Direktlänk till inlägg 26 juli 2011

Det verkar som vi står i två läger

Av bfalk - 26 juli 2011 12:00

Man kan häva ur sig det mesta på facebook, själv kan jag tycka att det är svårt att veta om personen verkligen menar allvar eller om det är något sjukt skämt. Tyvärr är det ofta det förstnämnda. 

Jag kan bli så enormt förbannad på vad vissa människor skriver, jag får ta till allt jag har för att inte skriva något dumt tillbaka, eller bara att skriva och fråga hur fan dom tänker. 


I dessa mörka tider, efter bombdådet i Oslo och avrättningarna på Utøya så handlar nästan allt om det inom media, men även genom sociala nätvärk - så som facebook, där du kan skriva vad du vill och alla kan läsa det. 


Det är just nu några väljer att gå mot det vi andra tycker, att det är fruktansvärt, ofattbart och så hemskt. 

Jag läser statusar som "ni är några jävla rasister, det hade varit värre om det var någon som hette Ali va?!", "var är den tysta minuten för dom som bor i Irak??", "varför bryr ni er inte när de i andra länder blir skjutna varje dag, är de mindre värda, är det för att de som dog är vita?!". 


Jag kan inte uttrycka i ord hur jävla förbannad jag blir på det här, när jag läser det. 

Hur kan man skriva något sånt här? 

Tänk om jag, som läser detta, precis har blivit av med min far, syster eller lillebror i dessa dåd? Har ni ingen skam i kroppen?!

Hur man nu kan tänka och skriva något dylikt är för mig ett mysterium. 


Jag mår extremt dåligt över det som har hänt, utan att vara norsk, utan att ha någon anhörig som gått bort eller skadats. Men jag lever i norden, och vad jag vet så händer inte sånna här saker och det ska inte hända. 

Det är tragiskt när oskyldiga liv tas, oavsett vilket land. Man blir blind av att läsa det när det händer i länder där det oftast sker - men betyder inte att liven är mindre värda för det. 

Att det hände så nära mig, att man nu vet att det faktiskt kan hända, är nog en känsla som väckts hos många, många människor.

Jag förstår tanken bakom skriverierna hos dessa människor, men ändå inte. Jag förstår var ni vill komma. Men snälla, bara några få dagar efter det skett..? Så jävla iskallt och så jävla onödigt. 

Tänk först - skriv sedan kanske vore något för just er som tänker på detta vis.


Och till er som skrivit sådär, eller kanske tänker att vi bryr oss "mer" om dom än andra - det verkar som ni inte bryr er ett skit om offren som omkom i Norge, eller hur...?

För mig spelar det ingen roll om han som gjorde det heter Ali eller Anders. Det är lika ofattbart och tragiskt ändå.

Och jag tror att hatet och ilskan är precis likadan.


Jag tänkte kopiera vad som skrivits på min sida, men jag ångrade mig. Jag vill inte förstöra meningen med mitt inlägg med det, eller bli mer förbannad. 


 

Make love. Not war.

Sverige älskar er.

 
 
jessica

jessica

26 juli 2011 17:09

Håller med dig! Bra skrivet!

http://jasshole.blogg.se

bfalk

27 juli 2011 10:25

Tack bejbiboo! :*

 
Hanna

Hanna

26 juli 2011 18:02

Alltså på ett sätt är det klart att det är lättare att relatera till Norge än Afganistan. De har det ganska lika ställt som vi har, många har varit eller till och med bott i Norge och nästan alla känner någon som är norsk. De faktorerna gör det ju lättare att relatera och därför känns dådet också hemskare. Sedan är en till anledning till att det blir hemskare för att det är så nära - det hade likaväl kunnat hända i Stockholm eller Göteborg. Om en stad i Afganistan blir sprängd är det ingen som tänker att det likaväl hade kunnat hända i Stockholm - för det hade det inte heller, inte samma dåd, inte av samma människor inte med samma motiv... Så det blir mer personligt med det som händer i Norge.
Det är klart att de flesta tycker att det är hemskt när mellanöstern krigar eller nere i Afrika men om vi inte känner någon därifrån, har bott där eller nyligen varit där på semester är det svårt att relatera och det blir självklart inte lika personligt då.
En annan sak jag kan ta upp är att när allting hände i Japan så vet jag att en del blev sura för att människor donerade pengar till de drabbade i Japan - för att det finns andra människor som behöver dem mer. En god gärning tycker jag alltid är en god gärning - det spelar liksom ingen roll om det finns en ännu godare gärning. Om du anser att du vill göra en god gärning så skall du få göra den utan att folk anklagar dig för att bara ha gjort en god gärning när du kunde ha gjort en "godare" gärning. Jättebra inlägg och jag håller med dig! Det är tråkigt att så många människor alltid skall vara irriterade när männisor bryr sig och vill hjälpa till.
Ha det bra!

http://hannastankar.bloggplatsen.se

bfalk

27 juli 2011 10:24

Ja, det var precis det där jag ville förmedla fram. Dock så går det inte riktigt att skriva sådant till de som inte alls tycker likadant.. Man får hoppas att någon som just tycker så har läst mitt inlägg och kanske tänker efter nästa gång!
Håller med dig om vad du skriver! :)

Ha det bäst!

 
Elvira

Elvira

26 juli 2011 18:53

Bra skrivet och helt sant!

http://www.elviratrolltoft.bloggplatsen.se

bfalk

27 juli 2011 10:23

Tack :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bfalk - 28 februari 2013 02:35


    Eftersom man alltid ska skryta om saker man gör bra så ska jag tamefan också göra det.  Detta är ingen comeback för mig. Jag ska alltså bara skryta här litegrann..  Jag har sedan jag blev medlem på Ester&co, 15 februari, tränat varje da...

Av bfalk - 14 februari 2013 13:53


Jag har kommit fram till att min lust att blogga har försvunnit totalt, så är the end of an era här. Eftersom det knappt är någon som läser den här bloggen så behöver jag ju ändå inte ha den kvar. Jag kanske återkommer med en ny blogg, som endast b...

Av bfalk - 11 februari 2013 21:47


Mamma har dumpat sitt fotbad hon fick i julklapp hos mig, hon säger att vi ska ha delad vårdnad om den, haha. Åååå det är så grymt härligt alltså. Mina onda fötter blir genast gladare och avslappnade, tror det är bra medicin för dom som har ont i fos...

Av bfalk - 11 februari 2013 12:45

"The world goes on and you're gone. The best revenge is to live on and prove yourself." Eddie Vedder ...

Av bfalk - 10 februari 2013 18:30


  FYFAN vilken huvudvärk jag har! Det är inte ofta det händer men när det väl smäller till, PANG! Så göre så ont så det känns som allt ska sprängas. Väldigt oskönt må jag säga.  Och i två dagar har jag städat med mamma hos min bror som ska hyra ...

Presentation


peace, love, rock'n'roll madness

Omröstning

Anser du att man ska få skriva vad som helst i en blogg "min blogg, mina tankar", sålänge det inte kränker någon?
 Ja
 Bara vid enstaka tillfällen
 Nej

Fråga mig

25 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2011 >>>

Sök i bloggen

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards