Alla inlägg under maj 2011

Av bfalk - 10 maj 2011 11:00

Flasha mina snygga tatueringar i dessa i sommar, helt klart!

Och jag börjar redan idag, idag glassar jag i stan med mah friends!


199:- H&M

Av bfalk - 9 maj 2011 20:00

För några dagar sen så valde Patrik Sjöberg att berätta om övergreppen hans dåvarande tränare (och så småningom även hans styvfar) Viljo Nousiainen begått på honom. Viljo har tränat 500 barn, och hur många kan han ha skadat? 


Patrik Sjöberg har precis släppt sin nya bok "Det du inte såg" och har i boken och även i tv valt att berätta sina minnen och upplevelser.

Tänk att leva med detta, utan att få/våga berätta något. Patrik är en vuxen man nu, och har aldrig pratat om sina upplevelser när han var ung. 


LA LOCKET PÅ Inte ens för sina nära anhöriga hade Patrik Sjöberg berättat om det fruktansvärda han skulle avslöja i boken – att han hade utsatts för sexuella övergrepp av sin styvpappa Viljo Nousiainen. De få som visste var en liten grupp på bokförlaget.


Det är starkt gjort, men lär också vara psykiskt krävande. 

Viljo är död, han kommer aldrig kunna straffas för det han gjort, vilket är synd. Men nu får iallafall människor veta vad han var för man, vad han gjorde. 

Det är skandal att människor med dessa hemska begär, ska få jobba med barn och ungdomar. Jag står helt klart bakom att man ska kolla upp människan som söker sig till dessa jobb, för vad är mest värt - att en sjuk människa som får jobb eller att man kanske skadar flera barns liv, föralltid?

Nu har det satts igång en diskussion, även om det handlar om hemskheter, så är det bra. Barn och ungdomar som varit med om samma sak vet att de inte är ensamma, en sån macho man som Patrik Sjöberg, en kaxig jävel - att någon som han blivit utsatt för detta gör nog mycket. "Hans historia är inte unik. Det unika är att han berättar."


Alla bör tacka Patrik Sjöbergs mod och att han vågar berätta. Han har hjälpt sig själv, visat att det finns även fast du är en stor stjärna, visat barn och ungdomar att det inte är okej - även fast h*n är din tränare. Eller styvpappa. 

Det är aldrig, någonsin, okej att bli utsatt för psykiskt eller fysiskt våld, sexuellt eller ej.


Låt oss försöka, få ett stopp för detta

 

*


"När Patrik Sjöberg berättar att han utsatts för sexuella övergrepp som barn blir jag glad.

Inte för att han har utsatts för övergrepp. Ingen som har ­varit med om sexuella övergrepp ­önskar någon annan en ­liknande historia.

Det som gör mig glad är att en man som står för något så kraftfullt som att ha varit en av världens största idrottsmän pratar om övergreppen. Det är ett ­genombrott."

Av bfalk - 9 maj 2011 14:00

När vanliga Svensson's stressade iväg till jobbet imorse, var jag på väg hem från jobbet. Tog mig en liten promenad vid skogen, det var sjukt varmt redan vid 7tiden imorse. Skönt som attan, men det gör det bara så mycket svårare för mig att somna när jag kommer hem. 

Jag har ju även denna underbara pollenallergi.. Jag vill fan skjuta skallen av mig ibland, det blir verkligen jobbigt. Men att inte ha fönstren öppna, inte ha blommor inne, nej, det funkar ju inte. Jag måste ju få känna att våren är här oxå!


Idag, vad jag kan läsa, är det 20 +grader i solen här i Norrland. Häääärligt!

Jag ska snart käka lite mat, knata upp till jobbet, skriva på ett mycket viktigt papper (spännande va?) och sedan ta mig en fet promenad. Lite bitter är jag ändå, det går ju inte att sola när man bor i stan.. Aldrig är man riktigt nöjd, right? ;)

Sen, kanske jag får filmbesök, men det är sen det! :)


 

Vårblommor på mitt boooooord!

Av bfalk - 9 maj 2011 09:30

 

I let the bad ones in and the good ones go..


But - I'm gonna love you like I've never been hurt before


I'm gonna love you like I'm indestructible


Your love is ultra magnetic and
it's taking over


This is hardcore


Av bfalk - 8 maj 2011 18:00

Jag blir tokig. 

Inte bra tokig. 

Tokig som i tokig. Tokig som i arg, som en arg/sur tant. Så känner jag mig.

Och varför är jag tokig?

Jo, det ska jag tala om för er: det stavas G R A N N E

Ojoj vad jag önskar att jag bodde någonstans där grannar var ett minne blott. Men ibland har man inte sån tur. 

Jag blir galen på han. Eller är det en han? Är det inte en döv kärring som bor vägg i vägg? Man börjar undra. Vilken tid det än är på dygnet: tven är på högsta volym, all the time! 

Jag har absolut ingen känsla för sånt här, jag blir bara så sjukt förbannad. Lite vett i skallen borde man väll ändå ha. 

Och det blir inte bättre att jag måste få mina timmars sömn så jag kan jobba vaken natt i 10 timmar. 


Må din tv avlida. Din tjockis.

Av bfalk - 8 maj 2011 14:30

 

1. Rockstar - gitarrist/trummis i något band


2. Kriminolog Ala' GW


3. Modell (nä, jag är inte överdrivet snygg, lång eller något, men tänk att tjäna pengar på att stå framför en kamera?!)


4. Jobba på BAU i USA


5. Tatuerare

Av bfalk - 8 maj 2011 12:45

Jim Carrey verkar onekligen fått en släng av gubbsjuka. Efter bara fyra månader så vill han nu gå ner för altargången med sin 24åriga tjej Anchal Joseph (känd efter sin medverkan i Top Model).

Det skiljer hela 25 år mellan paret, och Anchal är ett år äldre än hans dotter Jane.



Man ska väll inte vara det som dömer, men jag tror att när det är en sån stor ålderskillnad så tror jag att en av dom, eller båda, är i förhållandet för att få ut något speciellt. Pengar, kändisskap, få känna sig yngre, den äldre kanske har någon roll som man tidigare har saknat i sitt liv. 


Och Mr. Carrey måste ju vara lite gubbsjuk.. 50årskris anyone?

Av bfalk - 7 maj 2011 23:36


I know my life was saved by Rock n Roll

Presentation


peace, love, rock'n'roll madness

Omröstning

Anser du att man ska få skriva vad som helst i en blogg "min blogg, mina tankar", sålänge det inte kränker någon?
 Ja
 Bara vid enstaka tillfällen
 Nej

Fråga mig

25 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Sök i bloggen

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Skapa flashcards