Alla inlägg under januari 2011

Av bfalk - 24 januari 2011 14:17

 

Hej sötnosar! Nu sitter jag här nyduschad, sminkad och har nya kläder på. Jag har precis storstädat i lägenheten, så här rent var det längesen det var.. Hoppas jag kan hålla det rent ett litet tag iallafall, städa är fan inte kul.


Strax ska jag åka ner på stan, handla lite sen vidare hem till g-hooden! Där blir jag bjuden på tacos av morsan och Staffan, det kommer bli sjukt gott, har längtat efter tacos hela helgen.

Kvällen till ära kanske jag får besök, annars blir det lugnt eftersom jag ska jobba imorgon!

Hörs, puss

Av bfalk - 24 januari 2011 11:15

En bra låt, till en mycket bra film! :)

Marilyn Manson kan det där.


Av bfalk - 23 januari 2011 17:15

 

Linkin Park - Waiting For The End

N.E.R.D - Hypnotize U

Monster Magnet - 19 Witches

 

Oskar Linnros - Debut

The Black Keys - Next Girl

Daniel Adams-Ray - Dum av dig (Shitsmiths Remix)


Eminem - W.T.P

Mandio Diao - High Heels

Johnossi - Mavericks


Av bfalk - 23 januari 2011 13:00

Jag älskar kanalen tv4 Fakta, jag har inte själv kanalen men det finns på jobbet och jag brukar alltid försöka hinna med att se något intressant program, det bästa är sånt som har hänt på riktigt - som mord, människor som sitter i fängelse och olika slags livsöden, så som missbruk. Det sistnämnda heter "Uppdrag: Missbruk" och det har jag sett några gånger, det är människor som är riktigt nergånga i droger eller alkohol.

Men jag har inte blivit så påverkad som jag blivit när jag såg det igår.


Det handlade om en kvinna som växt upp med föräldrar som drack ganska mycket, kämpade sig igenom livet och kände aldrig att hon dög. När hon blev äldre gifte hon sig och skaffade barn. När hon var 40 år så började hon dricka kraftigt men åkte in på rehab och blev nykter.

Men sen fick åt återfall och började dricka igen.

Hon drack 2 liter vodka varje dag (rent), om det inte fanns alkohol i hemmet så drack hon munvatten, som innehöll 26.6 % alkohol och det kan ju skada både organ och så kan man dö av det. Hon klunkade det som en galning. Hon gick runt med flaskan som det var hennes bebis. Hon var ständigt full. Hon spydde i soppåsen i köket. Hon skrek och svor. Hon kunde ta bilen och åka iväg.


Och allt detta inför sin make och barn. Det var helt otroligt. Man mådde verkligen dåligt när man såg det.

Jag drabbades av en enorm ilska, hur hon kunde göra såhär mot sina barn, som satt i soffan och grinade och var rädda när mamma sprang runt och letade alkohol och spydde om vartannat.

Sedan känner jag att det är så läskigt hur en dryck som man själv dricker kan göra med människor, när lusten och suget är så stort att man skiter totalt i dom andra och bara vill bli full för att klara av dagen.

"Jag är så otroligt less på att hela tiden laga mat, städa och tvätta" sa hon, "jag behöver alkoholen". Hon var less på att vara någon slags "hemmafru" och fann trösten i vodkan och munvattnet.


Jag vet inte alls varför jag tog åt mig så mycket så att det riktigt värkte i kroppen, vid ett tillfälle var jag tvungen att gå från tven. Kanske beror det på hur man såg hur hon agerade eller om det var hur man såg hur maken och barnen påverkades.

Jag kom på mig själv att ordet alkoholist inte ska sägas alltför ofta, alltför högt. Det är hårfint mellan att dricka normalt och dricka för mycket. Jag insåg hur det kan vara, hur det kan vara i en familj, hur en kärleksfull familj kan totalt splittras pågrund av suget efter alkoholen.


I slutet av programmet så fick man se en 'intervention', där familj, vänner och släkt möter personen och tvingar in denne in på rehab, "missbruket eller oss" brukar det låta.

Mamman åkte in på rehab, var nykter i 7 månader eller nått men började dricka igen.


När blir missbruket så mycket viktigare än sina egna barn?

De sitter där och gråter och ber sin mamma att sluta (när hon just då är nykter), och ändå tar hon tag i den där flaskan och dricker.


Fyfan.

Av bfalk - 22 januari 2011 18:00

Nu skiter vi i det här och kollar när Sverige möter Serbien, handboll givetvis.

Åååå vad fantastiskt det är med sport, även fast nerverna sitter ovanpå.


Kom igen Svärjeeee!

  

"I torsdags fick Polens Bartlomiej Jaszka lära sig att det gör ont att springa in i försvarsjätten Magnus Jernemyr."

Av bfalk - 22 januari 2011 15:30

 

"Do it your own way, not the others way"

Av bfalk - 22 januari 2011 13:00

.. Jag avskyr clowner? Jag tycker de är så obehagliga, äckliga, skumma och hemska! Och jag är säker på att alla är mördare, för de har en blick som säger "vänta du bara..."


Dom värsta clownerna är helt klart han i Saw, den lilla på cykeln alltså, och han i DET. Jag fattar fortfarande inte varför jag slog igång den filmen.

(Nej det blir ingen bild på en clown, för då kommer dom där clownjävlarna att terra mitt huvud.. Ja, jag mår bra).

Av bfalk - 21 januari 2011 20:00

 


    


Presentation


peace, love, rock'n'roll madness

Omröstning

Anser du att man ska få skriva vad som helst i en blogg "min blogg, mina tankar", sålänge det inte kränker någon?
 Ja
 Bara vid enstaka tillfällen
 Nej

Fråga mig

25 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Sök i bloggen

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards