Alla inlägg under maj 2009

Av bfalk - 12 maj 2009 13:43


Igår skrev jag ju att jag skulle försöka slumra till, gick det? Nej. Jag blir riktigt irriterad när det enda man vill är att få sova en stund men det går inte.. Jag kollade på Wanted, Angelina Jolie är grym i den filmen! Gillar att allt är rått och det går alldeles för mycket i slow motion, sånt är ju alldeles för bra, haha.

Låg hela kvällen framför tven i soffan, var nog inte alltför rolig. Men ska man vara det när man är sjuk?

Jag har fått lock i båda öronen, blir tokig. Halsontet har gått till hosta och jag har blivit tok förkyld.


Idag vaknade jag vid 8, då tänkte jag gå till skolan. Men mamma satt i soffan och sa åt mig att gå och lägga mig igen, jag skulle inte gå nånstans. Ibland är det nog tur att man lever med en förälder, som kan säga till vad som är rätt och fel. Det hade nog inte gått så bra om jag gått till skolan, men jag försöker inbilla mig att jag är frisk. Ska försöka inbilla mig imorn oxå.

Nu kollar jag på sex&the city, men är sugen på att kika på någon film.. Men vet inte vilken, visst är det jobbigt?

Nu orkar jag inte med det här, nu hoppas jag att jag blir frisk och kry nångång!


kram&puss

Av bfalk - 11 maj 2009 13:32


I fredags var det Berg flyttar in, och jag har alltid väntat på att Dregen ska vara med. I fredags var han det - när jag skulle festa såklart. Det är sånna här stunder man tackar för att alltid tekniken utvecklas, jag fick se reprisen i lördags genom tv4 play.

Alla fick se (tror jag) en annan bild av Dregen, jag tror många tror att han bara går igenom livet hur lätt som helst, han har pengar och lever rockstjärnelivet. Men det inte många vet är att när han var 11 år hittade han sin pappa hängd i sitt hem, vilket han pratade om. Det var nästan så att jag började grina, det var inge roligt att höra. Det är så hemskt att folk, helst barn ska få vara med om något och tillochmed hitta sin förälder död. Låten Ex-Files har Dregen skrivit om just sin pappa, den är jätte bra och jag rekommenderar att ni ska lyssna på den.

Han pratade vidare om något jag faktiskt inte visste - att han var i Thailand när tsunamin kom. Han var på stranden och blev 'fångad' av vågen och hamnade i stan. Det är för mig helt sjukt, man kan nog inte föreställa sig hur det känns att vara med om något sådant. Jag är bara glad att min brorsa ångrade sig att åka dit, bara några dagar innan.


Som jag skrev programmet förut, är Berg flyttar in inte bara roligt och så utan man får komma lära känna kändisen in på skinnet, vilket jag tror är bra. De är som alla andra människor, de upplever samma känslor och kan må lika bra - som lika dåligt som oss andra.

Jag tycker det är bra att ta folkkära kändisar som andra, kanske inte lika folkkära. Men jag tror nästan Dregen är på väg att bli folkkär, haha. Men jag klagar inte, jag är bara glad att han är i rutan då och då!


 

bilder från programmet.

Av bfalk - 11 maj 2009 13:12


Och så var det måndag igen, och ännu en gång har jag glömt av mig att jag faktiskt ska skriva.. Ibland prioriterar man andra saker.. Som kanske sin hälsa. Jag kommer till det.


I fredags var det en vanlig skoldag, alla surrade och var inte sådär jätte sugna på att plugga. När skolan var slut gick jag med Vicky en stund på stan sedan mamma, handlade lite och sen så åkte vi hem. När vi kom hem så gick jag och la mig ett tag, det kändes att man behövde det. När jag gått upp så drack jag en cider, var social med mamma, duschade och fixade mig. Jag hann äta där nånstans oxå. Sen var det förfest för fulla muggar här hemma! Sara, Milla, Vicky, Sabina, Lisa och Diana var brudarna som kom, dansade, drack och hade allmänt roligt! Det blev ganska sent innan vi kom iväg till krogen och ganska vingligt var det, men hade skit kul!

Det ska göras om tycker jag allt.


lördagen mådde jag hyffsat, sov till klockan tre.. Helt sjukt. Jag gick upp och blev jätte yr, så jag drack lite och försökte äta. Brorsan och Gisse kom för att käka grillat här, tyvärr kunde jag inte äta nått för jag mådde verkligen dåligt. Jag skulle ju på konsert men det blev inte så, Gisse fick ta min biljett istället. På natten blev jag sjuk oxå, nös som en tok och fick jätte ont i halsen.

Hela dagen igår och idag, måndag har jag mått urdåligt. Jag bara väntar på att det ska bli värre, att jag ska få feber eller något. Men jag hoppas verkligen att det inte blir så, jag hinner inte att bli sjuk just nu. Men som vanligt: what to do? Jag fattar inte, det borde vara nog med alla sjukdomar nu tycker jag? Helst av allt halsont, då kan man inte sova eller något. Och gissa om jag är trött nu! Puh.. Det känns som jag varit vaken hela natten, jag har iallafall vaknat hela tiden och under tiden man fick sova drömde jag bara tok - som ni vet, man gör ju det när man är sjuk.

Jag ska försöka bättra på mig så jag kan gå till skolan imorgon, men får se hur det blir med den saken. Eftersom jag är sjuk ofta och ju fler gånger man får en infektion i kroppen - ju mindre tror folk på en, med folk kanske jag menar lärare. Förtroendet försvinner lite i taget, trots att jag aldrig skulle ljuga. Har jag ont, har jag det. Är jag sjuk, är jag det. Men det är svårt att övertala någon som inte går att övertalas.


Jaja, nog om det. Kanske inte så trevlig läsning?

Helgen började skit bra men slutade dåligt kan jag ju lätt säga. Lördagen var alltför knepig och natten till söndagen likaså.

Jag tror nästan jag ska beställa en byb tröja så jag mår bättre.. Höhö. Jag skrev förut att jag ska pierca mig denna vecka, så fort halsontet är borta så ska jag smycka mitt ansikte!

Nej, nu har jag inte mycket mer att skriva.. Kanske slumrar till, om det går.


kram&puss

Av bfalk - 7 maj 2009 16:58


Åh, vet ni hur seeg jag är just nu? Troligen inte, men jag kanske kan förklara. Jag är jätte seg! När jag kom hem gick jag in i dimman tror jag, men ska försöka att inte sova för då kommer jag inte somna ikväll/natt och jag ska upp så tidigt. Jag har just städat lite på rummet, men tror nästan att jag fixar klart imorn. Nu sitter jag här framför datorn, dricker ett glas vin och springer fram och tillbaka till toan för Tyrone är där och river ner saker hela tiden, irriterande? JA!

Idag var det en helt vanlig skoldag, det blev bestämt att det blir en förfest här imorn och sen krogen. Det ska bli skit roligt! Vad är det man säger, i can't wait. Det var ju ett tag sen det var förfest här, det blir nog bra endå, hoho.

Efter skolan var jag med Vicky en stund, sen åkte hon hem och jag mötte mamma. Vi gick till pleasure och hon piercade näsan :) Hon var så nervös så jag kunde inte låta bli att häckla henne lite, vad är jag annars till för? Men det gick bra och det blev väldigt fint! Vi köpte lite vin, för att fira. Kan man inte fira sånt? Ääääh.

Jag blev ännu mer sugen på att pierca mig, tror jag ska göra det nästa vecka. Det blir en piercing istället för en biljett till p&l, jag vet, jag ville verkligen dit menmen. Jag jobbar troligen då endå, känns lite konstigt att ta ledigt en vecka när man börjar på ett nytt jobb. Sådär på en gång lixom.


Ikväll blir det hockey, må Sverige vinna! Sen ska jag försöka gå och lägga mig tidigt...


kram&puss

Av bfalk - 6 maj 2009 21:14


Igår kväll tände jag massa ljus och gosade ner mig i sängen, för att läsa slutet av en bok. Kanske inte den mest upplyftande boken, men jag gillar biografier. När ingen annan ser (our little secret) hette den och handlar om Duncan Fairhurst. I 10 år blir han sexuellt utnyttjad av sin far, från 4(vad han kommer ihåg) års ålder till 14 år. Det är all form av utnyttjande man kan tänka sig och han blir även psykiskt misshandlad i form av ord och kränkning, han blir slagen ibland av sin mor.

Allt detta händer i hans eget hus, i badrummet. Eftersom han blir uppvuxen med detta så ser han det som något 'normalt', pappa säger till honom att det händer alla och att det är såhär en förälder visar sin kärlek - men det är ingen som talar om det. Duncan tror på detta, men hur mycket han älskar sin pappa förstår han inte varför han måste göra saker med pappa fast han inte vill och det gör ont.

Varje dag får Duncan göra något med sin pappa. I 10 års tid. Det är helt sjukt, det går inte att få in i sitt huvud att det här faktiskt händer. Att folk utnyttjar sina barn för att få något själv, som de gillar. Vad händer i deras huvuden? Hur tänker de? Det är sjukt att man använder ordet 'älska' i sånna här situationer. Man älskar inte sitt barn om man gör såhär. Alla vet det förutom de som inte har den här spärren. Jag tror alla människor vet när man gör något fel, innerst inte. Tänker de att det kanske inte är så farligt endå? Eller har de inte den insikten?


Duncan's pappa slutade med övergreppen när han var 14 år och försökte ta livet av sig. Men Duncan levde forfarande med ångest och rädsla över att det när som helst kan hända igen och han har även nu i vuxen ålder mardrömmar om sin far, men han kan ta olika skepnader i drömmarna som en haj eller en orm. Något skräckinjagande.

Han börjar leva sitt liv med sina kompisar, börjar ta droger - allt utom heroin. Han dricker, lever på att sälja knark. Försöker hela tiden komma bort ifrån det som har hänt. Han börjar tillslut ifrågasätta om det var sant det hans pappa sa, gör verkligen alla så? "Vad gjorde du igår?" "Nej, jag käkade mat, kollade på tv och sen runkade jag av min pappa, jag antar att du gjorde samma sak?" Konversationerna inne i hans huvud pågick ständigt.

Han börjar plugga, flyttar utomlands och blir lärare. Han träffar en tjej och gifter sig senare i sitt liv. Han valde bort drogerna till ett bättre liv. När han var 30 år anmälde han sin far efter att ha sett han gå runt på stan med en liten pojke i handen. Pappan fick 52 år, men straffet blev uppdelat (förstod inte riktigt det där) och straffet minskade till 12 år. Han utsatte Duncan för sexuellt utnyttjande i 10 års tid, varje dag och fick 12 år?! Dessutom hade han våldtagit flera andra barn - Duncans kompisar, killar som jobbade för honom på företaget.. Män (även kvinnor) ska sitta i en liten jävla cell med vatten och en macka att leva på, varje dag tills de dör. De har ingen rättighet, anser jag då de förstört ett barns liv i flera års tid så de själv inte vill leva eller börjar leva på ett hemskt sätt med droger eller liknande.

Det värsta att läsa var när rättegången pågick och man fick läsa att pappan smålog och var 'stolt' över att höra vad han gjort med barnen. Men när man läste när juryn berättade domen så hade han sjunkit ihop och all stolthet hade bara försvunnit och han blev som offret.


Jag tycker boken är jätte bra, jag anser att om man kan läsa om sånt här så ska man göra det. Man uppskattar sitt eget liv och man blir så glad att barnet har gått vidare trots att det är helt obegripligt.


Nu ska jag gå vidare och läsa mina böcker, men inget mer sånt här på ett tag. Nu har jag valt att läsa om Backyard Babies boken, trots att det inte var så länge sedan jag läste den så kommer jag nästan inte ihåg nått.

Av bfalk - 6 maj 2009 20:00


Idag lurade vädret mig, eller. Jag tror vädret lurade alla idag, det var fint och soligt men slutade med gråa moln och lite regn, tråkigt.

Det har trots allt varit en bra dag idag, vi lekte i metodrummet och sånt där. Ingen krävande dag alls alltså!

Efter skolan mötte jag mamma och vi handlade massa gott, åt nämligen tacos till middag idag. Har inte ätit det på huuuur längesen som helst så det var väldigt gott och mättande!

Efter maten råkade jag somna oxå, har just fått liv i mig själv igen... Haha.


Nej, nu ska jag kika på det okända, kommer bli skit rädd men det skiter jag i!


take care!

Av bfalk - 5 maj 2009 14:45


Idag fick jag reda på att mitt schema på LV7 är klart, alltså jag har jobb där hela sommaren + kanske ströjobb efteråt :) Känns jävligt skönt må jag säga! Nu ska jag bara komma dit nån gång och kolla in lokalerna, sen blir det tre dagars inskolning. Jag måste erkänna att jag är ganska nervös men eftersom jag har erfarenhet efter att ha varit på akut psyk så känns det endå rätt bra. Jag var rädd att jag skulle bli arbetslös på en gång efter studenten men nu kan jag allstå andas ut. Jag får en liten slant när jag gör praktiken i höst som jag missade i 2an oxå, sen får jag extra knäcka. Puh, det känns väldigt jobbigt att behöva sluta skolan och försöka leka vuxen :p Men jag antar att man måste ha någon sorts 'plan' om hur man ska göra.

Jag skulle jätte gärna vilja flytta till stockholm, jätte gärna. Gör mig rik.


Så, vad har jag gjort sist jag skrev? Ingenting. Just nu kollar jag på något så intressant som Dr Phil. Ett äktenskap som ska räddas, mannen är otrogen men vill sluta upp med det men varje gång kvinnan inte visar uppskattning eller pratar så mycket med honom som han vill så går han ut och raggar runt. Fattar inte hur hon orkar? Man kan säga att man gjort ett misstag men när misstaget upprepas flera gånger och inte ens mannen orkar smyga med det så har det nog gått över gränsen. Det är synd att man älskar någon fast han/hon gör hemska saker mot en, och det behöver ju inte betyda att personen är otrogen utan helt andra saker. I många äktenskap verkar det vara okej att vara otrogen, så länge inte mannen lämnar en, för då är det fult och skamligt. Det blir nästan att det är kvinnans fel i slutänden.

Sånt här gör mig riktigt irriterad, vad är det för fel på människor som vill göra illa den han älskar? Om det ens finns kärlek i förhållandet.. Det kan vi fundera över.


Något som är bra för kvällen är att de visar Manchester matchen ikväll! Deras matcher går mycket sällan på 'de vanliga' kanalerna, så jag kommer sitta bänkad framför tven ikväll! Dessutom så spelar AIK mot Trelleborg.. Nervositet som vanligt, i min arma kropp. Jag hoppas verkligen på seger, jag hoppas verkligen att grabbarna har självförtroendet kvar och att de inte läser tidningarna. Nu börjas det igen.. Jag tror vissa på aftonbladet hatar AIK, dömmer ut ett lag innan ens matchen ska börja. Sånt här blir jag oxå irriterad på, haha.


kram&puss

Av bfalk - 5 maj 2009 12:53


Igår kollade jag på massa skräp på tven, pratade med Pontus på msn och sedan försökte jag sova. Vilket inte gick sådär jätte bra, men efter någon timme så somnade jag in.

Vad som hände sedan vet jag inte, men jag tror allt att jag sket i att gå upp helt enkelt! Jag vaknade halv tolv, jag trodde att det var helg men kom på att det var tisdag och så ringde jag till mamma och yrade på. Tror inte att jag var riktigt klarvaken då, men jag var skräckslagen för att jag somnat om. Så det kan gå.. Hon bara skrattade åt mig, något jag oxå skulle göra. Det är sånt som händer, men jag vet ju att jag måste ta mig upp på en gång ;p Nån gång måste det misslyckas antar jag, haha.


Jag har just ätit nuggets och ris, är proppmätt! Men det var väldigt gott. Sitter och kollar på Knocked Up just nu, och jag har just insett att det tokregnar! Det bara öser ner, jag vill ha mer sol och värme.. Regna kan det göra sen.

Jag känner mig ännu mer seg nu, lär ju somna om jag inte gör något vettigt.. Vad nu det kan vara.

Låt mig tänka en stund.


kram&puss

Presentation


peace, love, rock'n'roll madness

Omröstning

Anser du att man ska få skriva vad som helst i en blogg "min blogg, mina tankar", sålänge det inte kränker någon?
 Ja
 Bara vid enstaka tillfällen
 Nej

Fråga mig

25 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5 6 7
8
9
10
11 12
13
14 15 16 17
18 19 20
21
22 23 24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Maj 2009 >>>

Sök i bloggen

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards