Direktlänk till inlägg 20 januari 2011

Unga mammor - ett ämne alla tycker något om

Av bfalk - 20 januari 2011 16:45

Jag har skrivit om liknande inlägg förut.

Jag vet inte, men det är ett ämne som alla tycker något om. Man blir förbannad, arg, glad, undrar hur dom tänker, hoppas det går bra. Ja, vi alla tänker ju olika.

Och vad klassas egentligen som ungt? Jag kan tycka man är ung även fast man skaffar barn när man är 22 (som min morsa var när hon fick Micke).


Men ja, ung är när man helt klart när man blir gravid när man är 13,14,15 och 16. Jag tycker inte ens man ska få skaffa barn då, när man själv är ett barn.

Jag har kollat så många gånger på teen mom och liknande program på mtv, och jag undrar varje gång "hur fan gick det där till?", ja, jag vet ju hur ungen kom till men hur barnet får vara kvar hos sin mamma/pappa/båda är för mig en gåta. En ung mamma bryr sig inte alls, utan lämnar barnet hos sin mamma och pappa för att själv kunna gå ut med sina vänner, festa och träffa killar. Tycker du att det låter som en som ska vara mamma?

Det finns abort av en anledning, det låter jätte hemskt, men ack så bra det är. Och det finns kondomer av en anledning också, så man inte behöver ta bort ett litet barn, eller möjligen adoptera bort det. Det är så synd att unga människor inte verkar tänka ett steg längre.


Den unga mamman Michah blev gravid när hon var 14 år, fick veta det och "tyckte det skulle vara kul". Redan då ringer ju varningsklockorna.

När man är 14 år så är det fortfarande föräldrarna som bestämmer över en, och i den här situationen är det väll dax att bestämma lite över sitt barn.

Ett barn är ingen leksak, det är inte den där nya väskan som är så sjukt inne just nu men som är ute om ett år och som man då kan slänga iväg. Ett barn är inte heller till för att fylla något slags tomrum, eller ett letande i livet som man ännu inte har funnit.


Vet dessa unga människor att man har barnet hela sitt liv?

Ja, jag blir irriterad och undrar hur världen ska utvecklas. Snart har vi 10åringar som springer runt med små barn under armarna..


14 år och gravid

 
 
Johanna

Johanna

20 januari 2011 17:14

tur att smaken e som baken, delad.. :)

/26 och mamma till en 9åring

http://yohaana.bloggplatsen.se

bfalk

20 januari 2011 18:11

precis :)

 
Linnea

Linnea

20 januari 2011 18:20

gillar din blogg:)

http://borntoloveme.blogg.se

 
Christy

Christy

20 januari 2011 18:37

Håller med dig om att man inte bör skaffa barn i så unga år. Jag fick själv min första när jag var 15 år, skulle inte byta bort henne eller den tiden mot något men jag skulle aldrig rekommendera någon att skaffa barn så tidigt. Man är själv ett barn och har inte ens lärt känna sig själv.

http://christys.bloggplatsen.se

 
sus

sus

20 januari 2011 18:54

Det där e en fråga som är idviduell;) Finns ju dom som e 40...å inte mogna för barn dom heller.:)

http://dusisus.bloggplatsen.se

bfalk

20 januari 2011 19:09

ja, jag håller totalt med dig :) tänkte skriva det oxå, men det hade blivit lite väl långt.. haha:)

 
mimmi

mimmi

20 januari 2011 19:45

det är verkligen synd att du dara alla unga mammor över en kam, jag ska bli mamma i april precis innan jag fyller 18 år. och jag vet att jag kommer bli en skitbra mamma som tar mitt ansvar och mkt bättre än vissa mammor som skaffar barn när dom e över 30 :) Jag kommer bli en SUPERMAMMA :)

http://mimmisigrid.bloggplatsen.se

bfalk

20 januari 2011 20:36

nej det gör jag inte, jag vet ju att det finns jätte bra mammor. jag skrev detta inlägg eller blev inspirerad rättare sagt, när jag kollade på just tvprogrammet teen mom, och där tycker jag att man ser alltför väl att just dom inte ska vara mammor.
jag tycker själv man ska hinna leva innan man skaffar barn, men det är bara min åsikt :)
klart du kommer bli en supermamma, hejaheja!

 
Jessica

Jessica

20 januari 2011 21:00

jag måste kolla hennes blogg till och från hela tiden. Bara för att jag tycker det är så himla sjukt. Hennes föräldrar gick bara med på det först, för att hon sa att hon skulle adoptera bort det (om jag uppfattat det rätt). det som är ÄNNU hemskare är att hon nyligen var gravid IGEN, men fick missfall. Tur i oturen kanske. Hon frågade sina bloggläsare om hon skulle behålla det "även fast jag vet att jag inte kommer lkara av två barn". Hur moget tankesätt har man då?

http://jasshole.blogg.se

bfalk

20 januari 2011 21:08

ja jag kollade hennes blogg igår för att se om hon hade samma betéende som i videon.
det är sjukt, helst när man visar det inför så många som läser hennes blogg. njae, kanske dax att kolla upp vilka som ska bli föräldrar?

 
mimmi

mimmi

20 januari 2011 23:52

Tjejen i bloggen (Mikaela som hon heter) fick reda på i vecka 20 att hon var gravid, jag kan förstå att man inte vill göra abort då å de gör nog alla som varit gravida. de e halva graviditeten och bebisen räknas som ett barn, bebisar som e födda i vecka 23 har 50 changs att överleva. Vist de va inte bra av henne att behålla bebisen, men man kanske ska ta reda på mera innan man dömmer. Jag känner inte tjejen o ja tycker de e ganska tragiskt att det blev som de blev där, men ja skulle aldrig ha gjort abort själv i vecka 20 eftersom man får föda fram ett barn som lever och som dör när de föds. skulle inte ha gjort de även om ja så va 12 år, ja förstår henne o de kan ingen sätta sig in i om man inte varit gravid själv !

http://mimmisigrid.bloggplatsen.se

 
Emelie

Emelie

21 januari 2011 08:35

Jag hade precis fyllt 17 år när jag fick min första flicka och jag ha tre barn idag som jag älskar o ha tagit ansvar för. Annars hade jag nog inte skaffat fler antar jag. Men jag håller med dig oxå, men man ska inte dra alla över en kam. Jag ha kollat på det programmet oxå teen mom och det är helt sjukt, de ska inte ha barn thats it! Barn är ingen väska som man kan lägga på hyllan när den börjar bli tråkig. Ett barn är ett livslångt beslut, de kommer att leva längre än du själv. Iaf hon Mikaela eller vad hon heter såg henne på youtube. Bara rösten av henne säger mig att hon är ett barn. Nu ha jag ju inte jag hört allt men om det är nu sant att hon fick reda på att hon gravid i V.20 så borde hon fan inte ha sex om inte fattar vad som händer om man inte skyddar sig. Man bli gravid och hur fan kan man missa en graviditet. Det gör man inte, man mår skit illa. Ja ni som ha varit gravida vet vad jag pratar om. När jag blev gravid så fattade jag direkt vad det var som felade mig eftersom menset inte kom, vi ha ju alla varit med på biologin förhoppningsvis iaf. Menmen vilket fall som så det finns unga mammor som är där ute oxå, men däremot så är det inget jag rekommendera att föda barn så ungt utan gå färdigt skolan skaffar jobb och en riktig man och ingen pojke så bli livet tusen ggr enklare. Barn är ingen leksak utan det är ett liv!

http://frumagnusson.bloggplatsen.se

bfalk

21 januari 2011 12:50

Bra skrivit, helt rätt :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bfalk - 28 februari 2013 02:35


    Eftersom man alltid ska skryta om saker man gör bra så ska jag tamefan också göra det.  Detta är ingen comeback för mig. Jag ska alltså bara skryta här litegrann..  Jag har sedan jag blev medlem på Ester&co, 15 februari, tränat varje da...

Av bfalk - 14 februari 2013 13:53


Jag har kommit fram till att min lust att blogga har försvunnit totalt, så är the end of an era här. Eftersom det knappt är någon som läser den här bloggen så behöver jag ju ändå inte ha den kvar. Jag kanske återkommer med en ny blogg, som endast b...

Av bfalk - 11 februari 2013 21:47


Mamma har dumpat sitt fotbad hon fick i julklapp hos mig, hon säger att vi ska ha delad vårdnad om den, haha. Åååå det är så grymt härligt alltså. Mina onda fötter blir genast gladare och avslappnade, tror det är bra medicin för dom som har ont i fos...

Av bfalk - 11 februari 2013 12:45

"The world goes on and you're gone. The best revenge is to live on and prove yourself." Eddie Vedder ...

Av bfalk - 10 februari 2013 18:30


  FYFAN vilken huvudvärk jag har! Det är inte ofta det händer men när det väl smäller till, PANG! Så göre så ont så det känns som allt ska sprängas. Väldigt oskönt må jag säga.  Och i två dagar har jag städat med mamma hos min bror som ska hyra ...

Presentation


peace, love, rock'n'roll madness

Omröstning

Anser du att man ska få skriva vad som helst i en blogg "min blogg, mina tankar", sålänge det inte kränker någon?
 Ja
 Bara vid enstaka tillfällen
 Nej

Fråga mig

25 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Sök i bloggen

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards