Direktlänk till inlägg 7 juni 2012

Att vara soldat är det finaste man kan vara.

Av bfalk - 7 juni 2012 17:45

Jag brukar ofta bli så arg när jag läser debatter kring militärer och deras jobb, som ofta cirkulerar på olika bloggar och i media. 

Att vara soldat innebär inte bara att skydda landet man är i, utan även att kriga för sitt eget och andras liv. Att vara soldat är inte som ett vanligt jobb och kommer aldrig bli det. 

Det skärs ner så oändligt mycket och soldaterna blir drabbade. De ska få betala för saker som egentligen borde få komma gratis, såsom mat och boende.

Alla jobb ska komma med förmåner - varför ska inte en soldat få ta del av det..? 


Jag skriver ofta om soldater, eftersom jag själv lever i det. Jag vet absolut inte allt, men jag vet lite och jag kommer alltid göra min röst hörd när det gäller det. 

Innan man ska börja klaga, så ska man rannsaka sig själv en hel del. Om man själv varit ute och krigat för freden, DÅ kan man tala om vad som är rätt och fel. 

Att en fet jävla gubbe ska sitta på en hög stol och säga att soldater inte är värda pengar eller goda förutsättningar, som inte ens varit utanför Sverige's gränser själv, ska han då få bestämma detta? I mina öron låter det helt fel.

En soldat går in med livet som insats. Kom ihåg det.


"..Förespråkare tycker att soldater och sjömän ska skattebefrias under internationella insatser medan motståndare anser att man inte ska särbehandla militärer. Just det sistnämnda tycks vara det bärande argumentet.


Titta på bilden på de sovande soldaterna och fundera på vilka andra yrkesgrupper i Sverige som har motsvarande arbetsmiljö?

 
De ligger och sover i sitt av arbetsgivaren tillhandahållna boende och äter mat som egentligen är nödmat och som inte anses vara nyttigt i längden. De är i en oförlåtande ökentrakt med en hotbild som är en av de värsta i världen. De är där utsända av Sverige.


Att vara militär är inte som vilket annat yrke som helst. Jag har haft civila arbetsgivare och har därför jämförelseunderlag. Det skiljer sig stundtals väldigt mycket. Att jobba i lagret på Coop är inte i närheten av att ligga på OP i krigszon. Den som tror det misstar sig å det grövsta.


Att vara soldat är att offra en del av sig själv för någon annan och något annat. Att vara soldat innebär att man är beredd att riskera sitt liv för att någon högre upp i hierarkin säger att man ska göra det. Att vara soldat innebär att man ska vara beredd att få skit från förståsigpåare och mediaelit när man gör skitjobbet åt Staten och skattebetalarna. Att vara soldat innebär att man ska vara beredd att göra det värsta tänkbara; att döda andra människor.
Det är dags att sluta låtsas som att soldatyrket är som vilket yrke som helst och ge soldater och sjömän goda förutsättningar, villkor och uppskattning för jobbet. De är värda det!"


Att vara soldat är det finaste man kan vara.  


Text: i kursiv - från bloggen Cynismer.


Foto: Försvarsmakten.


 
 
Ingen bild

a

7 juni 2012 21:31

Hur kan det finaste som finns vara att medverka i krig och döda andra människor?

bfalk

8 juni 2012 06:26

För att man går in med livet som insats för att rädda de oskyldiga i tex ett krig (precis som jag skriver + tagit ur bloggen, läs gärna den med). Som anhörig till en soldat vet jag mer än någon som står utanför. Soldater ska ha all respekt som finns och det går tyvärr inte då det fortfarande finns åsikter som du har i vårat skitnödiga land!

 
Victoria :)

Victoria :)

7 juni 2012 21:49

Hej!
Helt rätt, dom som är soldater står upp för sitt Land! Dom är värda mera än vad folk någonsin kommer att förstå!
Men om du vill kan du läsa min blogg som handlar om Sex och Kärlek! För ungdomar ocj för vuxna. Länka om du vill? :) Kommentera gärna tillbaka i min blogg! Sprid min blogg vidare om du har lust! :)
Mvh Victoria! :)

http://sex-love.bloggplatsen.se

bfalk

8 juni 2012 06:27

Åh äntligen någon som fattar vinken och har LÄST vad jag menar! Tack för din kommentar :)

 
Bella

Bella

8 juni 2012 00:39

Att vara soldat innebär att man väljer att döda utan att ifrågasätt huruvida det är rätt eller ej. Det innebär att man väljer att slakta kvinnor och barn i många fall...det innebär att man väljer att så småningom drabbas av det där som kalls för "krigets förråande effekt"
vilket i sin tur innebär att man själv som soldat finner sig döda ett litet barn eller våldta någon kvinna som står i vägen, det innebär också att man avsäger sig sin egen vilja, sin moral och sina tankar och det innebär med allra största sannolikhet att soldaten själv blir traumatiserad för att ngn högre upp tycker det är så förbannat viktigt med krig...så nej,. jag tycker inte synd om soldaten.

http://ingenmanskvinna.bloggplatsen.se

bfalk

8 juni 2012 06:24

Jag håller inte med dig och kommer aldrig finna mig själv med dessa åsikter. Det låter inte som du beskriver SVENSKA soldater, vilka självklart jag menar i texten. Du kommer in med ditt liv med insats, som man inte gör i något annat jobb. Man får tycka precis som man vill, men man ska fan visa respekt till de som är soldater och deras anhöriga innan man kläcker ur sig saker som du! Fördomar och trångsynthet är det fulaste man kan bära på, just sayin'. Over and out.

 
IOB

IOB

8 juni 2012 13:45

Att vara soldat i dagens läge är att kriga för ett gäng giriga privatpersoners intressen. Så att vara soldat kanske inte så ädelt trots allt. Detta gäller framför allt de som krigar och inte de som har fredsbevarande uppdrag även om de också på nåt sätt är inblandade. Det kommer man förmodligen inte ifrån. De här privatpersonerna och familjerna som är de rikaste i världen är Rotschild och Rockefeller och är speciellt hänsynslösa. När du har kollat de här privatpersonerna så kanske du förstår vad soldaterna krigar för.

http://iranianoilbourse.bloggplatsen.se

bfalk

8 juni 2012 13:59

Det är ju klart att inte soldaterna själva väljer, det är ju högre makter som säger åt dom att göra detta. Men det är soldaten - människan jag menar, såklart. Det gör ett jävla jobb, jag är själv insatt i detta och jag VET. Jag vet hur det är bakom fasaden. Men nu menar jag ju mer att jobbet i sig, är stort. De går in med sitt liv för att rädda andra.

 
Håkan

Håkan

9 juni 2012 01:10

kan bara hålla med önskar jag sj vore soldat men nu är de ju tyvär inte så ... soldater och militär för den delen är så mycket mer än skjuta ihjäl folk ...vet inte riktigt var folk får de i från men dom ser ju bara de som visas på tv.
Hopppas verkligen sverige tar sig i kragen och ökar resurserna till militären med de dubbla... hur skulle Alla oförstående människor tycka om de blir krig i sverige och vi inte har någon militär ?? då hade dom bett för att de skulle vara flera .... mycket bra blogg bara +++++
mvh Håkan en äkta svensk in i själen

http://norrland84.bloggplatsen.se

bfalk

9 juni 2012 23:02

Äntligen någon som förstår vad det handlar om och vad jag menar! Soldater behövs och kommer antagligen alltid göra det. Utan dom skulle många fler bli dödade. Och media vinklar det, som vanligt. Jag har jätte många i min närhet som tror/trodde de bara dödade människor, skyldiga som oskyldiga. Men eftersom jag är anhörig till en soldat så har jag faktiskt lyckats nå fram med mitt budskap och fått dom att inse vad de faktiskt gör, även fast jag naturligtvis aldrig kommer få veta allt!
Tack för din kommentar och va kul att du gillar min blogg :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bfalk - 28 februari 2013 02:35


    Eftersom man alltid ska skryta om saker man gör bra så ska jag tamefan också göra det.  Detta är ingen comeback för mig. Jag ska alltså bara skryta här litegrann..  Jag har sedan jag blev medlem på Ester&co, 15 februari, tränat varje da...

Av bfalk - 14 februari 2013 13:53


Jag har kommit fram till att min lust att blogga har försvunnit totalt, så är the end of an era här. Eftersom det knappt är någon som läser den här bloggen så behöver jag ju ändå inte ha den kvar. Jag kanske återkommer med en ny blogg, som endast b...

Av bfalk - 11 februari 2013 21:47


Mamma har dumpat sitt fotbad hon fick i julklapp hos mig, hon säger att vi ska ha delad vårdnad om den, haha. Åååå det är så grymt härligt alltså. Mina onda fötter blir genast gladare och avslappnade, tror det är bra medicin för dom som har ont i fos...

Av bfalk - 11 februari 2013 12:45

"The world goes on and you're gone. The best revenge is to live on and prove yourself." Eddie Vedder ...

Av bfalk - 10 februari 2013 18:30


  FYFAN vilken huvudvärk jag har! Det är inte ofta det händer men när det väl smäller till, PANG! Så göre så ont så det känns som allt ska sprängas. Väldigt oskönt må jag säga.  Och i två dagar har jag städat med mamma hos min bror som ska hyra ...

Presentation


peace, love, rock'n'roll madness

Omröstning

Anser du att man ska få skriva vad som helst i en blogg "min blogg, mina tankar", sålänge det inte kränker någon?
 Ja
 Bara vid enstaka tillfällen
 Nej

Fråga mig

25 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30
<<< Juni 2012 >>>

Sök i bloggen

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards