Alla inlägg under juni 2010

Av bfalk - 7 juni 2010 17:00

Igår gjorde jag köttfärssås för första gången i mitt liv, synd att det inte var till mig bara. Men det blev jätte gott! Nu hoppas jag att det blir lika gott när jag ska laga det här hemma alldeles strax..

Här har ni ett lätt recept:

  

klicka för större bild.


Jag tog ingen buljontärning eller olja.

Jag använde mig av mycket creme freiché och grädde och olika sorters kryddor, grillkrydda och pizzakrydda är jätte gott i! Jag tog även chillisås, funkar säkert lika bra som den där chiligrejen som står i receptet.

Den fick stå och puttra medans jag kokade pastan.

Av bfalk - 7 juni 2010 16:30

  

Av bfalk - 7 juni 2010 12:22


Jag vet inte riktigt vad som hände igår, men jag blev tvärkär i Lasse.

Jag vet inte om det berodde på längtan till Stockholm eller någonting, men hans röst och texter är underbara! Insåg jag nu. Haha, tur att man inser det förr eller senare.

För dig som inte orkar med alla skivor så är den här perfekt:



Den innehåller det bästa och det finaste av låtarna han har gjort. Jag ska ta och bränna ut den nu och lyssna på den medans jag försöker bli lite brun, jag ser just nu ut som ett lik i skinnet. Inte så fint alltså.

Men först måste jag käka!

Puss älsklingar.

Av bfalk - 6 juni 2010 23:43

Sitter och lyssnar på Lars Winnerbäck när han sjunger om sin kärlek till Stockholm.

Fan vad jag längtar dit.

5 dagar kvar.. Tills Stockholm kysser mig på kinden.


Av bfalk - 6 juni 2010 16:00

  


Världen är hemsk, jag ser det varje dag. Det är inte mycket att glädjas åt.

Här i Sverige lovar politikerna så mycket, men inget händer. Män våldtar och skadar, kvinnor kan inte hålla sams, det mördas åt höger och vänster och verkar vara ett medel man kan ta till om man är arg. Istället för att prata om det.

Lagarna, ska man skratta eller gråta?

 

Ingen gör något för uteliggarna, människor använder kokain som om det vore som att dricka vatten eller käka mat, poliser använder alltför ofta övervåld, vi går ständigt rädda och får springa hem så ingen hinner tar oss.

 

Vi ska lägga flera miljoner på ett bröllop - till en familj som redan är rika så det räcker till och blir över.

Vården kommer snart inte att finnas längre, vi bygger ett stort paradisbad istället för att hjälpa vårdcentraler, sjukhus, skolor och de äldre.

Människor blir diskriminerade över hur de ser ut och inte får jobb pga vikt eller dylikt. Vem är det som har bestämt att den människan inte gör ett bra jobb?

 

Hur ska vi överleva när de som ska ta hand om oss förstör landet?

 

Världen ser bättre ut genom smutsigt glas.


Av bfalk - 6 juni 2010 11:00

  

Av bfalk - 6 juni 2010 10:00

"Jag har sett barn övervinna effekterna av ett ont arv. Det beror på den renhet som är inneboende i själen".


Ghandi

Av bfalk - 6 juni 2010 07:45

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GURKA, TE ELLER POTATIS

Tunna skivor av rå gurka, potatis eller urkramade tepåsar kan göra underverk på svullna ögonlock. Doppa två tepåsar i kallt vatten och lägg dem i frysen i 15 minuter. Väljer du att använda gurka eller potatis, se till att de är ordentligt kylda först. Placera gurkan, potatisen eller tepåsarna på ögonlocken och låt verka i cirka 20 minuter.

 

FYLL PÅ MED VATTEN

Svullna ögonlock och mörka ringar kan bero på till exempel stress eller för mycket kaffe, som verkar uttorkande på kroppen. Se därför till att du får i dig 6-8 glas vatten om dagen.

 

DRA NER PÅ SALTET

En alltför saltrik kost kan orsaka svullna ögonlock. Dra därför ner på saltet! Livsmedelsverket rekommenderar kvinnor att få i sig max 6 gram salt om dagen, vilket motsvarar ungefär en tesked. För män ligger den rekommenderade dosen på 7 gram.

 

KYL AV DIG

Kyla biter på många svullnader, eftersom det medför att blodtillförseln till ansiktet ökar. Fyll ditt handfat med kallt vatten och doppa ansiktet i det. Håll kvar i cirka 15-20 sekunder eller så länge som du står ut. Har du känslig hy, prova istället att badda ögonen med iskallt vatten.

 

ZZZZZ!

Se till att du sover ordentligt, åtminstone åtta timmar per natt. Sömnbrist resulterar alltid, förr eller senare, i torra och svullna ögon. Se också till att ditt sovrum är mörkt och svalt när du ska sova.

 

RISK FÖR ALLERGI

Dina mörka ringar och svullna ögonlock kan bero på allergi eller vara en bieffekt av olika mediciner. Om du tror att detta kan vara anledningen, prata med din doktor om du kan byta till någon annan, likvärdig medicin

 

GNUGGA INTE

Undvik att gnugga dig i ögonen. Kliandet irriterar huden och kan medföra att små blodkärl under ögonen går sönder, vilket i sin tur kan orsaka både svullnader och mörka ringar.

 

KRÄMA PÅ

Om du vill investera i en ögoncreme, se gärna till att den innehåller k-vitamin och retinol. Mörka ringar kan nämligen bero på brist på just k-vitamin, som bland annat finns i spenat och broccoli.

 

TA KONTAKT MED EN HUDLÄKARE

Om ingenting annat tycks hjälpa, ta kontakt med en hudläkare. En del mörka ringar går i arv och en hudläkare eller dermatolog kan rekommendera ögoncremer med a-vitamin som hjälper huden under ögat att återställa sig snabbare.


källa: vr.

Presentation


peace, love, rock'n'roll madness

Omröstning

Anser du att man ska få skriva vad som helst i en blogg "min blogg, mina tankar", sålänge det inte kränker någon?
 Ja
 Bara vid enstaka tillfällen
 Nej

Fråga mig

25 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< Juni 2010 >>>

Sök i bloggen

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Skapa flashcards