gillar en gubbe som är så död. Men jag gillar helt enkelt intelligenta och roliga människor, och han var ju one of a kind så att säga.


Idag efter jobbet så fick jag skjuts av mamma till ica där jag hämtade ut två julklappar och två presenter till mig själv, böcker! Blev löjligt glad över dom.


   

Av bfalk - 14 november 2012 15:00

Här lägger jag upp fina bilder och texter. 

HÄÄÄÄR hittar du just min sida.


    

Av bfalk - 13 november 2012 19:00

Oh vilken härlig dag jag har haft idag! Jag har jobbat på dagiset igen och varit med söta barn. När jag kom in där imorse så hörde jag små röster säga "nuuuu kommer Bellaaaaa!", redan då visste jag att det skulle gå lika bra idag som första gången jag var där. Och tur som jag har fick jag ett pass imorgon också, så jag verkar ju göra något rätt. Jag råkade lära ett litet barn idag att säga Bangura, jag kunde inte sluta fnittra. Hoppas inte dennes föräldrar är Djurgårdare bara.. :) 

Så skönt att den här dagen var fin, igår fick jag något nervöst sammanbrott, ringde till mamma och grinade så jag fick en ännu täppare näsa (jag är ju redan tokförkyld). Det har hänt alldeles för mycket i vår lilla familj nu så då blir minsta lilla jobbigt. Tur att jag har en mamma som alltid hjälper mig!


När jag kom hem idag gjorde jag hemmagjorda hamburgare, tände lite ljus och nu sitter jag i fotöljen och funderar på om jag kanske ska duscha. Väldigt viktigt att skriva detta känner jag.. 

Ikväll är det Leffe GW (äntligen!) på tven! Snart borde ju karln få ett helt eget program.


Igår upptäckte jag att min nya tatuering hade hamnat på en stor sida på tumblr, vääääldigt trevligt! Och sjukt fräsigt att folk väljer att ha den på sin sida, mmhmm.. Jag är så stolt! :)


 

Här hittar du sidan om du vill glo på fräsiga tatueringar.

Av bfalk - 12 november 2012 18:38

 

Av bfalk - 12 november 2012 13:15

Presentation


peace, love, rock'n'roll madness

Omröstning

Anser du att man ska få skriva vad som helst i en blogg "min blogg, mina tankar", sålänge det inte kränker någon?
 Ja
 Bara vid enstaka tillfällen
 Nej

Fråga mig

25 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2012 >>>

Sök i bloggen

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards