Direktlänk till inlägg 10 november 2009

Mannen som får mig att darra (och inte på ett bra sätt)

Av bfalk - 10 november 2009 16:58

I söndags så kollade jag på Dokument inifrån: att skapa en seriemördare. Det handlade självklart om Thomas Quick, vår alldeles egna serimördare; han har erkänt 30 mord där blandannat Sundsvallspojken Johan fanns med. Han dömdes till 8 av 30 mord han erkände. Programmet handlade om hur polisen agerade, hur dom hjälpte honom med detaljer kring morden han erkänt och hur vissa tvivlade på hans agerande.

Quick var alltid hög på medicin när han skulle till platser och visa hur allt hade gått till, mord för mord. Han var så hög så han utvecklade en personlighetsstörning där han hade flera personer i sig.

Jag darrar, jag ryser när jag ser den där mannen. När dom intervjuar han och hur han helt plötsligt börjar gråta (utan att det kommer tårar) och efter en minut kan skratta och vara "vanlig". Enligt mig så är han grovt sjuk, men han har inte utfört ett enda mord. Han berättar hur han blev utsatt för våld, sexuella övergrepp och hur han fick se att hans mamma och pappa döda ett spädbarn. Allt tyder på att han vill ha uppmärksamhet och ljuger ihop allt, gör det till att det är sant.

Och det jag inte kan förstå är hur polisen och alla runtomkring verkligen suktade efter en seriemördare i Sverige. Ingen hade sett något liknande så varför skulle det inte vara han som gjort detta? De letade efter någon som skulle erkänna dessa försvinnande och mord, och så kom han och gjorde exakt vad de ville. Skulle det här kunna hända nu?

 

Jag förstår inte hur polisen kunde hjälpa honom med att visa hur kropparna låg, hur han skulle ha gjort och sagt. De hjälpte honom på plats, i intervjuer och tillochmed genom hypnos så erkände han en massa saker. Och vad säger dom nu? "Nej det var inte alls så", även fast det finns jätte mycket bevis på att dom insatta faktiskt har hjälpt Quick.

Det var ett väldigt intressant program och man får mycket frågor i skallen. Egentligen vill jag inte se på programmet, för att denna man är så oerhört läskig.

Nu har han tagit tillbaka alla erkännanden efter flera år och han kommer med all säkerhet vinna det. Men jag hoppas verkligen att han inte släpps ut, bara att se honom i någon minut så inser man hur jäkla sjuk han är och han ska aldrig släppas ut.

Man inser hur mycket kritik man skapar mot samhället, mot Sverige. Tänk alla de riktiga mördarna som går fria, bara för att de ville så gärna ha en seriemördare. Quick är säkert någon slags hjälte för dessa andra mördare, de får gå fria och han sitter inlåst. Alla är glada.

Det fanns så mycket bevis på att någon annan skulle ha gjort detta, för Quick svarade oftast fel på alla frågor - men med lite hjälp på vägen så kan man alltid svara rätt, tillslut.


All hunger efter uppmärksamhet så tror jag inte att det här är det sista vi får se av Thomas Quick. Jag kommer alltså att få darra och rysa lite till pga den här mannen.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bfalk - 28 februari 2013 02:35


    Eftersom man alltid ska skryta om saker man gör bra så ska jag tamefan också göra det.  Detta är ingen comeback för mig. Jag ska alltså bara skryta här litegrann..  Jag har sedan jag blev medlem på Ester&co, 15 februari, tränat varje da...

Av bfalk - 14 februari 2013 13:53


Jag har kommit fram till att min lust att blogga har försvunnit totalt, så är the end of an era här. Eftersom det knappt är någon som läser den här bloggen så behöver jag ju ändå inte ha den kvar. Jag kanske återkommer med en ny blogg, som endast b...

Av bfalk - 11 februari 2013 21:47


Mamma har dumpat sitt fotbad hon fick i julklapp hos mig, hon säger att vi ska ha delad vårdnad om den, haha. Åååå det är så grymt härligt alltså. Mina onda fötter blir genast gladare och avslappnade, tror det är bra medicin för dom som har ont i fos...

Av bfalk - 11 februari 2013 12:45

"The world goes on and you're gone. The best revenge is to live on and prove yourself." Eddie Vedder ...

Av bfalk - 10 februari 2013 18:30


  FYFAN vilken huvudvärk jag har! Det är inte ofta det händer men när det väl smäller till, PANG! Så göre så ont så det känns som allt ska sprängas. Väldigt oskönt må jag säga.  Och i två dagar har jag städat med mamma hos min bror som ska hyra ...

Presentation


peace, love, rock'n'roll madness

Omröstning

Anser du att man ska få skriva vad som helst i en blogg "min blogg, mina tankar", sålänge det inte kränker någon?
 Ja
 Bara vid enstaka tillfällen
 Nej

Fråga mig

25 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Sök i bloggen

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards