Alla inlägg den 2 april 2012

Av bfalk - 2 april 2012 18:45

Jag brukar inte kolla på programmet 'Efter tio', det är nästan aldrig något som tilltalar mig i programmet, och Malou Von Sivers som är programledare står mig inte alltför varmt om hjärtat.. 

Idag när jag gick min morgonpromenad så tänkte jag att jag skulle gå lite till, men som tur (?) så fick jag lite ont i benen och när jag kom hem slog jag igång tven och Efter tio var igång. 

Jag tänkte precis byta kanal när hon säger att Mikael Spreitz, känd som en av Gladiatorerna och han är även skådespelare, skulle komma. Inressant var bara förnamnet. 



Trots sin muskelösa och hårda stil så har han levt ett tufft liv och använde tillslut våldet för att få ut sina känslor. 

Hans pappa misshandlade både han och sin mamma, han var alkolist och väntade ofta på att Mikael skulle komma hem från skolan för att ge han stryk. 

När Mikael börjat med karate så kände han sig 'stark nog' att försvara både sig själv och sin lillebror genom att hota sin pappa att han skulle döda honom om han la ett finger på dom igen, "han slog oss aldrig igen men han är en genom ond människa.." förklarar Mikael med en uppsyn som gör att det värker i en.

För visst tar det, sånna här hisorier, iallafall för mig. Inget barn förtjänar stryk, fysisk eller psykisk misshandel eller någon form av övergrepp. Och jag blev så förbannad när man även fick veta att många visste vad som hände i just Mikael's hem, men inte gjorde något. HUR kan man bara titta på och inte ingripa? HUR kan man somna gott om nätterna när man vet att grannpojken tvärs över kanske åker på stryk av sin egna pappa, när du ligger i sängen och oroar dig över vilken tshirt du ska ha imorgon?



Jag tror det här är mycket vanligare än man tror, det är inte solsken och vackra dalar överallt, i alla familjer. Och de som försöker påvisa detta har oftast något att dölja, har jag lärt mig.. 

Jag tycker inte att det är något fel att gå ut som en känd person och berätta det här. Det är inget "åh, det är så synd om mig" prat utan det går ju ut till så många barn, ungdomar och vuxna som kanske också sitter i samma sits eller har sätt något sånt här som utomstående. 

Mikael har fått betala för gamla känslor, när han nockade på olika människor och dopade sig. 

Han är nu själv pappa och jag tycker man aldrig ska dölja vad man varit med om, man ska berätta även för sina barn vad som har hänt i sitt egna liv. Och man ska kämpa som en jäkla galning så man inte blir likadan som sina föräldrar, om man har haft en dålig uppväxt. 'Arvet', hatet och känslorna ska inte tas över till nästa generation och förstöra ännu ett barns liv.


Att en man som ses som en stor och stark livsfarlig karl, sitter och berättar det här kan förvirra våra hjärnor. Var han inte tuffare än såhär?

Jo, han var tuffare än vad alla trodde. Man kan inte bli tuffare, starkare och hårdare än det här, sitta och prata om sin uppväxt och sitt liv och förhoppningsvis hjälpa många andra!

Ytan och utseendet är inte allt, får jag återigen kastat på mig. 

Alla har vi våra historier bakom oss, och vissa kommer upp till ytan..



Mikael%20Spreitz%20om%20sin%20v%C3%A5ldsamma%20bakgrund

Här kan du se intervjun.

Av bfalk - 2 april 2012 11:30

Även om snön försvann fort så är det ändå kallt här i Sundsvall. Tur då att jag har livat upp det hela med vårblommor.. 

Alltid när jag är och handlar med mamma så tycker hon att jag ska köpa blommor, och det är faktiskt rätt fint :) Dock så har jag endast en vas här och den var för stor, så min mugg fick agera blomhållare, men vadtusan så noga sak det ju inte vara va..?


 


Jag trodde att jag skulle behöva jobba natt inatt, så jag försökte vända lite på dygnet. Nu blev det inte så, men jag kunde inte heller sova. Min dygnsrytm verkar vara i perfekt skick just nu, då jag vaknade väldans tidigt. Men jag låg och drog mig enda till 8.15 Nej fy, snart är jag som en gammal tant.. Detta blir det ändring på då jag istället jobbar natt helgen som kommer, det kommer sitta fint med påsk OB kan jag tala om.

Nu ska jag äta resterna som jag käkade igår, friterade räkor och ris.. För det är jag värd!


Ps. Det blev en fin AIK dag igår, i hockeyn står det nu 2-2 i matcher, halelujah! Grabbarna spelade så grymt bra i tredje att jag allt fällde en glädjetår. I fotbollen blev det, som vanligt, 0-0. Det brukar vara så i premiären. 

Så, om nån ville veta så var jag rätt nöjd när jag la huvudet mot kudden igårkväll och jag somnade gott.

Presentation


peace, love, rock'n'roll madness

Omröstning

Anser du att man ska få skriva vad som helst i en blogg "min blogg, mina tankar", sålänge det inte kränker någon?
 Ja
 Bara vid enstaka tillfällen
 Nej

Fråga mig

25 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21
22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2012 >>>

Sök i bloggen

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards