Alla inlägg under maj 2012

Av bfalk - 14 maj 2012 09:00

 

Nu ska jag iväg till VC, förhoppningsvis kan min läkare hjälpa mig med problemet jag har. Jag har ett hemskt "ärr" efter den hemska sjukdomen jag hade för flera år sedan och det gör fruktansvärt ont. Jag tycker dom borde ta bort det på nått sätt. Sedan får jag se om jag hinner prata om min käre mage.

Efter besöket där ska jag handla lite saker och sedan knata hem, för att sedan försöka sova! Hur nu detta ska gå, är ett mysterium.. Det var längesen jag jobbade natt nu och har en vanlig dygnsrytm. Men tackar man ja till pass så måste man försöka sova iallafall. 

Eftersom det är så ljust ute nu hade jag verkligen behövt en sån där grej man tar över på ögonen så det blir mörkt, men eftersom jag inte har en sån måste jag improvisera och ta en bandana och ha för ögonen. Haha, det lär ju se himla festligt ut men förhoppningsvis blir det mörk och jag kan somna lite bättre!

Jag återkommer med detta om hur det har gått.. Kommer ens John Blund på dagen? 


Igår så påbörjade jag en handlarlista till lägenheten.. Det blev en lång lista och jag vet inte ens om jag har tagit allt. Jag och mamma kom på att jag kan börja handla redan nu, sånna där småsaker till kök och badrum så man inte tar allt på en gång och det känns som det blir dyrare. Sedan blir det väll tunga grejer sist, som soffa då. När jag skrev kontraktet så tänkte jag bara "aaaaaaaaaaaah en egen lägenhet!!" - efter några timmar kom jag på allt som behövs. Jag hoppas verkligen någon ur min kära familj kan vara med och sponsra, det vore snällt. Jag lovar att jag ska vara snäll och duktig i flera månader, minst!

Men åh vad jag längtar, jag antar att jag kommer hinna skriva det tusen gånger innan jag verkligen flyttar in.


Nej, nu är det nog för denna måndag. 


Puss.

Av bfalk - 13 maj 2012 16:51

Och så sitter man här igen. Min ursäkt just nu är att jag har lite tråkigt och väntar på AIK matchen. Om en halvtimme är det dax, oooohhh.. 

Idag har jag jobbat med söta mamma, det gick bra som vanligt när vi jobbar ihop. Synd bara att vi nästan aldrig får jobba tillsammans. 

Dagen slutade dock rätt dåligt då min mage sa ifrån, riktigt rejält. Fick jätte ont, den svällde upp och jag började må illa. Jäkla skit mage. Jag hoppas verkligen inte det är något fel igen, men jag har känt att det ännu inte är bra med den.. Tur i oturen så ska jag ju till VC imorn ändå, då får min läkare kolla på den och kanske ta något prov. 


Så snart matchen börjar ska jag lägga mig ner i sängen, eftersom jag har så ont orkar jag inte göra så mycket. 

Jag hoppas det bara är nått för idag, jag vill ju må bra och va glad alltså :)


Jag har även börjat kolla på allt som ska köpas till min blivande lägenhet. Fattar inte hur jag ska komma ihåg allt, och hur pengarna ska räcka. Jag är ju inte den där personen som är duktig på att spara slantarna jag tjänar ihop..

Nu, nu har jag nog sagt mitt för idag för jag kommer inte på något mer att skriva om jag ska vara ärlig.


Puss.

Av bfalk - 12 maj 2012 18:45


“Rape is one of the most terrible crimes on earth. And it happens every few minutes, the problem with groups who deal with rape is that they try to educate women about how to defend themselves. What really needs to be done is teaching men not to rape. Go to the source and start there.” 


- Kurt Cobain

Av bfalk - 12 maj 2012 12:45

 


I en bokrecension i Aftonbladet angående ett brott där tre ungdomar dödades brutalt i ett tält i Finland 1960, skriver recensenten Pia Bergström: "Men den svåraste kvarstår ändå, hur många romaner om flickmord eller löpsedlar om våldtäkter man än läser, hur mycket man än grubblar om sex och farlig kärlek: hur kan kåthet och kvinnohat någonsin vara samma sak?" Bergströms reflektion är inte ovanlig eller anmärkningsvärd. Av massmediernas och populärlittraturens framställningar av gärningsmän som bestialiska galningar, bisarra dårar eller onda varelser lär vi oss ingenting. Hämnd, raseri, perversion, ondska eller psykopati som förklaringar räcker inte långt. Det är nödvändigt att förstå deras handlingar på ett djupare plan och nå en medvetenhet om varför gärningsmän till dödligt och sexuellt våld tänker och agerar som de gör, det behövs en vilja att förstå istället för att ta avstånd. Ett sådant förhållningssätt innebär inte att försvara eller förlåta gärningsmannen, eller att se förmildrande på mordiska och perverterade handlingar, utan syftet är att förstå - förstå för att kunna förebygga, spåra och bemöta tankar, fantasier och handlingsmönster hos de människor som söker känslomässig tillfredsställelse genom att beröva andra andra människor livet.

Det är först när vi vågar närma oss dessa gärningar i syfte att förstå dem som vi tar ett steg i riktning mot ökad kunskap, en kunskap som kan användas för att i framtiden förhindra denna typ av brott. Egentligen har vi inget val, det är först vi förstår som vi kan skydda oss.

Av bfalk - 11 maj 2012 17:43

Igår kollade jag på en lägenhet och idag fick jag den, samt skrev på kontrakt. 

Jag är så sjukt lycklig och glad! Jag har nog aldrig haft sån här tur med något, jag trodde det inte gick att hitta en lägenhet såhär snabbt?!

Nu ska jag äntligen få stå på mina egna ben, på riktigt. Inget mer andrahand eller fara fram och tillbaka.. Det ska bli riktigt härligt.

Nu kommer jag få ett helt annat liv! 
Lägenheten ligger väldigt centralt, det tar kanske 5 minuter att gå in till stan. Och jag kommer bo jätte nära Jessica så vi kan ha kafferep hela dagarna! :)

Hyran är dock väldigt hög, men eftersom jag fick den på en gång orkade jag helt ärligt inte hålla på att leta något mer. Det är bara att jobba och stå i, så kommer det lösa sig och bli bra. Jag känner det på mig.

JAG HAR ETT EGET HEM. Det känns sjukt.

Den 1:a augusti eller tidigare, går flyttlasset. Jag kommer längta ihjäl mig.

    

Ikväll firar jag med en riktig brakmiddag, för det är jag värd! Dock en tidig kväll då jag jobbar resten av helgen.

nånstans där mitt i smeten ligger min blivande lägenhet.  

Av bfalk - 10 maj 2012 22:15

Jag har gjort nått riktigt illa med min rygg.

Jag kände när jag var på jobbet att jag sträckte mig på sidan och sen blev det bara värre..


FAAAN gör så ont så jag blir arg. 

Undra hur jag ska kunna somna sen. Och hoppas att skiten är borta tills imorn, har inte tid att ha ont!


 

Av bfalk - 10 maj 2012 18:30

Ingen med tv kan ha undgått att en andra säsong (tror jag att det är) av svenska miljonärer går på Kanal 5. Det är alltså ett program om svenska kvinnor och män som har mycket pengar, man får se hur de spenderar dessa pengar på hus, båtar, bilar, saker och resor. 

Jag själv har aldrig klarat av att se klart ett helt avsnitt då jag finner människorna i programmet hemska, rent ut sagt. Bara jag ser reklamen mår jag illa. 

Det är typiskt svenskt att man ska hålla inne med allt och absolut inte skryta, man ska inte visa att man har pengar, ett bra jobb eller något annat som är bra. Man ska vara medel och om man visar att man har något över medel så ska man tycka illa om den människan.

Jag gillar inte alls det synesättet och är alldeles för jante för mig. Man ska självklart visa upp sig själv - men naturligtvis i lagom mängd. Jag tror ingen människa vill vara med en annan som bara skryter om sig själv och pratar om sina saker och pengar. Om man stannar hos en sån människa så tror jag att det beror på att man själv vill vara med i glansen, på något sätt. Ibland är lagomt rätt bra faktiskt.


Det finns alltid ett "stopp" på hur mycket en människa kan skryta.

Jag menar, jag är ju inte den som är den: självklart har jag skrytit över saker jag har köpt, hur dyrt det varit och så vidare. När man köpt något fint och extra dyrt så blir det som en naturlig handling att skryta över det. Varför vet jag inte, men jag tycker det var mer såhär när man var yngre. Det är något jag har vuxit ifrån, varför skryta över något man köpt eller gjort? Egentligen? Man kommer ju aldrig vara så speciell att man är ensam om det. 


Svenska miljonärer går ut på att gå emot det svenska och visa upp dessa rikedomar som man oftast inte får visa upp. 

Som jag skrev i början så gillar jag verkligen inte det här. Varför?

Jag har vuxit upp med att det är fult att skryta, precis som de flesta säkert har gjort. För jag tycker helt ärligt att det är fult att skryta. Ja, du har mycket pengar, mer än mig. Men det behöver ju faktiskt inte betyda att du är lyckligare. Jag skulle också vilja vara ekonomisk oberoende, det skulle vara jävligt skönt men jag väljer hellre att leva lycklig och ha lite pengar än att vara rik och må dåligt och kanske inte ha så många riktiga vänner runt sig. 

Jag älskar pengar, pengar måste man ha för att kunna leva. Men att skryta om det tycker jag är helt fel. Oftast blir den som skryter om det placerad i ett fack, och vem vill hamna i ett sånt? Man kanske är en helskön person, men blir dömd av allt skryt. 


Sedan anser jag att det är fult att gå ut med hur jäkla rik man är, när det faktiskt finns människor som inte är lika lyckligt lottade. Det finns så många barn, ungdomar och vuxna som lever på minimum varje månad och måste vända på varje krona för att få livet att gå ihop, för att kunna betala hyra och mat. Och vissa har inte ens ett tak över sitt huvud. 

Om man har mycket pengar har man även ett ansvar. Om man har mycket pengar så tycker jag att då är det en skyldighet att skänka till människor som inte har dessa pengar på banken.


Det är aldrig mitt eller någon annans person fel att någon är fattig, absolut inte. Men jag tycker man ska hjälpa andra så att ens samhälle och land går framåt. Och om man inte gör det för den skullen, så kanske för sin karma..?

Jag tycker rika människor har en jäkla dålig attityd, som att de som har några miljoner mindre på banken inte är lika mycket värda. Och det tycker jag är totalt åt helvete.

Alla kommer inte vara rika, ha lika mycket pengar eller ha samma förmåner. Så är det i ett land. 

Jag tycker inte man ska sitta i en tv på bästa sändningstid och sitta och säga sånna saker eller skryta om sina pengar.


Det jag kanske minst förstår är hur människor, vanliga Svensson's kan kolla på sånt här skit. 

Nu känner jag inte dessa personer alls som är med i programmet, jag kanske förhastar mig som skriver allt det här. Men jag hoppas de har hjärta att inse att de är lyckligt lottade som har pengar att leva på och att de faktiskt tar en del av det och hjälper andra. 

Jag är så svensk att jag faktiskt tycker så. 


Vissa saker ska man helt enkelt tala tyst om, både för sin egens skull och respekt för andra. Pengar är privat och kommer i min mening alltid att vara det.

Av bfalk - 10 maj 2012 12:00


Nu slutar jag om endast en timme, det blev ett kort pass idag! Sedan blir det nog en promenad, kanske ska till arbetsförmedlingen OM jag orkar. Senare på dagen ska jag hänga med mamma en stund :)

Tänker alldeles för mycket på mormor. Jag gillar inte när det blir såhär. Mommablom. Mitt hjärta värker.

Och sen var det inget mer med det.

Jag köpte en grej som jag sköljer munnen med, för min piercing, som gör att tungan domnar och bränner. Skönt. 

Typiskt att jag alltid ska få de biverkningarna som en på tusen får. Jag är så himla speciell.

Och det här måste jag ju bara berätta! Igår var det full rulle i detta hus då en söt liten granne orsakat en läcka så att det blivit översvämning i källren, taket höll på att rasa ner. Det var ju väldigt kul. Detta fick jag veta precis innan jag skulle hoppa in i duschen och vara klar i normal tid för engångsskull på kvällen. Efter många om och men, precis efter att pappa varit här och lämnat vatten till mig så kom det tillbaka. Men blev hyffsat arg alltså, märker man inte att något är fel i lägenheten sin..? Nu lär ju alla grejer vara förstörda i källaren oxå, jag har inte vågat mig ner för att se detta.. Kommer bara börja grina.

Jäkla as. Grannar..


Puss.

 

Presentation


peace, love, rock'n'roll madness

Omröstning

Anser du att man ska få skriva vad som helst i en blogg "min blogg, mina tankar", sålänge det inte kränker någon?
 Ja
 Bara vid enstaka tillfällen
 Nej

Fråga mig

25 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2012 >>>

Sök i bloggen

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards