Alla inlägg under juni 2010

Av bfalk - 17 juni 2010 15:41

Usch, jag börjar bli lite nervös! Jag hoppas verkligen att Grekland vinner nu, eftersom dom förlorade första matchen.


Jag finns alltså framför tven de kommande timmarna.

Av bfalk - 17 juni 2010 13:45

  

Av bfalk - 17 juni 2010 13:00

Jädra skit leder! Idag när jag vaknade kände jag direkt av mina leder, det var ett bra tag sen jag hade ont i händer och fötter, men idag satte det igång. Riktigt ont gör det. Dessutom så knakade det till riktigt i mina höfter då jag skulle sätta mig tillrätta i fotöljen idag när jag skulle käka frukost, så det är riktigt ömt där med.


Nu hoppas jag verkligen att det går över till helgen, eftersom jag ska jobba två dygn.

Nu tror jag att jag ska kolla på fotboll och laga lite mat till jobbet imorgon!


Puss.

Av bfalk - 17 juni 2010 12:03

Den här låten har hjälpt mig mycket, mest när jag var yngre.

Det finns två versioner, just nu lyssnar jag mest på remixen :)


Linkin Park - Enth E Nd, Reanimation


Av bfalk - 16 juni 2010 21:45

Min dag har spenderats ute i solen, jag har suttit och läst ELLE och haft det gott! Först hade jag på mig ett linne, sen tog jag på mig en bikini, nu har jag vita ränder efter båda.. Skit fult. Röd blev jag dessutom.

På kvällen kollade jag på fotboll (har nästan sett alla VMmatcher!), lagade mat åt  mig och Staffan sen så har jag städat. Alltså, det är så mycket saker att jag vill grina, jag vet inte vart jag ska ha allt. Och ändå så har jag kastat hur mycket som helst.


Rensade lite ur garderoben på tshirts, men orkade inte göra allt. Jag kanske orkar göra mer imorgon. Morgondagen ska jag även spendera med Jessica, sötfisen min.

Nu sitter jag här framför en tv med fotboll på, med färg i håret. Om ett tag ska jag ta en dusch och ta bort allt, sedan ska jag nog lägga mig i sängen och se klart Whip It som jag började se igår, men orkade inte se klart den för jag var så trött.

Min underbara säng, fan så skönt jag sover i den! Igår la jag ju dit den nya madrassen, men den var så tunn så de andra två fick vara kvar och den nya ligger överst, snacka om prinsessan på ärten...



  


Av bfalk - 16 juni 2010 17:00

Oftast så tycker jag att reklamer är hemska, ren propaganda; de säger åt dig att du måste skaffa dig en kärlek i livet - HELST NU, du måste borsta tänderna med rätt tandkräm annars kommer inte brudarna vilja ha dig, du måste köra en snygg och dyr bil och du måste ha den rätta mobilen annars är du inte cool.

Vi matas å vi matas, vi handlar utan att tänka så mycket på det.

Det finns undersökningar som visar hur vi tänker på det undermedvetet, att vi handlar det som de säger åt oss att handla, om de blandar lite musik i inslaget så påverkas vi ännu mer.

Visst är det sjukt att tv och reklamer kan påverka oss såhär mycket? Vi har inte längre en egen vilja, tv säger åt oss hur vi ska göra - och vi gör det.

Vi höjer inte längre på ögonbrynen när vi passerar en bild på en trådsmal tjej i bikini, vi är så vana att se det. Ändå tycker vi att det är hemskt att barn och ungdomar tar idealen och vill bli lika smala, men gör vi något åt det?


Det finns mycket jag inte förstår, men kraften i en reklam gör mycket. De berättar vart vi ska gå och handla mat, vad vi ska handla för mat, vilka kläder vi ska ha på oss och vilka stylingprodukter vi ska ha i håret.

Det är klart att våran hjärna inte klarar av så mycket reklam och information som vi får hela tiden, varje dag. Men vi måste ju hoppas att vi själva kan sortera och inte undermedvetet börja handla.


Det var väldigt längesen jag påverkades av en reklam positivt och var beredd att ta in den och tycka om den. Just nu finns den (än) bara på reklamskyltar och internet.

När jag var i Stockholm såg jag massa reklamer om Försvarsmakten. Det står att din vän, släktning, arbetskamrat eller lärare inte vill ha fred, inte vill ha svenska soldater osv.

I min värld är detta en bra reklam. Detta gör en nyfiken och man undrar - är det verkligen såhär? Man blir påverkad när det står: "din vän vill inte ha fred".

De har gjort en hemsida där man får testa sina åsikter, och förhoppningsvis ändra dom om man ser att man är lite fel ute. För det kan man väl? Att se sina åsikter svart på vitt borde ju göra susen. Det är många fördomar kring soldater, de är bara till för att döda andra människor är ett exempel på vad jag har hört.

Förutom åsiktstestet så kan du göra ett reaktionstest och se hur bra du passar som soldat.

Jag behöver sån här vettig reklam då och då, helst skulle man vilja ha det hela tiden, men det går inte. Man tänker verkligen till när det bara står en text med en stark innebörd och för min del behöver det inte alls handla om fred eller soldater, det kan vara vad som helst. Men när det handlar om hårfärg, den rätta kärleken eller smink så väljer jag att blunda - man ska ju faktiskt ha rätten att välja själv, bestämma själv.

Nu får jag bara hoppas att just min hjärna fortfarande klarar av att sortera och inte gör något undermedvetet.


  

Har du vad som krävs för att ha en åsikt?

Gör testet här.



Av bfalk - 16 juni 2010 13:30

Nu har skivan F**k me, I'm famous Ibiza Mix 2010 släpps, åååååh så bra den är!!

Jag bara avgudar David Guetta, bättre dj hittar man nog inte. Jag vet inte om det är själva mixen som gör det eller om det är hjälpen av bruden Cathy (vad jag har förstått så är de ihop och har barn tillsammans, men vad vet jag), vad det än är så låter det hårdare än vad man är van Guetta göra.

Nu når han ut till en ännu bredare publik kan jag tänka mig. Låtarna går ihop med varandra väldigt bra, man märker knappt när det är en ny låt och det tycker jag är bra när det gäller techno/trance.

Ett plus i kanten är val av namn till skivan, känns hyffsat kaxigt, haha.


Skivan finns inte att ladda hem för er olaglingar, men den finns iallafall på Spotify.



Just nu är mina favvo låtar Louder than words, Rock that body, I'll be there och 50 degrees.

Av bfalk - 16 juni 2010 11:45

   

I can rip you off and steal all your cash

Suckerpunch you in the face, stand back and laugh
Leave you stranded as fast as a heart-attack
All day, I think bad thoughts
I can break your heart at the drop of a hat

Stab you in the back, in two minutes flat
Screw your girl in the back of my Cadillac
I think bad thoughts

Presentation


peace, love, rock'n'roll madness

Omröstning

Anser du att man ska få skriva vad som helst i en blogg "min blogg, mina tankar", sålänge det inte kränker någon?
 Ja
 Bara vid enstaka tillfällen
 Nej

Fråga mig

25 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< Juni 2010 >>>

Sök i bloggen

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Skapa flashcards