Alla inlägg under december 2012

Av bfalk - 1 december 2012 20:45

Vi fortsätter på julinläggen här tycker jag allt. 

Med julen så visar dom ju julfilmer på tven ungefär hela tiden och det är så mysigt! Här är mina favoriter under julen:


Ensam hemma 1&2 - Mina absoluta favoriter under julen. OOooh vad jag älskar dessa filmer, haha. (Jag ser dom även fast det inte är jul..)

 

Elf - Den här kommer då på en stark tvåa efter ensam hemma filmerna. Den är så sjukt rolig så jag kräks.

 

Grinchen - Jim Carreys bästa film..? Om en elak grön liten figur som vill stjäla julen men tillsist inser att den inte är så tokig ändå. Himla härlig och rolig.


Bad Santa - Svart, rå humor och en elak tomte som har problem alkohol och sitt humör. Underbart.


Ett päron till farsa firar jul - Bara första filmen, det spårar ut på riktigt efter den här. En väldigt skämmig pappa som ska fira jul med familjen och släkten.


Edward Scissorhands - Inte en typiskt julfilm kanske, kanske bara för mig? Men Edward gjorde ju faktiskt så det började snöa under jul. Och så ska man komma ihåg att alla är lika mycket värda även fast de inte passar in i normen som vi människor skapat, det är en bra påminnelse vid jul.


Tomten är far till alla barnen - En riktig svensk klassiker. Familjedrama deluxe, fast på ett roligt vis.


Kan du vissla Johanna? - Det bästa under julafton. Så himla underbar film! Handlar om lilla Bertil som ska hitta en ny morfar. Om du har missat den ska du skämmas.


Sagan om Karl Bertil Jonssons julafton - Kalle B gör också julafton, han bryr sig lite mer om andra än vad somliga gör. Den här har gått i flera år och det lär den fortsätta göra, så fin.


Det finns ju fler klassiska julfilmer men jag har ju såklart inte sett alla och då kan jag ju inte skriva ner dom. Eller?!

 

Av bfalk - 1 december 2012 14:17

Jag brukar oftast blir irriterad över hur människor skriver statusar och lägger ut bilder på vädret, alla ser ju om de kollar ut. Men idag har jag faktiskt full förståelse för det hela. FÖR JÄVLAR vad det har snöat här i Sundsvall. Det är inte lite.

Det snöade hela natten såg jag ju men fick ändå en chock när jag klev ut genom dörren efter att jag slutat för morgonen. Jag var lite orolig för jag hade ett hål i skon, att nu blir jag lite blöt av snön. Som tur var behövde jag inte bekymra mig om just det.. 

En lördagsmorgon klockan 7. Asmycket snö. Tror ni att plogbilarna varit framme? Svar nej.

Jag plumsade i snön, snö som gick enda upp till mina knän!!! Seriöst. På dom ställen där det inte var lika illa var det så halt så jag höll på ramla ungefär 20 gånger, tillslut blev jag så arg så jag skrek (JA!) och valde att plumsa i snön istället, jag såg ju ändå ut som en snöboll.


Och folk som säger att de ääääääälskar det här. Håll käften och gå ut och skotta om det är så himla roligt. Ingen människa kan seriöst gilla det här. Måste alltid vädret överdriva? Jag blir tusan förbannad.

Dock är jag glad att jag har promenadsträcka till och från jobbet annars vet jag inte hur jag hade tagit mig fram. Men jag ser inte fram emot att åter gå ut ikväll..


Det är inte bara vädret som gör mig smått irriterad. Jag är åter på krigsstigen när det gäller mina grannar. Om jag hade råkat bott i USA där man råkar få köpa vapen på en vanlig affär hade jag nog råkat skjutit vådaskott på mina grannar. Att jag inte får sova när jag ska jobba pga idioter gör mig lite.. Instabil.

Vilken tur att man inte kan köpa vapen på ica.

Just sayin'.


   

Ungefär där (spermie)pilen är slutar min jacka. Möjligtvis lite längre ner.


Av bfalk - 1 december 2012 08:00

Jag blir ju alltid så löjligt fjantig när det är jul; jag älskar att pynta, äta och dricka sånt som hör julen till (förutom glögg, wääähh!!), köpa blommor och lukta på julgranen. Sjunga (skrika) ut julsånger och bygga ihop ett ganska snett pepparkakehus. 

Idag ska jag för första gången på flera år även kolla på Julkalendern, mest för att det handlar om Greveholm igen som var en av de bästa julkalendrarna som visats på SVT. Jag hoppas att det är lika bra som första!! Och det är lite kul att de gör samma sak igen, fast med andra skådisar då förstås. Synd att de ska prata så jääkla illa bara.. 


Så, ja, jag ska faktiskt bli ännu mer fjantig och glömma bort att jag är en 23årig vuxen tjej som har ett jobb att sköta och hyra och räkningar att betala. Iallafall under en kvart i 24 dagar. Sådetså. Sa jag att jag även öppnar första luckan i min chokladkalender idag också...?


"Julkalendern 2012 heter Mysteriet på Greveholm – Grevens återkomst. Det har gått 16 år sedan familjen Olsson flyttade in på slottet Greveholm och äventyret från den första julkalendern utspelade sig. Nu har barnen Olsson hunnit bli vuxna och familjen har för länge sedan flyttat från slottet. En ny familj kommer till slottet Greveholm. Där bor fortfarande spökena Jean och Staffan.Julkalendern 2012 heter Mysteriet på Greveholm – Grevens återkomst. Det har gått 16 år sedan familjen Olsson flyttade in på slottet Greveholm och äventyret från den första julkalendern utspelade sig. Nu har barnen Olsson hunnit bli vuxna och familjen har för länge sedan flyttat från slottet. En ny familj kommer till slottet Greveholm. Där bor fortfarande spökena Jean och Staffan."

Presentation


peace, love, rock'n'roll madness

Omröstning

Anser du att man ska få skriva vad som helst i en blogg "min blogg, mina tankar", sålänge det inte kränker någon?
 Ja
 Bara vid enstaka tillfällen
 Nej

Fråga mig

25 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14
15
16
17 18
19
20 21 22 23
24 25
26
27 28 29
30
31
<<< December 2012 >>>

Sök i bloggen

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards