Direktlänk till inlägg 6 maj 2010

Vi går alltid rädda

Av bfalk - 6 maj 2010 12:30

Det här kanske jag har skrivit om många gånger men inte i ett helt inlägg kanske.

Jag kommer alltid på att jag ska skriva om det här, men det glömmer jag lätt. Nu kommer det äntligen upp iallafall.

Nu ska jag prata för de flesta tjejer, för jag antar att de flesta tjejer känner så här.

Varje gång på Efterlyst tar de upp våldtäkter eller våldtäktsförsök. Det är jätte jobbigt att lyssna på tjejen som berättar, för man kan ju inte själv förstå hur det känns om man inte varit med om det själv. Och man tycker så synd om människan. Och man fattar inte hur sånt här kan hända. Hur tänker mannen som gör sådant här mot tjejer? Att en människa kan ha en sån sjuk lust att göra något sådant är för mig ett stort mysterium. Är det för att bara göra illa? Förvriden syn på kvinnor? Att det här är 'det enda rätta' i hans huvud? Att människan inte har så många känslor och inte bryr sig alls om sitt offer har jag sen längesen kommit på.

Tjejen som blir utsatt kommer föralltid att komma ihåg händelsen och må dåligt, medans mannen går vidare till nästa offer (om han inte blir tagen av polis).


Jag går inte ofta själv. När jag gör det så kollar jag alltid bakom ryggen. Lyssnar lite extra, var det inget jag hörde? Jag halvspringer alltid från bussen när jag ska hem. Att ens behöva göra det är konstigt, iallafall i min värld. Man ska kunna lita på att inget ska hända, att jag är trygg. Men inte ens runt min egen gata är jag trygg. Helst inte när det funnits fall där våldtäktsmannen har KOMMIT IN I HEMMET hos kvinnor och tjejer. Jag som alltid lyssnar på musik vart jag än går, kommer på att det nog är bäst att stänga av den när jag går själv.

Denna otrygghet är jätte jobbig, det kommer upp hemska scenarion i huvudet om vad som faktiskt kan hända. Alla tjejer, kvinnor, i alla åldrar är rädda. Det vågar jag faktiskt säga och visst är det hemskt?

Ibland om det går en man bakom mig så misstänker jag alltid vad som kan hända, och det är ju också hemskt. För i de flesta fall så är det en helt vanlig snubbe som ska hem eller till sin tjej och så ser han hur tjejen framför ökar takten och misstänker honom för att vara våldtäktsman. Men det är väll något man får leva med, precis som tjejer får leva med sin misstänksamhet och otryggheten.

*

För många år sedan när min bror fortfarande bodde hemma så övade vi på hur jag skulle göra om någon hoppade på mig. Min bror är väldigt stor, ungefär 1,80 och hälften är muskler. Hade jag en chans? Nej. Inte en suck att försöka ta mig loss så fort han satt sig gränsle över mig och höll i mina armar.

*

 

Våldet och våldtäkter har eskalerat så mycket, bara på senaste halvåret. Det finns inget stopp verkar det som.

Nu vet jag ju inte vad som rör sig i killars huvuden, men jag tror att även de är rädda. Oprovocerat våld är något som händer många killar, de blir misshandlade helt utan anledning av gäng som tycker om att ge andra stryk. Att en ensam kille inte ska få gå, just själv, från krogen eller till en mack verkar helt overkligt för vissa och måste ge denne stryk.

Det verkar inte som att lagarna finns för sånna här människor som väljer våld och sex som vapen. Och det är dessa som gör att människor har en rädsla inom sig.

Och vi går alltid rädda.

 
 
Vivi

Vivi

6 maj 2010 16:14

*tittar in*
Bra inlägg! Jag skrev om våldtäkter för ett tag sen, vil inte göra reklam för mig själv elelr ngt, men kanske tycker du detta inlägget är lite intressant ? Tycker det är bra att det bloggas om sådana här ämnen och att de lyfts fram!
http://missvivis.bloggagratis.se/2009/04/28/1624842-alkohol-oforsiktigt-beteende-kan-leda-till-valdtakt/

http://www.missvivis.se

 
jessica

jessica

6 maj 2010 17:03

Sådär känner jag med då jag går ute! Skitjobbigt är det!

http://jasshole.blogg.se

 
J.

J.

6 maj 2010 17:23

Som många andra känner jag mig också otrygg att gå ensam ute, jag är ständigt rädd för att något av det du skrev ska hända mig.

Mycket bra skrivet & det känns som ett nödvändigt inlägg :)

http://sjuttiofyra.bloggplatsen.se

 
Annaaa

Annaaa

6 maj 2010 18:31

Ja.. allt detta är så sant!
Varför är det alltid kvinnorna som ska va dom svaga i samhället? (låter som en gamling men skit samma)
Vem har bestämt det? -.-

Kram
Anna @ http://AnnaUnik.bloggplatsen.se

http://AnnaUnik.bloggplatsen.se

 
Nadja

Nadja

6 maj 2010 19:19

Jag blev utsatt för en gruppvåldtäkt förra sommaren på en fest. Än idag plågas jag av minnena. Många våldtäksoffer klarar inte av att ha sex, men jag fortsatte att träffa killar och ha sex så fort skadorna i underlivet läkt. Sedan drabbades jag av panikångestattacker och klarade inte av sex. Idag kan jag ha sex utan problem, men inte lika ofta. Många tror att jag repat mig bra efter våldtäkten, och kanske att jag har, men minnena försvinner aldrig. Minnena av de där killarna och tjejkompisen som lurade mig. Dem finns kvar, djupt inne. Tack för ditt inlägg, väldigt bra skrivet.

http://nadjabrodin.bloggplatsen.se

 
riesling

riesling

7 maj 2010 08:58

jag råkade komma förbi din sida och hittade detta inlägget - mycket bra och alltid lika aktuellt. Det är något som alltid finns runt oss och som vi alltid måste kommaihåg. Det ska INTE vara okej att gå omkring och vara rädd!
Tyvärr har jag ingen lösning på det hela men jag skulle önska att alla kunna känna sig trygga när de är ute och går eller är på någon fest någonstans.
Som sagt, alltid lika aktuellt ...

http://riesling.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bfalk - 28 februari 2013 02:35


    Eftersom man alltid ska skryta om saker man gör bra så ska jag tamefan också göra det.  Detta är ingen comeback för mig. Jag ska alltså bara skryta här litegrann..  Jag har sedan jag blev medlem på Ester&co, 15 februari, tränat varje da...

Av bfalk - 14 februari 2013 13:53


Jag har kommit fram till att min lust att blogga har försvunnit totalt, så är the end of an era här. Eftersom det knappt är någon som läser den här bloggen så behöver jag ju ändå inte ha den kvar. Jag kanske återkommer med en ny blogg, som endast b...

Av bfalk - 11 februari 2013 21:47


Mamma har dumpat sitt fotbad hon fick i julklapp hos mig, hon säger att vi ska ha delad vårdnad om den, haha. Åååå det är så grymt härligt alltså. Mina onda fötter blir genast gladare och avslappnade, tror det är bra medicin för dom som har ont i fos...

Av bfalk - 11 februari 2013 12:45

"The world goes on and you're gone. The best revenge is to live on and prove yourself." Eddie Vedder ...

Av bfalk - 10 februari 2013 18:30


  FYFAN vilken huvudvärk jag har! Det är inte ofta det händer men när det väl smäller till, PANG! Så göre så ont så det känns som allt ska sprängas. Väldigt oskönt må jag säga.  Och i två dagar har jag städat med mamma hos min bror som ska hyra ...

Presentation


peace, love, rock'n'roll madness

Omröstning

Anser du att man ska få skriva vad som helst i en blogg "min blogg, mina tankar", sålänge det inte kränker någon?
 Ja
 Bara vid enstaka tillfällen
 Nej

Fråga mig

25 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Sök i bloggen

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards