Direktlänk till inlägg 31 maj 2010

1 år för mord - alldeles för mycket!

Av bfalk - 31 maj 2010 16:00

En sak jag aldrig riktigt förstått är Sveriges lagar. Hur kan man få ett år och några månader för ett mord + överfall?

Jag menar mordet på 78a årige Inger som blev överfallen och mördad samt hennes man som också blev överfallen och slagen.


Att råna en bank, sno en bil eller dylikt kan man få höga straff för. Men att ta någon annans liv verkar inte vara lika hemskt.

Här har vi en kille som blir förbannad på två gamla människor UTANFÖR en affär, går lös på dom och bara behöver sitta ett år, och hans försvar tycker det är alldeles för mycket.

Att skada någon så denne mister livet, även fast det kanske inte var menat att bli så, det skiter jag i, man ska ha ett högt straff!

Medans vi får läsa i tidningen att människor får gå lösa efter att ha gjort sådana här saker, att de får nått år på fängelser, vad sänder vi för budskap? Hur kommer det se ut i framtiden?

Han, chefen på Röda Korset fick 5 år + några månader för att ha tagit 8 miljoner kronor. Det är väldigt fult gjort när det är just den organisationen, men det kommer aldrig upp i samma klass som mord. Varför döms han hårdare?

*

Att Mats Alm inte blev dömd för mord är för mig helt sanslöst. Vem tror på hans historia?

Nu kommer det även bli så att de drar bort tiden i häktet, så hans straff blir alltså inte högt. Alla vet vem denne Alm är, han kommer antagligen få fly från Sverige om han vill ha jobb och ett hyffsat normalt liv.

Varför kan man hänga ut honom, trippelmördaren Ragnar, innan de ens är dömda?

Och varför får vissa skyddad identitet även fast de är dömda?

*


Man verkar komma så lätt undan i ett land som Sverige. Jag kan gå och mörda någon och sen är jag ute efter 1-10 år. Och det är perfekt för någon som inte har ett hem, komma in på ett fängelse måste vara väldigt glassigt efter att det har kommit ut att det är mycket bättre än för gamlingarna som bor på ålderdomshem.


Nu tappade jag kanske den röda tråden lite, det finns så mycket man vill ta upp när det gäller Sveriges lagar, vilka som blir uthängda, vilket straff de får.

Ska man ha talets gåva med sig i rättsalen eller är inte ett liv så mycket värt när allt kommer omkring? Att sitta i fängelse ett år för ett mord och sedan komma ut, har man förändrats då?

"Fängelserna i Sverige har aldrig varit så fulla!" Nej, men skicka hem packet som inte kommer härifrån och ge de svenska fångarna högre straff och låt de leva på vatten och bröd. Ge de sjukt höga straff, om man mördar någon i USA kan man få 2000 år tex.

Eller skicka alla till en öde ö så får de göra vad de vill med varandra.

En ensam liten människa som mig kan inte göra mycket åt det här, men man kan reagera och fundera på det iallafall.

Något är ju helt klart fel.



 
 
cassandra

cassandra

31 maj 2010 23:20

skit bra blogg!! :)

http://cassiesblog.bloggplatsen.se

 
sara

sara

1 juni 2010 10:21

Instämmer helt! Lagarna är helt sanslösa i Sverige. Klart att folk vill flytta hit när de vet att de kan göra vad tusan de vill utan att bli tillräckligt straffade...

http://singegerd.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Elin

8 juni 2010 19:42

Jag håller med dig. Men jag anser att om man har våldtagit någon så borde man ha högre straff, den människan får lida resten av livet. Den som blivit mördad är ändå död. Men för dens efterlevande är det klart att straffet borde höjas. Eller att folk borde fatta att man inte gör sånt! Nått är fel instämmer. Du skriver bra!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bfalk - 28 februari 2013 02:35


    Eftersom man alltid ska skryta om saker man gör bra så ska jag tamefan också göra det.  Detta är ingen comeback för mig. Jag ska alltså bara skryta här litegrann..  Jag har sedan jag blev medlem på Ester&co, 15 februari, tränat varje da...

Av bfalk - 14 februari 2013 13:53


Jag har kommit fram till att min lust att blogga har försvunnit totalt, så är the end of an era här. Eftersom det knappt är någon som läser den här bloggen så behöver jag ju ändå inte ha den kvar. Jag kanske återkommer med en ny blogg, som endast b...

Av bfalk - 11 februari 2013 21:47


Mamma har dumpat sitt fotbad hon fick i julklapp hos mig, hon säger att vi ska ha delad vårdnad om den, haha. Åååå det är så grymt härligt alltså. Mina onda fötter blir genast gladare och avslappnade, tror det är bra medicin för dom som har ont i fos...

Av bfalk - 11 februari 2013 12:45

"The world goes on and you're gone. The best revenge is to live on and prove yourself." Eddie Vedder ...

Av bfalk - 10 februari 2013 18:30


  FYFAN vilken huvudvärk jag har! Det är inte ofta det händer men när det väl smäller till, PANG! Så göre så ont så det känns som allt ska sprängas. Väldigt oskönt må jag säga.  Och i två dagar har jag städat med mamma hos min bror som ska hyra ...

Presentation


peace, love, rock'n'roll madness

Omröstning

Anser du att man ska få skriva vad som helst i en blogg "min blogg, mina tankar", sålänge det inte kränker någon?
 Ja
 Bara vid enstaka tillfällen
 Nej

Fråga mig

25 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Sök i bloggen

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards