Direktlänk till inlägg 6 november 2008

*People Like Us

Av bfalk - 6 november 2008 22:48


någon gång runt årskurs 5-6 hörde jag dom första gången.

när jag var en liten skit, som inte kunde mycket om världen och vad som skedde så fick jag ta del av musiken. deras musik. det var då jag även blev kär i honom. guden på gitarren.

ni som känner mig (och kanske ni andra också för den delen) vet ju att jag pratar om backyard babies och dregen - såklart.

det här är min kärleksförklaring till backyard babies och till mannen som är en del av mitt liv, mannen som jag inte ens känner.


musik är underbart. musik är allt. utan musiken skulle jag inte överleva. jag måste ha musik i mina öron vart jag än går, jag mår så bra av den. men bara om jag får lyssna på det jag gillar, det bästa: nämligen rock. jag gillar många band, det är olika stilar på hela högen och det gillar jag!

men mest gillar jag fyra grabbar från götet, dessa fyra grabbar som gör att jag kan le lite när dagen känns grå. deras musik är allt för mig.

första gången jag hörde skivan "making enemies is good" blev jag kär. jag hade inte hört något innan, men jag föll pladask. jag gillade alla låtar, men jag lyssnade mest på 'exfiles' - låten som jag trodde handlade om mig och min pappa. när den egentligen handlade om dregen och hans pappa. detta visste jag inte förns något år efter, när jag fick läsa i någon tiding om att dregen skrivit den. är det inte konstigt? nu rycker ni på axlarna och tycker att jag är allmänt dum i huvudet.

jag lyssnar på backyard babies minst en gång om dagen. jag är nog beroende. jag tycker dom är så sjukt jävla bra. dom är mitt band. dom är mina favoriter. dom är mina egna idoler. dom som jag alltid kommer ha i hjärtat, för inget band har betytt lika mycket som backyard gör.

precis som ni gillar era band/artist, den kärleken ni har, den där riktiga kärleken känner jag för dessa fyra grabbar.

jag kan alla låtar. är inte det lite sjukt, jag vägrar lära in saker som tex i skolan, eller vägrar och vägrar men det kommer inte in. men jag kan alla deras låttexter.. vissa saker fastnar kan man ju lugnt säga.


men då var det ju en sak..

han som får mitt hjärta att dunka extra hårt.

bilder på honom kan jag kolla på länge.

när han sjunger blir jag lycklig.

jag pratar om andreas tyrone 'dregen' svensson. han som jag alltid kommer vara olyckligt kär i. den enda mannen i mitt liv.

"du hittar alltid nya killar, skådespelare eller musiker som du tycker är snygga. men dregen har alltid haft en speciell plats, han som aldrig kommer försvinna" - mathias är nog den enda killen som fattar hur mycket jag verkligen gillar dregen. det är inte ett skämt, som vissar verkar ta det.

jag älskar backyard babies, jag älskar dregen.

hur kommer det vara om några år? kommer jag fortfarande ha samma känslor?

på sju år har känslorna blivit starkare och varje gång jag får se backyard live börjar jag nästan grina (jag kanske även gör detta..)


dagen då jag fick träffa dregen var helt galet. jag fick träffa killen som jag gillat i flera år. jag fick dock inte fram ett ljud, det var väl mest ett hej. men jag fick träffa hela bandet, jag var nära dom. det var mäktigt.

och 2009 ska jag få se dom ännu en gång, underbart.


"bella, hur ska man komma in i ditt hjärta - när en viss dregen redan är där?" / ett ex antal killar jag träffat genom åren.

det är ganska roande faktiskt, det har oftast varit på skämt men visst är det roligt.

när jag träffade min vän anders för första gången visste jag att vi delade samma kärlek för backyard babies. han blev nog ganska paff när han fattade hur mycket jag egentligen gillade dom, hur mycket jag vet. det är kul att träffa en person som gillar samma band lika mycket som en själv. love to love, typ.


den finaste komplimangen jag någonsin fått: du är faktiskt ganska lik dregen. hah, jag vet hur sjukt det låter, jag är ju verkligen inte det. men det var så roligt att höra, när dregen är min största idol.

han är som thåström är för mamma. jag har aldrig riktigt fattat hur mycket han betyder för mamma, nu har jag fattat. av min kärlek till dregen, fattar jag mamma's kärlek till thåström och hans musik.

jag brukar säga till mamma när hon inte riktigt förstår denna kärlek: det är samma kärlek som du har till joakim.


dregen, my man. i do love you. fortsätt göra bra musik för mina öron, så kommer allt lösa sig.

--

min kärleksförklaring kanske var knepig och svår att förstå. men jag hoppas det var en givande text iallafall.


it's love, true love - it's backyard babies.



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bfalk - 28 februari 2013 02:35


    Eftersom man alltid ska skryta om saker man gör bra så ska jag tamefan också göra det.  Detta är ingen comeback för mig. Jag ska alltså bara skryta här litegrann..  Jag har sedan jag blev medlem på Ester&co, 15 februari, tränat varje da...

Av bfalk - 14 februari 2013 13:53


Jag har kommit fram till att min lust att blogga har försvunnit totalt, så är the end of an era här. Eftersom det knappt är någon som läser den här bloggen så behöver jag ju ändå inte ha den kvar. Jag kanske återkommer med en ny blogg, som endast b...

Av bfalk - 11 februari 2013 21:47


Mamma har dumpat sitt fotbad hon fick i julklapp hos mig, hon säger att vi ska ha delad vårdnad om den, haha. Åååå det är så grymt härligt alltså. Mina onda fötter blir genast gladare och avslappnade, tror det är bra medicin för dom som har ont i fos...

Av bfalk - 11 februari 2013 12:45

"The world goes on and you're gone. The best revenge is to live on and prove yourself." Eddie Vedder ...

Av bfalk - 10 februari 2013 18:30


  FYFAN vilken huvudvärk jag har! Det är inte ofta det händer men när det väl smäller till, PANG! Så göre så ont så det känns som allt ska sprängas. Väldigt oskönt må jag säga.  Och i två dagar har jag städat med mamma hos min bror som ska hyra ...

Presentation


peace, love, rock'n'roll madness

Omröstning

Anser du att man ska få skriva vad som helst i en blogg "min blogg, mina tankar", sålänge det inte kränker någon?
 Ja
 Bara vid enstaka tillfällen
 Nej

Fråga mig

25 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10 11 12
13
14 15 16
17
18 19 20
21
22 23
24
25 26
27
28
29
30
<<< November 2008 >>>

Sök i bloggen

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards