Alla inlägg under juni 2010

Av bfalk - 13 juni 2010 21:18

  

    

  

  

  

  

  

  

  

  

  

Av bfalk - 13 juni 2010 21:00

Nu sitter jag nyduschad i fotöljen här hemma.. Om jag hade fått bestämma hade jag inte suttit här.

Shit, helgen har gått så fort, på en grisblink som man brukar säga.


Jag ska väll berätta lite om vad som har hänt, sen lägger jag upp bilder från helgen i ett annat inlägg.

När vi kom fram på fredagen så var jag helt slut efter att ha bärt min jäkla väska med datorn i, hittade ett skåp och kastade i våra väskor där. Vi åkte till Solna och kollade in pokalerna och så köpte jag en AIKtshirt, skit snygg var den!! Sen köpte jag även skor och ett armband i nån affär i Solna. Vidare in till stan igen och dricka lite cider och sen åka till hotellet.

Som jag skrev igår så blev jag ju lite ovän med tanterna där, det kan inte vara lätt att inte förstå sig på internet.. Blev så jäkla less på dom. Det var ett mysigt rum iaf, men frukosten och allt annat var lite konstigt. Och människorna som bodde där gillade inte oss. Inte alls. Haha, det var lite roligt ändå. Jag önskade så gärna att jag hade med mig en JD och gått ner på frukosten.

På kvällen så gick vi till vårat förra stamhak Vasa's, där vi käkade och kollade på fotboll. Vi var jätte trötta när klockan slog 9, så vi åkte hem. Efter flera glas vin så är det lite svårt att sova måste jag medge..


På lördagen så åkte vi till Söder för att kolla på zombisarna. Det var väldigt kallt, blåste och var grått, så vi gick in till en krog vid Medborgarplatsen. Där blev vi väldigt goda vänner med två som jobbade där, vi satt och kollade på Greklands matchen där och hade trevligt. Vi var där bra länge, sen åkte vi in till stan där jag shoppade loss; linnen, tröja, halsduk så jag inte skulle frysa ihjäl om halsen osvosv.

Nån timme senare blev det middag på min favvoresturang London, där jag självklart käkade fish'n'chips! När vi käkat gick vi runt på Gamla stan, för att sedan gå till Stadsteatern.

Vi såg ju Hamlet som jag berättat några gånger nu, den var underbar! Skarsgård var grym och alla de andra skådisarna var jätte bra! Det var en upplevelse att se en stor pjäs i Stockholm, det enda negativa var stolarna, jäklar vad jag fick ont i arslet av dom! Efter över 2 timmar så var vi även denna kväll väldigt trötta, så vi begav oss till Bromma igen.


Såklart så hinner man ju inte med allt man vill göra när det är så kort tid man är där, men jag hade iaf jätte trevligt och det var kul att få umgås med morsan själv! Nu hoppas jag att tiden går fort så man får besöka den Stockholm igen.


Nu ska jag ladda upp bilderna, sen så måste jag fixa käk till morgondagens jobb och hoppa i säng!

Puss!

Av bfalk - 12 juni 2010 09:40

Som vanligt så har man ju turen på sin sida, eller inte. Kånkade med mig min fetdator och surrade med personalen om internet men ändå så finns det inte. Nu sitter jag på datorn som finns på hotellet.


Med magen full av mackor och dricka så ska jag snart börja fixa mig och så ska vi åka ner till stan! Vi ska kika på zombies, käka och sen ikväll blir det ju teater :) Kommer bli så himla skoj och jag har ju redan kul i Stockholm, fy så skönt det är att vara här!

Nu ska jag skutta upp på rummet, alla glor på mig som om jag vore ett ufo... Om dom bara visste..


Hamlet med Gustav Skarsgård ikväll!


Av bfalk - 11 juni 2010 11:00

Eftersom jag redan skrivit om studenten, hur var själva skolan?

Rätt ut så skulle jag säga att jag hatade den. Men att hata är ett starkt ord och det gjorde jag inte de sista tre åren jag gick i skolan. Då ogillade jag den mest.

Jag har aldrig varit en plugghäst, jag gillade inte läxor och uppgifter, det kändes som det var påtvingat och jag gillar inte att göra något som man är tvungen att göra. Jag själv lär mig inget då. Något som var bra när jag gick Omvårdnad var att vi inte hade mycket läxor och därav lärde jag mig mer.


Jag hade inga problem med kompisar, det var själva grejen att behöva sitta och lyssna på en lärare som babblade om något som var totalt ointressant, vara där alldeles för många timmar och skriva.

Anledningen till varför jag började hata skolan när jag var yngre var för att jag inte fick någon hjälp med matematik, något som är väldigt väldigt svårt för mig. Efter att ha haft mer än 10 såkallade speciallärare och ingen hjälpte mig, så tappade jag suget och förtroendet för lärare. Jag fick mer skäll än hjälp, de sa att jag var dum i huvudet, aldrig kommer bli något and so on.. Blir man pepp? Njae.


Trots detta har jag mött jätte bra lärare också, som hjälpt mig, fast inom andra ämnen. Matematik har jag aldrig lyckats med och det är ju naturligtvis inte bara lärarens fel som haft mig på lektionerna.

Jag har aldrig haft suget att gå till skolan, isåfall var det mest för att hänga med kompisar och hoppas på att det skulle vara nuggets och ris till lunch (vilket det aldrig var.....!).


Men när jag väl skärpte till mig, gjorde allt jag skulle så märkte jag att det var ju lite kul. Men det gick snabbt ur mig.

Jag är inte den typen av människa som gillar att sitta vid en skolbänk och plugga, jag vill vara ute och uppleva det på riktigt, jobba och lära mig så. Istället för att läsa i en bok om HUR det borde vara. Inte hur det ÄR på riktigt.

Jag har fått så mycket kunskaper nu som jag vet att jag aldrig skulle få vid en skolbänk.


Innan jag skulle ta studenten så kämpade jag tills jag ville börja gråta. Och jag klarade ju det. Med hyffsade betyg, men ändå.

Man behöver inte vara super i skolan, det är okej att få ett godkänt, jag har aldrig riktigt förstått den där pressen mellan elever. Man ska göra det man kan och klarar av sen kan man inte göra så mycket mer, och man ska vara glad över att man klarat av det!

Mitt betyg bestod av allt från Icke Godkänt till Mycket Väl Godkänt. Man ser väldigt väl på vad jag gillade och inte gillade.

Det jag inte gillade ska jag klara av, någon dag. När jag peppad mig själv till max och inte har någon som tvingar mig, då, då ska jag göra det!


  

Jag och min vän Christoffer en dag på skolan. Vi var lika peppade båda två till den, haha! Christoffer som jag förövrigt saknar väldigt mycket. Han var den största anledningen till varför jag ens orkade kliva upp många dagar. 


Av bfalk - 11 juni 2010 07:00

Detta betyder en bussresa till världens bästa huvudstad! Åhhh! Äntligen får jag komma ner igen!

Nu är det lite stressigt, men hinner skriva en rad eller två.

När vi kommer ner så ska vi käka sen direkt ut till Solna för att kolla på pokalerna som AIKlaget lyckades kämpa ihop. Sen blir det nog mycket annat! :)


Det finns trådlöst internet på hotellet vi ska bo på, så jag tar med mig datorn. Jag har knappt något i min väska så jag lägger ner min bärbara!

Nej, nu ska jag fixa lite innan bussen går härifrån!




Av bfalk - 10 juni 2010 15:00

Sex Pistols


Vi är det ärligaste bandet på den här planeten på ungefär två tusen miljoner år.
Johnny Rotten

Av bfalk - 10 juni 2010 12:49

Nu har jag precis fixat mig och käkat, snart ska jag ner till stan och möta Alex! Idag är det studentfirande som står på schemat, älskade Jessica får äntligen stå på trappen och vråla! :)

Så dagen kommer spenderas på stan och sedan hemma hos henne där det blir käk och så, tyvärr kan jag ju inte stanna så länge eftersom jag måste hem och packa och fixa innan resan imorn.


Jag har det jag gör idag så att säga, blev väldigt stressad idag oxå. Fick stanna på jobbet och invänta den andra som skulle börja jobba, för det var en ny på morgonen. Det kändes som jag kollade på klockan hela tiden, sen snabbt ner på stan och handla massa saker. Puhhh. Nu har äntligen pulsen lugnat ner sig.


Jaja, nu måste jag nog borsta gaddarna och leta upp mina solbrillor. Det har äntligen kommit sol till vår stad!

Puss!

 

P.s Tack för alla kommentarer för kamphundar inlägget, kul att alla tänkte nästan likadant! D.s

Av bfalk - 10 juni 2010 07:45

Har du samma problem som mig med allergi?

Här har du tips på vad du kan tänka på:


- Avstå från utomhusaktiviteter när det är extra mycket pollen i luften. Annars kan du få kraftiga besvär, även om du medicinerar dig.


- Stänga fönstren i bilen och i sovrummet och låt bli att torka tvätt eller vädra sängkläder utomhus tills pollenhalten gått ner. Det är bättre med inomhusluft eftersom den oftast innehåller mindre mängder pollen.


- Ta medicin i tid! En del sorter bör du börja med när pollensäsongen förväntas och en del sorter kan du vänta med och börja ta först när symtomen visar sig. Ta den sedan regelbundet så får du mindre problem under resten av säsongen.


- Ta det lugnt. När du är allergisk minskar kroppens motståndskraft. Den påverkas också om du har en infektion, är trött, stressad eller deppig. Försök då att ta det lugnt så att dina allergisymtom inte förvärras.


- Inte kela med husdjuren och duscha dem efter att de varit ute. Hundar, katter och andra pälsdjur kan bära med sig ansenliga mängder av pollen i pälsen.


- Använda koksaltlösning för att skölja och rensa näsan från pollen och andra irriterande ämnen.


Tecken på att du har allergi: du får rinnsnuva, nysattacker, klåda i ögon och näsa och extrem trötthet som kan bero på allergin men även allergimedicin.

Du kan köpa medicin receptfritt på apoteket men även ta spruta för kraftig allergi på Vårdcentralen.

Tabletterna, ögondropparna och nässprayen ska tas regelbundet för att det ska verka!


Presentation


peace, love, rock'n'roll madness

Omröstning

Anser du att man ska få skriva vad som helst i en blogg "min blogg, mina tankar", sålänge det inte kränker någon?
 Ja
 Bara vid enstaka tillfällen
 Nej

Fråga mig

25 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< Juni 2010 >>>

Sök i bloggen

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards